Skocz do zawartości

robotscounter

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję w pliku funkcje.php pod stopką, zainstalować odwiedziny robotów. Mam ten skrypt w którym pisze jak to zrobić, a to za nic nie chce odbierać na stronie.

// INSTALACJA

// ----------------------------------------------------------------------

// 1. Sworzyc na serwerze plik "robot.db" z prawami do zapisu

// 2. Skopijowac plik "robots_counter.php" na serwer

//

// JAK KORZYSTAC ZE SKRYPTU

// ----------------------------------------------------------------------

// Wystarczy dodac do strony, dla której chcemy zliczac odwiedziny robotów,

// kod

// include("robots_counter.php");

//

// a następnie dane o odwiedzinach poszczególnych robotów można odczytać

// ze zmiennej $PageInfo

// - dla Google - $PageInfo['googlebot']

// - dla MSN - $PageInfo['msnbot']

// - dla Yahoo! - $PageInfo['yahoo']

*/

Stworzyłem plik robot.db i nadałem mu prawa, ten plik ma być pusty? Wrzuciłem robots_counter.php. W pluki funkcje wklejam po kolei Gogle: <? echo $PageInfo['googlebot']; ?> MSN: <? echo $PageInfo['msnbot']; ?> Yahoo: <? echo $PageInfo['yahoo']; ?> . Robiłem na wiele różnych sposobów, ale może ktoś mi powie od tego momentu co jeszcze trzeba zrobić? I co ma być w pliku robot.db ?

W pliku funkcje.php wstawiam

<font face="Verdana" size="1">powered by:</font> <a href="https://mini.otwarty.pl/"<?=$target?> class="foot_links" style="text-decoration: none"><font face="Verdana" size="1" color="#000000">skrypt katalogu otwarty.pl mini</font></a> | <a href="https://www.eyou.pl/"<?=$target?> class="foot_links" style="text-decoration: none"><font face="Verdana" size="1" color="#000000">eYou</font></a> | <a href="https://www.eho.pl/"<?=$target?> class="foot_links" style="text-decoration: none"><font face="Verdana" size="1" color="#000000">eHO</font></a><br><center>
<? global $PageInfo;?><? echo include("robots_counter_pl.php"); ?>
Netsprint: <? echo $PageInfo['netsprint']; ?> Onet: <? echo $PageInfo['onet']; ?> Szukacz: <? echo $PageInfo['szukacz']; ?>
</td>
 </tr>
</table></center>

Nie wiem czy to jest prawidłowo. A jeszcze jedno plik robot_pl.db w jakim rozszeżeniu ma być w php czy txt czy db. ma to być pusty plik?

// 1. Sworzyc na serwerze plik "robot.db" z prawami do zapisu

// Wystarczy dodac do strony, dla której chcemy zliczac odwiedziny robotów,

// kod

// include("robots_counter.php");

Gdzie to trzeba wkleić.?

Jeśli wstawiasz w ten sosób to <? global $PageInfo;?> nie jest potrzebne.

Dlaczego piszesz 'robot_pl.db' przeciez w skrypcie jest napisane wyraźnie robot.db. to ma byc pusty plik o rozszerzeniu 'db'. tam sa zapisaywane odwiedziny robotów.

Tak, zrozumiałem. Ok, ale w dalszym ciągu źle mi wyświetla. To jest obecna funkcja:

<? echo include("robots_counter.php"); ?>
Gogle: <? echo $PageInfo['googlebot']; ?> MSN: <? echo $PageInfo['msnbot']; ?> Yahoo: <? echo $PageInfo['yahoo']; ?>  
<? echo include("robots_counter_pl.php"); ?>
Netsprint: <? echo $PageInfo['netsprint']; ?> Onet: <? echo $PageInfo['onet']; ?> Szukacz: <? echo $PageInfo['szukacz']; ?>

Mnie na stronie pokazuje tak

1Gogle: 0 MSN: 0 Yahoo: 0 1Netsprint: 0 Onet: 0 Szukacz: 0

Nie wiem skąd biorą się te jedynki przed gogle i netsprint.

<? include("robots_counter.php"); ?>

Gogle: <? echo $PageInfo['googlebot']; ?> MSN: <? echo $PageInfo['msnbot']; ?> Yahoo: <? echo $PageInfo['yahoo']; ?>

<? include("robots_counter_pl.php"); ?>

[edit]

Przed include nie wstawiaj echo.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

a skąd można pobrać ten skrypt z robot counter?? (czyli w tym ten plik robot_counter_pl.php ?????

bardzo chciałbym to zainstalować u siebie ale nie wiem skąd wziąć ten skrypt?

pomocy :)

/edycja

już znalazłem ten skrypt w necie !!!

zainstalowałem i chyba działa

mam prośbe, jakby ktoś mógł sprawdzic czy naprawde działa to byłbym wdzięczny.

pozdrawiam

banner_katalog.gif

A jak wkleić ten skrypt w nagłówku (Panel administratora > Wygląd > Podstawowe elementy > Nagłówek)? Gdy wklejam ten kod nie pojawia się liczba odwiedzin robotów, tylko "Gogle: MSN: Yahoo:".

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności