Skocz do zawartości

Fotel do komputera

Aleksiejs

Rekomendowane odpowiedzi

Za ok 1200zł masz Ergomaxa Enjoy w wersji basic - sam korzystam i fotel sprawuje się świetnie. Gdybym kupował drugi raz dopłaciłbym i za jakieś 1700-1800zł kupił wersję z siatką pod tyłkiem(przydatne latem) albo brał Ergohumana. Z największych plusów - pełne podparcie pleców, które dobrze się dopasowuje(sztywna i przewiewna siatka), regulacja wysokości oparcia, oparcie głowy, regulacja oparcia głowy, wygodne, duże i regulowane podłokietniki z takiej pół gąbki, pół plastiku przyjemnego w dotyku. Siedzisko się nie "wysiaduje", więc nie czujesz jakbyś siedział na desce, siedzisko jest wyprofilowane pod poślady i uda, co też jest przydatne :) Do tego fotel waży ok 25kg, więc jest naprawdę solidny, można się bujać, regulować twardość odchylania, blokować oparcie w kilku pozycjach. Można się bardzo mocno odchylać, co osobiście stosuję np. przy czytaniu książek i odpoczynku.

Z podpbnych możesz jeszcze rzucić okiem na firmę Grospol - podobna cena i funkcje, kwestia stylistyki.

Bardzo odradzam Markusa z Ikei i wszystkie fotele, które są do niego podobne - są niesamowicie słabo wyprofilowane, niewygodne podłokietniki bez regulacji, śliskie siedzisko, wyglądają na fotel prezesa no i może do sali spotkań by się nadał, ale do pracy 8 i więcej h dziennie to porażka.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Co do dxracer słyszałem raczej negatywne opinie

Powiem tak: pierwszy kupiłem dla siebie (żeby pracownikom nie dawać byle chujni :) ) I do dzisiaj siedzi mi się ok - najstarszy  fotel w biurze ma jakieś 2 lata i do dzisiaj nie wybiło się ani siedzisko ani skóra nie popękała. Żaden z pracowników też nie narzeka. Nie mam też porównania z innymi "fajnymi" modelami, bo wcześniej miałem "wypasy" z masażerami, które po 3 miesiącach wyje...em na śmietnik.

PS. Nie jest to żadna szeptanka, ale że firma z okolic to jak by ktoś zamawiał to piszcie na PW, może uda się jakiś rabat zrobić jak będzie więcej chętnych (*bo też będę potrzebował następne fotele niedługo ;).)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bardzo odradzam Markusa z Ikei i wszystkie fotele, które są do niego podobne - są niesamowicie słabo wyprofilowane, niewygodne podłokietniki bez regulacji, śliskie siedzisko, wyglądają na fotel prezesa no i może do sali spotkań by się nadał, ale do pracy 8 i więcej h dziennie to porażka.

Też miałem to napisać ale stwierdziłem, że to może ja jestem jakiś dziwny skoro mi nie pasowały ;-)

blake: masz w biurze jakiegoś wielkoluda? Też szukam fotela dla siebie i zastanawiałem się nad dxracer, ale mam ponad 190cm wzrostu i ważę stówkę przez co trudno jest znaleźć fotel o który mogę się wygodnie oprzeć i dać odpocząć karkowi, żeby się garba nie dorobić.

Wstępnie wybrałem to co mcmagik polecił bo wygląda ciekawie i mieści się w budżecie. Gdybym miał na to ~2k to kupiłbym ergomaxa, ale nie chcę przekraczać zaplanowanego budżetu.

@blake, w jakim terminie chcesz zamawiać? Ja mogę poczekać nawet do 2-3 miesięcy bo czeka mnie remont od września, więc i tak będę używać tego co mam teraz

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

masz w biurze jakiegoś wielkoluda?

Ja jestem wielkolud :D Te fotele podobno do 150 są. Ważę więcej niż 100 i nic się nie dzieje (wcześniej miałem jakiegoś nonama z masażami to po 3 miesiącach siedziałem na podłodze, bo wysięgnik nie trzymał już).

@blake, w jakim terminie chcesz zamawiać?

Pewnie za jakiś miesiąc.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To daj znać czy uda się jakiś rabat załatwić to może się też zdecyduję :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności