Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, kingam280 napisał:

a na rękę wychodzi koło 2zł za

Zawsze można otworzyć własną działalność gospodarczą ....  i po odprowadzaniu danin na rękę będzie wychodzić 1 zł :o

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 minut temu, Mion napisał:

Zawsze można otworzyć własną działalność gospodarczą ....  i po odprowadzaniu danin na rękę będzie wychodzić 1 zł :o

Jasne, wszystko można. Tylko wciąż uważam, że za tekst wyższej jakości wypadałoby zapłacić odrobinę więcej, zwłaszcza że nie wszystko da się napisać od ręki bez sięgania do dodatkowych źródeł ;)

Teksty i artykuły na zamówienie

Kinga Mamak Copywriting

11 minut temu, kingam280 napisał:

Jasne, wszystko można. Tylko wciąż uważam, że za tekst wyższej jakości wypadałoby zapłacić odrobinę więcej, zwłaszcza że nie wszystko da się napisać od ręki bez sięgania do dodatkowych źródeł ;)

Tak się składa, że czytałem to co Pisałaś dla:

Dnia 10.10.2018 o 17:56, Finan napisał:

Polecam następnego pisarza: https://www.forum.optymalizacja.com/profile/53013-kingam280

Jestem bardzo, ale to bardzo mile zaskoczony zarówno jakością tekstów jak i terminem wykonania.

Przy odpowiedniej cenie za usługę na pewno będziecie zadowoleni.

Na prawdę dziewczyna pisze jak trzeba, a nie o maśle maślanym.

Więc w Twoim wypadku na pewno warto, bo teksty na te dziwne tematy były idealne  :good:

....
Czego nie można powiedzieć o realizacjach i terminowości od innych wykonawców...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

43 minuty temu, Mion napisał:

Więc w Twoim wypadku na pewno warto, bo teksty na te dziwne tematy były idealne  :good:

Miło mi :) 

W każdym bądź razie, jeśli ktoś pisze słabo to prędzej czy później się wykruszy, a osoby, które piszą teksty dobre jakościowo nie powinny na tym tracić, nawet na tego typu platformach. Szanujmy się wzajemnie, a branża będzie się rozwijać :)

Kinga Mamak Copywriting

12 minut temu, kingam280 napisał:

a osoby, które piszą teksty dobre jakościowo nie powinny na tym tracić, nawet na tego typu platformach.

Tylko kingam280 Weź pod uwagę, że klient nie płaci zapewne za tekst 2 zł tylko odpowiednio więcej. Zatem jak by miał zapłacić jeszcze więcej mil by dylemat opłacalności.

Ten kij ma dwa końce. Jeśli Korzystasz z platformy pośredniczącej , która nie jest no profit Musisz liczyć się z ich prowizją. Jeśli Piszesz dobrze rób, to jak pisałem własna  działalność gospodarza i działaj  na własna "klawiaturę" bez pośredników, a zleceniodawcy na pewno to docenią . :)

3 godziny temu, Mion napisał:

Tylko kingam280 Weź pod uwagę, .....

Wiem, wiem, ja to wszystko rozumiem. I tak samo wygląda to ze strony klienta, bo też zawsze może zamówić u kogoś prywatnie. Co do działalności, żeby było to opłacalne musiałabym tak pracować na pełen etat, co w tym momencie jest niestety niemożliwe. Dlatego też staram się walczyć o lepsze warunki na platformach i uważam, że wprowadzenie kategorii tekstów na GoodContent byłoby dobrym rozwiązaniem :)

Kinga Mamak Copywriting

1 minutę temu, kingam280 napisał:

że wprowadzenie kategorii tekstów na GoodContent byłoby dobrym rozwiązaniem

Jakość tekstów jest pojęciem subiektywnym. Tego typu teksty, to są w dużej mierze i tak wodoleje ogólnego przeznaczenia, wiec nie oczekiwał bym mimo wszystko zbyt wysokich wynagrodzeń zwłaszcza jeśli Robicie, to pod czyjąś platformą, której właściciele muszą  odprowadzać wszelakiego rodzaju daniny.

49 minut temu, Mion napisał:

Tylko kingam280 Weź pod uwagę, że klient nie płaci zapewne za tekst 2 zł tylko odpowiednio więcej. Zatem jak by miał zapłacić jeszcze więcej mil by dylemat opłacalności.

Ten kij ma dwa końce. Jeśli Korzystasz z platformy pośredniczącej , która nie jest no profit Musisz liczyć się z ich prowizją. Jeśli Piszesz dobrze rób, to jak pisałem własna  działalność gospodarza i działaj  na własna "klawiaturę" bez pośredników, a zleceniodawcy na pewno to docenią . :)

12 minut temu, Mion napisał:

Jakość tekstów jest pojęciem subiektywnym. Tego typu teksty, to są w dużej mierze i tak wodoleje ogólnego przeznaczenia, wiec nie oczekiwał bym mimo wszystko zbyt wysokich wynagrodzeń zwłaszcza jeśli Robicie, to pod czyjąś platformą, której właściciele muszą  odprowadzać wszelakiego rodzaju daniny.

Dużo więcej nie płaci w tym przypadku. 

Poza tym: jakby, miałby, oczekiwałbym.

Nie lubię kogoś publicznie poprawiać, ale jeśli ktoś pisze o wodolejach czy o słabej realizacji od wykonawców i robi takie błędy to normalnie mi szczęka opada na dno... Każdy powinien spojrzeć najpierw w lustro i odpowiedzieć sobie na pytanie, co sobą reprezentuje, a potem dopiero wymagać od innych. 

3 minuty temu, Matthew1991 napisał:

Każdy powinien spojrzeć najpierw w lustro i odpowiedzieć sobie na pytanie, co sobą reprezentuje, a potem dopiero wymagać od innych. 

Ja nie oferuje pisanie tekstów za które ktoś płaci.

• Like 2

2 minuty temu, Matthew1991 napisał:

No to proszę nie pisać o wodolejach czy innych tego typu rzeczach

Jesteśmy na publicznym forum, więc będę pisał, co uznam za stosowne. Jeśli nie podpowiadają Ci moje wypowiedzi zgłoś je do moderatora lub włącz ignorowanie ich wyświetlania.  Pod pojęciem "wodoleje" nie miałem na myśli złych testów tylko teksty "rozmyte", bo ile można sensownie pisać o czajniku.

• Like 2

16 minutes ago, MagdaO said:

A zmieniając temat, czy zgodne z regulaminem jest to, że zlecenia składają osoby, które same zajmują się copywritingiem? Od takiego Pana kilkukrotnie wrócił mi tekst do poprawki z niegrzecznymi komentarzami. 

Tak z ciekawości o które zlecenia chodzi? Sama też widziałam, że jest kilka osób, które parają się na co dzień copywritingiem, a tutaj sobie podzlecają teksty dalej :) Ciekawe jakie stawki sobie sami krzyczą :D

17 godzin temu, kluskaKRK napisał:

Tak z ciekawości o które zlecenia chodzi? Sama też widziałam, że jest kilka osób, które parają się na co dzień copywritingiem, a tutaj sobie podzlecają teksty dalej :) Ciekawe jakie stawki sobie sami krzyczą :D

Tego zlecenia już nie ma, ale to było zlecenie o powierzchni magazynowej do wynajęcia :) Zlecenie całkiem dobrze płatne, ale podstawa Zleceniodawcy pozostawia wiele do życzenia.