Skocz do zawartości

Jedna Strona Czy Kilka Podstron

tomeksocko

Rekomendowane odpowiedzi

Przebudowuje małą stronę statyczną, składającą się ze strony głównej i 4 podstron.

Chciałbym nowa zrobić, aby wszystko było na stronie głównej, a z menu kierowało do zakładek - sekcji zamieszczonych poniżej. Jednak robiąc w ten sposób, utracę podstrony i słowa w title z tych podstron. 

Czy takie rozwiązanie będzie gorsze dla pozycjonowania?

Zastanawiałem się, czy nie zrobić w stopce linku do mapy strony i tam linek do treści z dotychczasowych podstron, stymże treść będzie powtarzała się na stronie głównej i podstronach/

ednak robiąc w ten sposób, utracę podstrony i słowa w title z tych podstron.

stymże treść będzie powtarzała się na stronie głównej i podstronach/

I sam sobie odpowiedziałeś. :paker:

Jestem jak inni ludzie. Po prostu zaopatruje potrzebujących.

I sam sobie odpowiedziałeś. :paker:

tak, tylko szukam rozwiązania, żeby zrobić na jednej stronie, ale nie stracić efektów pozycjonowania z obecnej strony - tzn. czy dodatkowo jak stworze podstrony takie jak na obecnej stronie, powtórzę treść i dam do nich linki mało widoczne np. ze stopki czy nie stracę efektów pozycjonowania?

Jak masz powtórzyć treść na podstronach to zrób one page.

tzn. miałem na myśli zrobić one page, ale wtedy stracę słowa z title z meta tagów z podstron obecnej strony i stąd też chciałem zrobić do one page dodatkowo podstrony i linki do nich umieścić w stopce. 

Dobre będzie takie rozwiązanie jak będzie double content + title i słabo widoczne linki do tych podstron?

Jeżeli chcesz zrobić one page, ale nie chcesz stracić mocy z podstron (rozumiem, że masz je podlinkowane i na jakieś frazy są one wysoko?), to zrób przekierowanie 301 z podstron na stronę główną i wtedy nic nie stracisz, a będziesz miał One Page jak chcesz.

I to co już radzono wyżej: nie rób żadnych "słabo widocznych tekstów" ani nie duplikuj treści, bo dostaniesz po łapach i dopiero będzie płacz na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności