Skocz do zawartości

Content a pozycja w google

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dzisiaj podzielić swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami na temat wpływu treści strony na pozycje w google. Chciałbym również zaznaczyć iż to nie jest żaden tutorial tylko luźne. przemyślenia, które poddaje do dyskusji. Otóż pozycjonowaniem zajmuje się zaledwie 10 lat, ale rzez ten okres wiele cennych informacji miałem okazje poznać. Tak sobie myślę gdy bot google wchodząc na stronę www widzi kod źródłowy i zczytuje treść natomiast nie podejrzewam oraz uważam  (chociaż mogę się mylić) iż bot nie jest wstanie stwierdzić czy dana treść jest ciekawa i użyteczna dla użytkownika. Nie chodzi mi tu o strony które mają treść w stylu kali jeść kali być. Bo dla każdego człowieka dana informacja może być mniej lub bardziej przydatna. Dla mnie osobiście bot bierze pod uwagę znaczniki:

• Title
  • Description
  •  paragrafy
  • h1-h4

A także:

1. nasycenie słowami kluczowymi (5-10% w treści)
  2. Linki (które są moim zdaniem najistotniejsze )

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W rzeczy samej. Dlatego też wyraziłem podziękowania, że się z nami podzieliłeś tymi spostrzeżeniami. Lista istotnych elementów, na które warto zwrócić uwagę jest jednak nieco dłuższa

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Optymalizacja contentu działa zawsze. Mamy kejsy gdzie odpowiednie rozszerzenie treści na stronie i podstronach windowało stronę na top1 na wiele fraz 300-500 zapytań, strona wskakiwała po 20-30 oczek do góry z miejsca, nie był potrzebny żaden dodatkowy link building. Content nabiera coraz większego znaczenia, czasy gdzie wpisanie keywordów do treści o długości 1000 znaków się skończyły. I w dużej mierze wszystkie te całe "mrozy" biora się stąd że strony nie chcą wskoczyć do topa, bo najzwyczajniej content na stronach jest do xxxx i niezoptymalizowany. Jak oglądam wiele różnych branży lokalnych z całej polski, to powiem wprost - śmiać się chce jakie kombinacje robią ludzie z linkami, zamiast przebudować treśći wejść do top z dnia na dzień. 

Nawet search metrics opublikował gdzieś raport, chyba za 2014 rok, że długość treści jest faktycznie czynnikiem rankingowym. (odpowiednio do tego oczywiście zoptymalizowana, badane były strony w topach i poza nimi).

Dla ciekawych link do moz: https://moz.com/blog/searchmetrics-ranking-factors-2014

• Title
  • Description
  •  paragrafy
  • h1-h4

A także:

1. nasycenie słowami kluczowymi (5-10% w treści)
  2. Linki (które są moim zdaniem najistotniejsze )

Description i h1-h4 na niektórych stronach nie ma żadnego znaczenia, można śmiało usunąć i pozycja zostanie taka sama.

Robisz 10 lat w branży i uważasz że linki są najistotniejsze, pomyśl o ...

Robisz 10 lat w branży i uważasz że linki są najistotniejsze,

W dalszym ciągu jest to kluczowy element rankingowy.

Bez linków twoja Optymalizacja jest "psu na budę". 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Content nabiera coraz większego znaczenia, czasy gdzie wpisanie keywordów do treści o długości 1000 znaków się skończyły. I w dużej mierze wszystkie te całe "mrozy" biora się stąd że strony nie chcą wskoczyć do topa, bo najzwyczajniej content na stronach jest do xxxx i niezoptymalizowany.

Nie wiem czy się śmiać czy płakać ale tam..... a co powiesz o tym znawco ? https://www.mattcutts.com content is king  :rotfl:

@up, no cóż, w takim razie lepiej się popłacz. Bez dobrego contentu nie ma topów, bez dobrych linków nie ma topów. Ale oba czynniki muszą być spełnione. 

Jak pewnych rzeczy nie widzisz, to trudno, ja Cie uczyć nie będę, miejsc w topie jest tylko 10 :]

Miłego dnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności