Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

19 minutes ago, bagienka said:

Rozumiem :) W takim razie jeszcze taka sugestia (nie tylko dla Pana ale dla wszystkich), żeby w zleceniu zawsze zaznaczać, czy frazy obowiązkowo mają być w takiej formie czy można je odmieniać.

Dla mnie zawsze było to jasne, ale rzeczywiście nie przepadam też za pisaniem tekstów z tego typu frazami.

A w kwestii powolnego realizowania zleceń - myślę, że okres urlopowy to jedno, a stawki to drugie. Widzę, że zlecenia dobrze płatne rozchodzą się jak świeże bułeczki :)  Ale na weekendzie powinno wszystko lub większość pójść :)

W konkurencyjnym portalu jest nie lepiej w sezonie ogórkowym, dodane zlecenia wiszą i wiszą... pewnie może ktoś się podejmie zlecenia jak termin wykonania (96h) będzie dobiegał końca, wtedy copy mają chyba +15% stawki.

Na Goodcontent też nie do końca zlecenia zrobione. Taki urok tego okresu chyba.

Dzień dobry,

Pytania do właściciela serwisu:

1. czy dałoby się w jakiś sposób oznaczać na liście zleceń zlecenia prywatne? Może nawet utworzyć dodatkową zakładkę w menu? Okazuje się, że miałem w ciągu kilku tygodni zaproszenia od zleceniodawcy, ale ich nawet nie zauważyłem w gąszczu innych zleceń. Dopiero po zalogowaniu na konto e-mail dowiedziałem się o zaproszeniach.

2. czy kiedy zlecenie jest już realizowane, to zleceniodawca może zmienić je na prywatne? Na przykład: jest zlecenie, kilkanaście tekstów z różnymi słowami kluczowymi. Ja, oraz ktoś inny wysłałem już część tekstów. Czy zleceniodawca może zlecić mi prywatne dokończenie zlecenia przez zaproszenie?

Przecież powoli każdy "pisarz" tutaj zdaje sobie sprawę, iż w cenie precla pisze zapleczówkę a potem ktoś ją sprzedaje dalej ;) miałem dwie propozycję w ciągu 7 dni od chłopaków "co tutaj komentują" a potem się użalają "iż nie wyrobił się ktoś z terminem" to kim są pośrednikami pośredniczącymi w tej platformie?

Dodam, mam dla kogo i co ;) powodem nie są ceny czy wakacje a pseudo przedsiębiorcy bez firm ;) 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Herkules, ale skala takiego zjawiska nie jest chyba bardzo duża. Z drugiej strony jeśli mi się opłaca takie "zapleczówki" to mnie mało obchodzi czy ktoś je sam użyje czy odsprzeda. 

Zleceniodawcy oferujący /niskie/przeciętne stawki sobie poczekają, bo w tym tygodniu (zwłaszcza dzisiaj) obrodziło w zlecenia. W momencie pisania tego posta wisi jakieś kilkadziesiąt, może nawet kilkaset tekstów do zrobienia, wiele za całkiem znośną stawkę. 

Co do tego, że "okres ogórkowy" to też się nie zgadzam. W pierwszej połowie lipca było niewiele zleceń, a jak coś w sensownej stawce się pojawiło to znikało w ciągu kilkudziesięciu sekund (!). Ja sobie to tłumaczę tak, że studenci i uczniowie mają więcej czasu, to sobie dorabiają. Mogę się mylić, dlatego ciekaw jestem jak wyglądają statystyki aktywności copywriterów na stronie, jeśli takowe są dostępne.

11 hours ago, serVer said:

Dzień dobry,

Pytania do właściciela serwisu:

1. czy dałoby się w jakiś sposób oznaczać na liście zleceń zlecenia prywatne? Może nawet utworzyć dodatkową zakładkę w menu? Okazuje się, że miałem w ciągu kilku tygodni zaproszenia od zleceniodawcy, ale ich nawet nie zauważyłem w gąszczu innych zleceń. Dopiero po zalogowaniu na konto e-mail dowiedziałem się o zaproszeniach.

2. czy kiedy zlecenie jest już realizowane, to zleceniodawca może zmienić je na prywatne? Na przykład: jest zlecenie, kilkanaście tekstów z różnymi słowami kluczowymi. Ja, oraz ktoś inny wysłałem już część tekstów. Czy zleceniodawca może zlecić mi prywatne dokończenie zlecenia przez zaproszenie?

Na maila warto od czasu do czasu logować się i to nie tylko ze względu na platformę :P

11 hours ago, serVer said:

Herkules, ale skala takiego zjawiska nie jest chyba bardzo duża. Z drugiej strony jeśli mi się opłaca takie "zapleczówki" to mnie mało obchodzi czy ktoś je sam użyje czy odsprzeda. 

Zleceniodawcy oferujący /niskie/przeciętne stawki sobie poczekają, bo w tym tygodniu (zwłaszcza dzisiaj) obrodziło w zlecenia. W momencie pisania tego posta wisi jakieś kilkadziesiąt, może nawet kilkaset tekstów do zrobienia, wiele za całkiem znośną stawkę. 

Co do tego, że "okres ogórkowy" to też się nie zgadzam. W pierwszej połowie lipca było niewiele zleceń, a jak coś w sensownej stawce się pojawiło to znikało w ciągu kilkudziesięciu sekund (!). Ja sobie to tłumaczę tak, że studenci i uczniowie mają więcej czasu, to sobie dorabiają. Mogę się mylić, dlatego ciekaw jestem jak wyglądają statystyki aktywności copywriterów na stronie, jeśli takowe są dostępne.

Tak jak wspomniałam wcześniej - lepiej płatne zlecenia rozchodzą się niemal od razu:)

Przerobiłem wiele takich portali, niestety są dobrym rozwiązaniem ale zawsze znajdzie się grupa biznesmenów która zniechęca z czasem porządnych zleceniodawców obarczając innych a nie siebie

Dodatkowy atut to cena, nie wiem ile tutaj dostajecie za precla czy zapleczówkę zresztą nawet nie wiem jakie są wymagania 

Miłego dnia :)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

3 hours ago, kluskaKRK said:

Na maila warto od czasu do czasu logować się i to nie tylko ze względu na platformę :P

Kurde, nie wiedziałem, dzięki za protipa. A tak poważniej, to po prostu konto GC mam podpięte pod rzadziej używany adres. Poza wysyłaniem skanów umów, nie muszę się tam często logować, bo wszelkie potrzebne dane są dostępne na platformie. Jednakże informacji o zapkach brakuje.

@goodcontent.pl cieszy mnie to. 

Przy okazji mam pytanie dotyczące wypłat: kiedy wypłacałem wcześnie, to było problemów, ale raz dostałem skany do odesłania prawie od razu, a drugim razem dopiero na drugi dzień. Zastanawiam się czy pora zlecenia wypłaty ma duże znaczenie, tzn. gdzieś w poprzednim poście napisał Pan, że w ostatnim tygodniu jest najwięcej wypłat (ja wypłacam wcześniej albo w środku). Wypłacać teraz czy poczekać do sierpnia? Długo będę czekał?

11 minutes ago, serVer said:

@goodcontent.pl cieszy mnie to. 

Przy okazji mam pytanie dotyczące wypłat: kiedy wypłacałem wcześnie, to było problemów, ale raz dostałem skany do odesłania prawie od razu, a drugim razem dopiero na drugi dzień. Zastanawiam się czy pora zlecenia wypłaty ma duże znaczenie, tzn. gdzieś w poprzednim poście napisał Pan, że w ostatnim tygodniu jest najwięcej wypłat (ja wypłacam wcześniej albo w środku). Wypłacać teraz czy poczekać do sierpnia? Długo będę czekał?

Ja nigdy nie czekałam dłużej niż 3 dni na przelew. Jak zlecisz w sierpniu to kolejna wypłata dopiero we wrześniu więc się zastanów :P

Dzień dobry,

@serVer, zazwyczaj staramy się podesłać skany w ciągu 24 godzin od zgłoszenia wypłaty, ale niestety czasem ten termin jest delikatnie przekraczany. Wynika to z tego, że nie wszystko "dzieje" się bezpośrednio u nas - to zewnętrzne biuro rachunkowe konstruuje dokumenty, dlatego też czasem nie mamy niestety wpływu na opóźnienia :(

Niemniej jednak, termin 3 dni roboczych jest raczej "bezpieczny" :)

Z poważaniem,

Bartłomiej  Tokarski

Zespół GoodContent.pl

• 4 tygodnie później...

Też jakiś czas temu testowałem i wypadło bardzo dobrze. Jak nie masz swoich ulubionych copy bezpośrednio, to platforma jest nieoceniona.

Platforma naprawdę fajna.

Jednak w mojej opinii są pewne braki w funkcjonalności systemu co bardzo wkurza np brakuje grupowania swoich zleceń, brakuje notatek do zleceń dla siebie czasem np teksty nie są wykorzystane jak się ich ma dużo jest tylko lista z tytułami i to bardzo organiczna szukanie tekstu ITD dużo by tu pisać o funkcjonalnościach które moim zdaniem mogły by się znaleźć w systemie.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany