Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Zleceniodawca napisał mi ostatnio, że nie potrzebuje tekstu próbnego. Cóż z tego, skoro ja i tak muszę go napisać, bo tak funkcjonuje panel? Tekst próbny nie może też być częścią tekstu docelowego. To są drobne, ale jednak, utrudnienia.

@Inka22, zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego w najbliższym czasie to poprawimy - już nad tym pracujemy :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski
GoodContent.pl 

Jak idą pracę nad rozwiązaniem tej mało praktycznej opcji?

z tego co widzę to raczej bez zmian...

Teksty dla każdego 

Artytekst

@coalaran, wiemy, że samo usunięcie nie powinno zajmować tyle czasu, ale w najbliższej iteracji (prace nad nią trwają już od miesiąca) rola tekstu próbnego zostanie całkowicie zmieniona.

W związku z powyższym, zmiany dotyczące tekstu próbnego zostaną wprowadzone za jakiś miesiąc, kiedy to skończymy prace nad najnowszymi udogodnieniami.

Przepraszam za opóźnienia :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl 

• Like 1

Radzę uważać, na Dziunie i Ziutki co z automatu dodają się do ogłoszeń. W wielu przypadkach może i napiszą tekst - oczywiście do poprawy, ale gdy mają już coś poprawić to zapadają się jak kamień w wodę. 

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Trzeba przyznać, że goodcontent to jedna z najbardziej przejrzystych i prostych w obsłudze platform tego rodzaju, co zdecydowanie przekłada się na komfort korzystania z niej. Myślę, że to duży potencjał zarówno dla piszących, jak i zlecających, ale - jak zawsze- czas pokaże :) 

• Like 1

Również korzystam i mogę polecić. Wszystko szybko i sprawnie.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 4 tygodnie później...

Dwie rzeczy, które wg. mnie byłyby przydatne, to opcja zablokowania ewentualnych negocjacji. Mimo, że wspominam w opisie o tym, że cena nie podlega negocjacji, to zdarzyło mi się, że ktoś podał swoją wyższą cenę.

A druga sprawa, fajnie by było widzieć stawkę, którą otrzymuje copywriter. Teraz widzimy ile dostaje netto po odliczeniu VATu, ale fajnie jakby odliczało po drodze jeszcze wszelkie prowizje, podatki, abym widział na czysto ile zarobi copywriter jak mu dam X zł brutto za tekst.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dzień dobry,

@mmr88, dziękujemy za propozycję - w najbliższej iteracji (najprawdopodobniej w ciągu dwóch tygodni) platforma zmieni nieco swój charakter, przez co nie będzie już możliwości negocjowania cen.

W takim wypadku mamy zamiar odejść od idei składania ofert, negocjacji czy innych (często niewykorzystywanych) czynników przedłużających cały proces.

Będzie to wyglądało mniej-więcej w poniższy sposób:
  • Każdy copywriter na początku współpracy dostarcza jeden krótki tekst próbny - na jego podstawie można ocenić, czy dana osoba dobrze wywiązałaby się ze zobowiązania. Danego copywritera będzie można również zaakceptować "na stałe", dzięki czemu przy następnych zleceniach nie będzie musiał przesyłać tekstu próbnego, ale będzie od razu przystępował do pracy. Po zaakceptowaniu tekstu próbnego copywriter może zacząć przesyłać teksty, które można zaakceptować/odrzucić (w tym wypadku nie ponosi się żadnych kosztów), jeśli ich jakość nie spełnia oczekiwań. Oczywiście tekst będzie można również zgłosić do poprawy.
  • Copywriterzy mogą "dołączać" do realizacji tekstów jeden po drugim, dopóki nie zostanie wyczerpana pula tekstów danego zlecenia. Dzięki temu projekt nie jest uzależniony od jednej osoby - zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie gotów błyskawicznie napisać teksty.
  • Cena tekstu nie podlega żadnym negocjacjom - jeśli copywriter jest w stanie ją zaakceptować, dostarcza tekst próbny i (po jego akceptacji) pisze teksty. Jeśli z kolei cena nie jest zadowalająca, copywriter po prostu nie podejmuje się pracy.
Wspomniana przez Pana funkcjonalność dotycząca wyświetlania zleceniodawcy kwoty "na rękę", jaką otrzyma copywriter, również zostanie wdrożona.

Co Państwo o tym sądzą?

Z poważaniem,
Bartłomiej Tokarski
Zespół GoodContent.pl 

• 1 miesiąc temu...

myślę, tak na początek, że powinieneś pokazać wszystkie ogłoszenia również dla zleceniodawców, żeby zwiększyć wiarygodność serwisu. Cześć osób może mieć wątpliwości czy ktoś korzysta z tego serwisu, a "wszystkie ogłoszenia" mogą wprowadzić nawet w błąd.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

@Tler

Wielkie dzięki za propozycję! :D

Przyznam, że już kiedyś się nad tym zastanawialiśmy, ale po rozmowach z kilkunastoma klientami stwierdziliśmy, że nie możemy wdrożyć takiego rozwiązania. Wiadomo, przydałby się "społeczny dowód słuszności", ale wielu klientów nie zgadzało się na to, gdyż ich zlecenia są "poufne" i nie chcą, by inni zleceniodawcy mieli do nich dostęp.

Mam nadzieję, że rozumiesz :)

Jeszcze raz dzięki,
Bartłomiej Tokarski
Zespół GoodContent.pl 

• 1 miesiąc temu...

@plem,

Pracujemy nad przenosinami strony na nowy serwer, dlatego też mogą występować problemy z dostępem.

Bardzo przepraszam za te problemy, ale jeszcze dzisiaj powinny one ustąpić :)

Dodatkowo - nowa wersja już wkrótce!  :pisze:

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski 

Zespół GoodContent.pl