Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Czy wiadomo już coś w sprawie obniżonych cen za teksty? Stawki spadły niby parę groszy za tekst, ale jeśli przemnożymy te "grosze" przez liczbę tekstów, które są realizowane w ciągu miesiąca wyjdzie ładna sumka z czterema zerami :rolleyes: , która nie ląduje w kieszeni copywriterów, a... no właśnie, gdzie?;)

Fajnie byłoby, gdyby administracja jednak rozwiązała ten problem, bo tak jak zmiany podatkowe każdy zrozumie, to niczym nieuzasadnioną obniżkę już chyba nie.

Dzień dobry,

@miriana, właśnie miałem pisać informację, bo sprawa się wreszcie wyjaśniła :)

Programista dogłębnie zbadał sprawę (podobno nie było łatwo do tego dojść) - wygląda na to, że różnica w stawkach wynika z faktu, że skrypt błędnie wyliczał kwotę zaliczki na podatek dochodowy. Zamiast poprawnych wyliczeń, tj. 18% od 80% kwoty (bo od stycznia obowiązują koszty uzyskania w wysokości 20%, a nie 50%), czyli 14,4% od całej kwoty, skrypt zaokrąglał tę stawkę w dół, czyli do 14%.

Niedawna zmiana (która skorygowała zaliczkę do poprawnej kwoty) wynikała prawdopodobnie z jakieś aktualizacji serwera, na którym hostowana jest nasza strona.

W każdym razie, przepraszam wszystkich za zamieszanie - oczywiście wszystkie teksty napisane po starych stawkach będą rozliczane zgodnie z nimi :) Niemniej jednak, wszystkie nowe będą rozliczane po poprawnych (nowych) stawkach.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

Mam pytanie odnośnie dyskusji, która się tu jakiś czas temu toczyła:) Czy administracja planuje wprowadzenie opcji takiej, że w przypadku odrzucenia tesktu  klient będzie musiał wyjaśnić przynajmniej w 1-2 zdaniach, jaki jest tego powód? Nie powiem denerwujące jest to jak poświęcę godzinę czy dwie na tekst, a potem jest odrzucany bez słowa wyjaśnienia. I w sumie nie wiem co jest powodem - był kiepski a może to "widzimisię" zleceniodawcy? 

:)

Edytowane przez kluskaKRK

Dzień dobry,

@kluskaKRK, pomysł jest dobry, na pewno to przemyślimy :)

Jak na razie proszę o zastosowanie tymczasowego rozwiązania w postaci kontaktu ze zleceniodawcą z prośbą o wyjaśnienie, czemu tekst został odrzucony.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

W przełości tak robiłam, ale przestałam z kilku względów:

1. Zleceniodawcy niekiedy nie odpisywali na wiadomości prywatne

2. Mieli swoje widzimisię, z którym się nie zgadzałam, ale nic z tym nie mogłam zrobić

3. Okazywało się, że np. źle sformułowali zlecenie i teraz mają inną koncepcję

itd.

Wydaje mi się, że czują się całkowicie bezkarni - ktoś się napracuje, więc powinien dostać przynajmniej słowo wyjaśnienia:)

A tak na marginiesie to chyba znów nie działa sprawdzanie tekstów:)

Witam,

czy ta zmiana wyglądu panelu jest już tak na stałe? ;-)

Chodzi o to, że nie przychodzą e-maile w sytuacji, jeśli mam odrzucony tekst i teraz muszę kliknąć w każde zlecenie osobno, żeby móc to zobaczyć. Wcześniej było moim zdaniem czytelniej, bo od razu na stronie można było zobaczyć 50 tekstów z informacją, czy są one odrzucone czy zaakceptowane.

Można uruchomić taką funkcję, żeby przychodziły e-maile z informacją, że tekst jest odrzucony? Bo przy obecnym wyglądzie strony, trzeba ręcznie klikać, żeby sprawdzić czy dany tekst jest odrzucony czy nie, a przy takiej ilości tekstów, jaką ja pisze, jest to pewne utrudnienie :-)

Dobrze, to już nie ważne z tymi e-mailami :-)

Natomiast, chodzi mi o wygląd samego ,,ARCHIWUM TEKSTÓW". Jeszcze parę dni temu, mogłam od razu zobaczyć czy dany tekst jest zaakceptowany, odrzucony, czy czeka na akceptację. Klikałam w ,,ARCHIWUM..." i od razu pokazywała się cała lista 50 tekstów na jednej stronie z danym statusem. Teraz, żeby się tego dowiedzieć, to muszę rozwinąć dany tekst za pomocą znaku ,,+". Obecnie, w ,,ARCHIWUM TEKSTÓW" widnieje napis ZLECENIE, TYTUŁ, BUDŻET BRUTTO/TEKST, DATA DODANIA. A zniknął napis STATUS i SZCZEGÓŁY (tekstu). I w poprzednim poście pytałam czy ta zmiana przewidziana już jest na stałe :-)

19 minutes ago, korona1973 said:

Dobrze, to już nie ważne z tymi e-mailami :-)

Natomiast, chodzi mi o wygląd samego ,,ARCHIWUM TEKSTÓW". Jeszcze parę dni temu, mogłam od razu zobaczyć czy dany tekst jest zaakceptowany, odrzucony, czy czeka na akceptację. Klikałam w ,,ARCHIWUM..." i od razu pokazywała się cała lista 50 tekstów na jednej stronie z danym statusem. Teraz, żeby się tego dowiedzieć, to muszę rozwinąć dany tekst za pomocą znaku ,,+". Obecnie, w ,,ARCHIWUM TEKSTÓW" widnieje napis ZLECENIE, TYTUŁ, BUDŻET BRUTTO/TEKST, DATA DODANIA. A zniknął napis STATUS i SZCZEGÓŁY (tekstu). I w poprzednim poście pytałam czy ta zmiana przewidziana już jest na stałe :-)

Hmm u mnie jest po staremu.