Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

@sindirus, nie ma problemu, z chęcią odpowiem na Pańskie pytania :)

1. Dzięki systemowi rozdzielania zleceń na pojedyncze teksty, otrzymuje Pan do realizacji tylko 1 tekst,
  2. Jak najbardziej, od razu po wysłaniu może Pan zarezerwować i pisać następny - nie trzeba czekać na odpowiedź zleceniodawcy,
  3. Jest to kwota końcowa "na rękę", niezawierająca żadnej z opłat,
  4. Dokładnie tak, tam również pokazane są kwoty "na rękę" - osiągając 100 złotych w zakładce "Finanse", otrzyma Pan 100 złotych na konto.
Z poważaniem,
Bartłomiej Tokarski,
Zespół GoodContent.pl 
Edytowane przez GoodContent.pl

1. Przede wszystkim plus za ujawnianie imion i nazwisk zleceniodawców i zapewne wykonawców; nie rozumiem tej anonimowości na innych portalach, gdy zlecenia robi się w ciemno, podczas gdy często zwyczajnie zna się danego zleceniodawcę i wiadomo, czy go unikać, czy wręcz przeciwnie, polować na jego teksty :)

2. Drugi plus za pokazywanie rzeczywistej kwoty, którą copywriter otrzymuje na rękę, takiej przejrzystości zawsze mi brakowało.

3. Czy myśleliście nad rozbudową działu FAQ? Przeglądam go sobie, ale albo nie widzę, albo wielu informacji w nim nie ma (szczególnie od strony copywritera). Czego mi konkretnie brakuje na ten moment to informacji, jak działają teksty próbne w zleceniu.

Czy jeśli wyślę jakiś i zostanie on zaakceptowany, to ja wygląda dalsza procedura? Otrzymuję zlecenie od razu do realizacji i ile mam na to czasu (czy te 6h, więcej, mniej?), czy dopiero kiedy coś kliknę i potwierdzę, to czas startuje?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

@sindirus, bardzo dziękuję za miłe słowo :)

Czy mógłbym prosić o wypisanie kwestii, które powinniśmy poruszyć w FAQ? Bardzo by to nam pomogło.

Teksty próbne stosowane są w zleceniach stosunkowo rzadko - zazwyczaj wystarczy wstępna weryfikacja (na podstawie tekstu próbnego przesyłanego przy rejestracji), ale czasem zleceniodawcy wymagają dostarczenia dodatkowych treści. Czas 6 godzin liczony jest od chwili kliknięcia "rezerwuj" przy danym tekście. Sama akceptacja dodatkowego tekstu próbnego jedynie uaktywnia możliwość rezerwacji :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

Zastanawiam się czy załozyc konto na tym portalu. Czy dużo jest zleceń i jak często sa wypłaty?

Od niedawna wypłata raz na miesiąc. Ze zleceniami różnie - zazwyczaj są, ale bardzo dużo jest  bardzo nisko płatnych (1,30 zł za tekst  to stkawka, przy której szkoda brać się za pisanie).  No i mogliby trochę z prowizją zjechać - 15 % to troszkę dużo :)

• 4 tygodnie później...

Właśnie czytałam Waszą ofertę w innym dziale, chwalicie się, że macie ponad 1000 autorów, tylko ilu z nich rzeczywiście tam pisze? Na początku działania serwisu założyłam konto, żeby zobaczyć jak działa, nigdy nie napisałam żadnego tekstu - stawki są żenujące, do tego wysoka prowizja. Też się wliczam do tej liczby copy?

Niestety za stawki odpowiedzialne są osoby zlecające teksty, a nie twórcy platformy. A stawki są żałosne, nikt nie powinien brać tych zleceń, to może w końcu by Ci "pracodawcy" zaczęli być świadomi czegoś.... Mi się udało przez platformę zdobyć jednego dobrego zleceniodawcę, ale to chyba wyjątek... Prowizja dość wysoka, też tak uważam :/ 

To nie wina zleceniodawców jeśli chodzi o stawki. Zleceniodawca płaci np. 2.50zl brutto za 1000 znakow(normalna stawka jeslu chodzi o precle) a Copy dostaje z tego na rękę jakieś 1.53zl.

Pamiętaj że jest to serwis pośrednik więc zawsze bedzie prowizja. Mozesz tez zawsze szukać zleceń na własną rękę tylko wtedy nie masz pewności ze bedzie jakieś zlecenie ani nie masz pewności jeśli chodzi o zapłatę. Coś za coś.

Edytowane przez noupe
  • Like 1