Skocz do zawartości

Strony z dotacji

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Priorytetem powinien być wzrost gospodarczy i technologiczny państwa.

Priorytetem jest biurwokracja, biurwa w eurokołchozie jest najważniejsza ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A Ty znów swoje populizmy prawisz.  ;)

Tu nie chodzi o "biurwy w eurokołchozie", a o zmianę myślenia. 

Dobry artykuł. 

https://m.forbes.pl/rafal-brzoska-w-polsce-moze-byc-tak-jak-w-niemczech,artykuly,197768,1,1.html#fp=frb

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A Ty znów swoje populizmy prawisz.

Populizmem jest to, że w przyznawaniu dotacji najważniejsza jest "papierkologia" ? Populizmem jest słynna junijna instrukcja przewozu karmelków ? Populizmem jest ilość produkowanych dokumentów (ustaw, rozporządzeń itp) przez eurokomunę ? Populizmem jest to, że dwustronicowe rozporządzenie eurokołchozu polskie biurwy zmieniają w 20to stronicowe ? Więcej "populizmów" nie chce przytaczać bo pisałbym do wieczora, wspomnę tylko o instrukcji wieszania obrazków w Brukseli - poszukaj i przeczytaj sobie ten populizm :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W Polsce w życie weszło łącznie 25 634 stron maszynopisu nowego prawa, nowych ustaw, rozporządzeń i innych dokumentów, które tworzą lub zmieniają obowiązujące przepisy prawa – wynika z obliczeń firmy Grant Thornton za 2014 r. To absolutny rekord.

Okazuje się, że ubiegłoroczny wynik jest o 11 proc. wyższy niż w 2013 r., 22 proc. więcej niż dekadę temu i aż 745 proc. więcej niż 20 lat temu. Gdyby przedsiębiorca chciał przeczytać wszystkie wchodzące w życie akty prawne, musiałby  na to poświęcać średnio 206 minut każdego dnia.

Lepszym przykładem wzrostu i rozwoju gospodarczego od niemieckiego jest przykład rozwoju gospodarek "wschodnich tygrysów" , tam rozwój został oparty na rozwinięciu parasola ochronnego i początkowym wspieraniu firm rodzinnych i rodzimych, było to całkowite przeciwieństwo polskiej złodziejskiej prywatyzacji i uwłaszczaniu się na majątku państwowym. Jaki to przyniosło efekt każdy sam może sobie sprawdzić robiąc sobie wycieczkę chociażby do Singapuru ...

To żadna no9wość, że zarządzanie środkami unijnym jest złe. 

Podam przykład z branży ISP.

1. Gmina buduje sieć radiową dla "wykluczonych cyfrowo", w tym na nowym osiedlu domków jednorodzinnych. Dotacja w sumie 100%, więc gminę to nic nie kosztuje. Wydatek to 3-5k złotych na osobę. W normalnym biznesie to się nie zepnie nigdy w perspektywie przewidzianej przez gminny projekt. Ale... są gminne maszty zbudowane w ramch projektu, więc komercyjny lokalny dostawca mógłby z nich skorzystać za drobna opłatą. Nie może, bo umowa o dotację nie przewidziała takich przychodów. A nie przewidziała, bo inaczej pewnie by nie było dotacji 100% (85+15). 

Gmina może być z siebie dumna, bo zrealizowała wspaniały projekt, z którego na nowym osiedlu nie skorzysta nikt. Internet od lokalnego tam będzie, ale buduje się drugi maszt. Po co?

2. Marszałek wydaje kasę unijną i do spółki z dużym operatorem buduje sieć szkieletową światłowodową. Z miejsówki dużego operatora do miejscówki dużego operatora. Inna firma - dostawca ostatniej mili, sama się tam nie podłączy, bo wielki operator na swój teren nikogo nie wpuszcza, a za przyłączenie żąda mocno zawyżonych opłat. Transfer też nie jest tani, więc w efekcie mało kto korzysta z tego. 

Marszałek jest dumny, że wybudował sieć szkieletową, a efekt tego jest znikomy, przynajmniej na razie. Możliwe, że to się zmieni wraz z programem "Polska Cyfrowa". Wszystko zalezy od cen.

3. Teraz ogłaszaj konkursy z programu Polska Cyfrowa. Projekt musi objąć wszystkie szkoły i szpitale publiczne w zasięgu sieci o przepływności 100Mb/s. Nieważne, że szkoła, czy szpital ma już światłowód z dobrą jakością internetu  i ma gdzieś, że wejdzie nowy operator. Ma gdzieś do czasu, aż operator, który szarpnął uniją kasę, zaoferuje niższą cenę. A może to zrobić, bo sieć go niewiele kosztowała. 

4. Sieci zbudowane w ramach likwidacji "białych plam" to jedna wielka lipa. Wykluczeni cyfrowo nie chcieli internetu i firmy, które wzięły dotacje musiały "podpisywać" lipne umowy, żeby się wywiązać

Jest w tym wszystkim za dużo chaosu, źle wydanej kasy, psucia rynku. 

Eksperyment Discover.pl

Pieniądze pozostają w Polsce.

Dobry żart (tynfa wart) :D

Niech skończą socjaliści z dotacjami, szkoleniami i innymi funduszami, a niech po prostu obniżą podatki i koszta pracy. Do tego niech uproszcza papierologie i będzie eldorado. No chyba, że prawdziwego eldorada nie chcą... :}

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

No chyba, że prawdziwego eldorada nie chcą...

No gdyby tak było (znaczy to eldorado) to pieniądze nie spływały by do garstki cwaniaczków, a agencja która "obsługuje" te dotacje nie była by rentowna tylko wychodziła na zero :D

W takim razie czas kogoś wypier***ić delikatnie mówiąc :)

Oj chciałbym dożyć momentu, gdy politycy, urzędnicy i służby będą dla nas, a nie my dla nich.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

W takim razie czas kogoś wypier***ić delikatnie mówiąc :)

Oj chciałbym dożyć momentu, gdy politycy, urzędnicy i służby będą dla nas, a nie my dla nich.

Pomarzyc dobra rzecz ;). Lepiej zagraj w totka bedziesz mial wieksze prawdopodobienstwo.

Naprawa samochodów i stacja kontroli pojazdów. Stacja diagnostyczna w Pile

• 1 miesiąc temu...

Wiem, że temat trochę starawy, ale te strony z dotacji... brrr...

W życiu nie widziałem tak wybitnych wynalazców i tyle się narzeźbiłem co przy stronach z dotacji. Pomysłowe cms'y, radosne patenty. W firmach gdzie pracuję to najwięcej roboty było w takich stronach oraz stronach od profesjonalistów ze zlecenia.przez.net którym się płaci w doładowaniach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności