Skocz do zawartości

Typowe pytania od juniora....

stara

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trochę żałosne jest to co piszesz... a wszystko dlatego, że naczytałaś się teoretyków, którzy jedyne co robią to od lat czekają aż nadejdzie ich całe życie wyczekiwany pingwin i zmiecie spamerów z powierzchni serpów a białe rycerzyki trafią do serpowego raju. Później przyjdzie taki świeżak jak Ty, naczyta się tych pierdół i będzie się srał (jak już jesteśmy w tej tematyce) z ręcznym dodawaniem do katalogów, bo to przecież naturalne.

Jak chcesz coś poważnie robić to odstaw czytanie tego gówna i weź się za testy - optymalizacja strony i linkowanie. Jak nie wiesz czy do czy nofollow to postaw 2 strony jak ktoś wyżej napisał i testuj, taka wiedza jest bezcenna, bo przeważnie różne myki odkrywa się przypadkiem, ale tylko w praktyce, nigdy w teorii.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

może @blake and company może trochę więcej zrozumienia.

@stara te "bezwartościowe"  blogi po coś klepałaś zobacz co się z  nimi dzieje dzisiaj.

Według G. to pozycjonowanie WHT,  ogranicza się do zrobienia dobrej treści i  zakodowaniu  jest do standardu. Jeżeli pomyślisz że możesz dostać linka za taką treść a nie daj boże się pochwalisz się swoją  treścią i intencją dostania linka do niej to jest już BHT :)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

(właśnie przez te blogi, ponieważ zakładałam tego mnóstwo z tekstem typu "Abu lubieć jeść lody", i myślałam co to k*** jest, zbulwersowana wracałam do domu.)

Jak rozumiem te blogi były podlinkowywane a z nich prowadził link do strony docelowej?

Prawidłowa praktyka.

(swoją drogą, czy jest sens dodawać dosłownie tam gdzie oni

Jak najbardziej, przecież skoro są wysoko warto mieć linka gdzie oni.

Czy jest to prawidłowe, by założyc kilka blogów tematycznych (tylko takie z krwi i kości, które byłyby odświeżane)

Za dużo straconego czasu który można wykorzystać na co innego, jak już to 1-2 takie blogi które będą także pozyskiwać klientów na przykład.

Jeśli umiesz czytać między wierszami kilka osób już Ci zwróciło uwagę na to że pozycjonowanie nadal opiera się na linkach. I uwierz nikt kto się tym zajmuje zawodowo nie bawi się w ręczne pozyskiwanie linków, czy pisanie super tekstów tematycznych aby gdzieś w nim znaleźć miejsce na linka.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

te "bezwartościowe"  blogi po coś klepałaś

Właśnie do tego zmierzam, była jakaś firma, coś robiła i to przynosiło jakiś efekt. @stara byłaś na miejscu i zamiast się tam "zakręcić" :D oceniłaś, że bez sensu i teraz ... pytasz w jaskini lwa ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Mam jeszcze jedno (chyba ryzykowne) pytanie :)

Skoro nie warto bawić się w ręczne dodawanie stron do katalogów, to rozumiem że lepiej skupić się nad treścią. (optymalizacja, social media itd itd itd?)

Od początku nie miałam na myśli jechanie linkami gdzie popadnie, dodawanie ich z automatów itd. Np. mówiąc o katalogach, myślałam o kilku najlepszych,, które dadzą stronie jakąś moc. Nie że dodaję do 50 - 100. 

Następnie, zostawianie linków na forum itd, tylko raz na jakiś czas. Mieć konta na kilku tematycznych i aktywnych forach i uczestniczyć w dyskusjach, a link od czasu do czasu. (+ te konta działały były by na różnych adresach IP).. W każdym razie tak by były one w 100% naturalne. 

A o kilku blogach też myślałam w podobny sposób co z katalogami i forum, z tym wyjątkiem że wpisy pojawiały by się raz w tygodniu. W artykułach dodawałabym jakieś filmiki i tego typu rzeczy + ewentualnie blog połączony z facebookiem. 

Moja wizja była taka, by po prostu wszystko było jak najbardziej naturalne i "aktywne".

@stara Podałaś dobry sposób, tylko zrób tak jak w rozmowie między dziennikarzami: Polak i Japończyk ...

JAP: Polska, bardzo podoba mi się ten kraj, czuję się jak u siebie w domu ...

PL: yyyyy, tak ?

JAP: no tak, wszystko jest dokładnie tak samo, tylko ... odwrotnie ...

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Moja wizja była taka, by po prostu wszystko było jak najbardziej naturalne i "aktywne".

Na wypas owiec w bieszczadach może i starczy, ale na nic więcej nie. I daj sobie spokój z takim seo, pewnie paru klientów tak ogarniesz, ale co dalej? Będziesz robić to samo, co jako junior.

Włóż sobie między bajki informacje o tym, że linkując stronę zafiltrujesz domenę. Nie masz żadnych narzędzi, wszystko chcesz robić ręcznie - więc ile tych linków jesteś w stanie dodać? 100 dziennie?
Piszę to po raz wtóry na tym forum, wystarczy że rozejrzysz się dookoła, po stronach które odwiedzasz - zdziwisz się w jak wielu można zostawić link. I po prostu je zostawiaj. Bez żadnych oporów.

Ot cała filozofia na początku, po prostu linkuj skąd możesz, staraj się linki indeksować (protip to google add url czy coś takiego). Potem patrz co Ci zajmuje czas i pomyśl jak to zautomatyzować.

To, że dodasz do 50 czy 100 katalogów to i tak nic nie da, zresztą na katalogi szkoda czasu - w internecie jest o wiele więcej fajnych miejsc, darmowych, szybko się indeksujących, gdzie można zostawić dowolny link. Wystarczy trochę poszukać i pomyśleć albo od kogoś kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności