Skocz do zawartości

Uwaga na ofertę

Ksocial

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę sobie poczytać o zjawisku zwanym Hasztag - i potestować ich działanie na Google+ i Facebook

Ja nie muszę niczego czytać, bo takie informacje mam w małym palcu. Proszę się nie kompromitować wytykając mi rzekomą niewiedzę samemu nie mając zielonego pojęcia o tym o czym Państwo piszą.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie rozumiem w jaki sposób podciągasz to pod tajemnicę korespondencji. Chyba jej definicja jest nieco inna.
W świetle tego co wyczytałem na stronie:
https://blog.remigiuszmroz.pl/prywatnosc-e-maili/

byłem w błędzie... AleI MHO takie ustanowienia są lekko chore :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@NoclegiKatowice, a po co Tobie przeglądarka THOR ?

TORuje sobie droge na/do forum ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W okresie tych 3 lat przewineło się nam około 30-40 wykonawców a budżet wydany na ich działania to ok. 20.000 zł

Takie pytanko. Skoro w takim okrasie czasowym, przewinęło się około 30 pozycjonerów, to co ile wy ich zmienialiście? oO Na efekty pozycjonowania trzeba zaczekać, w przypadku waszych haseł może to być dłużej. Według tego co napisałeś, wychodzi, że średnio co miesiąc zmienialiście pozycjonera na nowego. Jeśli tak było to nie dziwię się, że tych efektów, których oczekujecie nawet nie widzieliście..

Takie pytanko. Skoro w takim okrasie czasowym, przewinęło się około 30 pozycjonerów, to co ile wy ich zmienialiście? oO Na efekty pozycjonowania trzeba zaczekać, w przypadku waszych haseł może to być dłużej. Według tego co napisałeś, wychodzi, że średnio co miesiąc zmienialiście pozycjonera na nowego. Jeśli tak było to nie dziwię się, że tych efektów, których oczekujecie nawet nie widzieliście..

No niestety były to na początku dość chaotyczne działania podejmowane przez kilka osób jednoczesnie.

Tzn. w tym samym czasie wykupowaliśmy linki, wykupywaliśmy dodawanie wpisów na preclach itp.

Tak że w jednym czasie nawet 3-4 osoby wykonywały niezalezne od siebie zadania - nie powinny się jednak wykluczać gdyż każde z tych zadań było innego rodzaju.

czyli to były prace zlecone, czyli Wy sami pozycjonowaliście w tym czasie.

Czy osoba która zleca Panu pozycjonowanie Sama je wykonuje ?

Jeśli tak to rozumieć to owszem sami pozycjonowaliśmy poprzez zlecanie pozycjonowania róznym wykonawcom.

Jednak dziwnie to brzmi bo jeśli zlecam komuś pozycjonowanie strony na rózne sposoby to według mnie nie ja ją pozycjonuję tylko wykonawca któremu się to zleca - Prawda ?

@NoclegiKatowice

z  tego co zrozumiałem to  Wy zlecaliście pewne działania związanie z pozycjonowaniem, a nie pozycjonowanie.

to może bardziej obrazowo:

jeśli hotel podpisuje z firmą umowę na sprzątanie i pranie, to  już go nie interesuje, kto kiedy odkurzy, przejedzie mopem  itp.  ma  być posprzątanie i pościel, ręczniki czyste.

to  jest zlecenie pozycjonowania

A np.  wynajęcie ludzi do sprzątania  i nimi  kierowanie, korzystanie z pralni zewnętrznej

to  są  zlecanie działań pozycjonerskich

Właśnie wykupowanie usług a nie  pozycjonowania

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

@NoclegiKatowice

z  tego co zrozumiałem to  Wy zlecaliście pewne działania związanie z pozycjonowaniem, a nie pozycjonowanie.

to może bardziej obrazowo:

jeśli hotel podpisuje z firmą umowę na sprzątanie i pranie, to  już go nie interesuje, kto kiedy odkurzy, przejedzie mopem  itp.  ma  być posprzątanie i pościel, ręczniki czyste.

to  jest zlecenie pozycjonowania

A np.  wynajęcie ludzi do sprzątania  i nimi  kierowanie, korzystanie z pralni zewnętrznej

to  są  zlecanie działań pozycjonerskich

Właśnie wykupowanie usług a nie  pozycjonowania

No więc dla jasności uściślamy.

My jesteśmy Firmą zajmującą się uslugami noclegowymi i obrotem nieruchomościami komercyjnymi.

Wszystkie usługi jakie wykupywaliśmy były reklamowane jako pozycjonoiwanie stron.

Przez pierwszy rok było to chaotyczne jednie co to staraliśmy się nie wykupywać tych samych powielających się usług w tym samym czasie.

Po roku zrozumieliśmy że wykupywane usługi nie mają tak napradę wiele wspólnego z prawdziwym pozycjonowaniem pomimo takiego ich określania przez wykonawców - wykonawcy sami nauczyli nas rozumu, a były to pojedyncze działania (ktoś reklamował się usługą pozycjonowanie stron a jedyne co robił to automatem dodał wpis do 200 wyszukiwarek, inny tak samo określał usługę - pozycjonowanie stron a tak naprawdę dodawał tylko linki na forach).

Ale naprawdę ciężko wymagać od nas abyśmy to wiedzieli - po prostu zostaliśmy oszukani i wprowadzeni w błąd przez wykonawców określających się jako specjaliści od pozycjonowania i są ich niestety setki (codziennie takich macie takich na Allegro, portalach ogłoszeniowych czy stronach pojawiających się w necie i znikających po roku).

Potem podejmowaliśmy już mądrzejsze działania zlecając je pojedynczym osobom - które także określały się jako specjaliści i niestety przez kolejne 2 lata ponosiliśmy tylko kolejne koszta bez jakichkolwiek widocznych efektów.

Często niestety Ci tzw. "specjaliści" stosujący szeroko i profesjonalnie podejmowane działania ograniczali się do kilku czy kilkudziesięciu, no maksymalnie chyba było jednorazowo 200 wpisów gdzieś na forach czy blogach (w tym darmowych blogach onetu czy wp) oczywiście pisanych rzekomo przez copywriterów, dodawaniu i wykupywaniu kolejnych linków, że już nie wspomnę o nagminnym "kopaniu" w kodach strony i zmienianiu jej zawartości.

Nie muszę chyba mówić iż wszystkie te działania zlecone "specjalistom" od pozycjonowania stron nie przyniosły absolutnie żadnej zmiany. jak startowaliśmy 3 lata temu z naszymi obiektami tak jest do dzisiaj.

Dlatego własnie dziwi nas cała ta powstała nagonka.

Bo tak naprawdę chyba wynika z tego że skoro ktoś nie umie nam w sensowny sposób przedstawić co zrobi aby osiągnąć zamierzony przez nas efekt, ba nawet nie musi tego nam mówić jak ale niech zgodzi się na zapłatę za konkretny efekt a nie za przypadkowe pojawianie się naszej strony na jeden dzień w pierwszej 5 wyników - to nie jest dla nas żaden efekt.

Tymczasem wszystkie oferty jakie do tej pory otrzymaliśmy to tylko i wyłącznie albo stały abonament + niczego nie obiecuję = płać "jeleniu" co miesiąc za nic i to nawet 1800 zł + VAT przy umowie na 2 lata i 6000 kary umownej za zerwanie umowy (to już chyba kpina jest jakaś bo i taką ofertę mieliśmy przy czym oferta jasno formułowała że mamy płacić abonament w zamian nic nam nie obiecano - po prostu płać i tyle), albo drugi rodzaj ofert może mi się uda jakimś cudem chodź na jeden dzień i płać mi wtedy za każdy dzień - tylko jaki to ma sens - proszę postawić się w naszym położeniu - jestem, jestem, nie ma, nie ma, nie ma, i tak w kratkę no może kogoś takie rozwiązanie zadowala ale na pewno nie nas.

Podsumowując proponowanie stałego abonamentu bez jakichkolwiek gwarancji, czy propozycja zapłaty za każdy dzień może się uda może nie - to tylko kolejna próba naciągania na koszta.

Ponad 200 ofert i zero konkretów.

Czy naprawdę nie ma wśród "specjalistów" choćby jednej osoby która powie konkretnie TAK - wypozycjonuję wam strony na podane przez was frazy - jesteście w pierwszych 5 wynikach na daną frazę przez cały miesiąc płacicie mi za nią tyle a tyle i wtedy sytuacja jest jasna i klarowna prawda.

Dalej nie pojmujemy co w tym jest trudnego i nienormalnego dla nas to tak jakby Pan chciał przyjechać do nas na nocleg ale jeszcze nie wie kiedy więc powiemy Panu niech Pan płaci co miesiąc abonament i prześpi się Pan kiedy przyjedzie choćby na jeden dzień za rok no ale trzeba codziennie zapłacić za rezerwację - czy zgodziłby się Pan na takie rozwiązanie ? No chyba jednak nie prawda bo to byłaby kpina z klienta a tak jesteśmy traktowani cały czas przez "profesjonalnych pozycjonerów".

Podsumowując proponowanie stałego abonamentu bez jakichkolwiek gwarancji, czy propozycja zapłaty za każdy dzień może się uda może nie - to tylko kolejna próba naciągania na koszta.

Tu się zgodzę proponowanie stałego abonamentu bez jakichkolwiek gwarancji jest dyskusyjne. Ale drugie rozwiązanie jest jak najbardziej ok.

Z tego co piszecie chcielibyście płacić tylko pod warunkiem że strona przez cały miesiąc jest np. w top 3, a gdy wypadnie choć na jeden dzień to już nie ? Dobrze rozumiem ?

Raczej nikt na taką umowę się nie zgodzi z prostego powodu, Google to zewnętrzna firma, nic tak na 100% nie można zagwarantować, mogą być jakieś zawirowania itp.

I wtedy postawcie się w roli osoby biorącej zlecenie, stara się jak może, wszystko robi ok, ale w ciągu miesiąca strona na 1-2 dni wypada poza top5, pozycjoner nie dostaje z tego powodu zapłaty.

Nikt rozsądny nie podpisze z Wami takiej umowy.

Zależy Wam na pozyskaniu jak największej ilości nowych klientów, jak tak stawiacie sprawę podpiszcie z kimś umowę za np. % zysku z pozyskanego klienta. Wtedy osoba biorąca zlecenie będzie się starać bo nie ma nowego klienta, nie ma dla niego kasy, proste.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

My jesteśmy Firmą zajmującą się uslugami noclegowymi i obrotem nieruchomościami komercyjnymi.

Podaj dane rejestrowe firmy, nie mogłem znaleźć na twoich stronach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ponad 200 ofert i zero konkretów

Bo źle szukacie albo macie zły target firm pozycjonerskich.

Tylko nie piszcie do mnie bo ja abo od 2-3 klocków podpisuje - dziękuje :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności