Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

59 minutes ago, PawelC said:

KamiX według mnie Twoja propozycja jest dobra, w sensie 24h na napisanie tekstu, ale 6h na poprawę zdecydowanie za mało. Dlaczego? Dlatego, że jak ktoś powiedzmy o 1 w nocy zwróci Ci tekst to do 7 rano musisz go poprawić, więc według mnie zdecydowanie lepiej 24h na napisanie, 12 na poprawę, ewentualnie 12/12, ale to moja opinia ;)

W sumie dla mnie obojętny jest ten czas realizacji. Zawsze sobie można te sześć godzin samemu przedłużyć :)

Co ciekawe, administracja jakiś czas temu konsultowała z nami pomysł skrócenia czasu na realizację zleceń. Już nie pamiętam, ale chyba był pomysł 30 minut na każde 1000 zzs. Ten pomysł akurat mi osobiście do gustu nie przypadł. 6 godzin jest dla mnie ok w zdecydowanej większości przypadków. :)

• Thanks 1

Dzień dobry,

Mogę tylko potwierdzić słowa @kluskaKRK - już jakiś czas temu podchodziliśmy do tego tematu, ale po konsultacjach z kilkunastoma copywriterami zgodnie stwierdziliśmy, że aktualne rozwiązanie jest w porządku :)

Przydatną opcją jest w razie czego przedłużenie tekstu o kolejne 6 godzin :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

• Thanks 1

Dzień dobry,

Niestety nie ma możliwości wrzucenia obrazka bezpośrednio do tekstu - można to zrobić tylko poprzez wrzucenie grafiki na serwer online (np. snag.gy), a następnie wybranie opcji "Wstaw obraz". W następnym kroku trzeba wstawić link do zdjęcia :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Witam ponownie. 

Chciałem zapytać jeszcze o 2 rzeczy:

- jak wygląda w tej chwili terminowość wypłat?

- rozumiem, że kwota, jaką widzę na rachunku platformy, to już wartość netto - po wszystkich potrąceniach, która w tej wysokości trafi na moje konto bankowe, tak?

Z góry dzięki za odpowiedź!

2 godziny temu, PaulMott napisał:

Witam ponownie. 

Chciałem zapytać jeszcze o 2 rzeczy:

- jak wygląda w tej chwili terminowość wypłat?

- rozumiem, że kwota, jaką widzę na rachunku platformy, to już wartość netto - po wszystkich potrąceniach, która w tej wysokości trafi na moje konto bankowe, tak?

Z góry dzięki za odpowiedź!

U mnie wszystkie wypłaty były bez żadnych opóźnień. Po odesłaniu umowy do 2 dni miałam pieniądze na koncie. I tak, to już jest kwota netto.

• Thanks 1

Teksty i artykuły na zamówienie

Kinga Mamak Copywriting

Dobry wieczór,

@PaulMott - właściwie nie zdarzyło nam się, żeby wypłata trwała dłużej niż 3 dni robocze - chyba że ktoś zwlekał z odesłaniem podpisanych dokumentów ponad 1 dzień :)
Jeśli zaś chodzi o stawki, to tak jak powiedziała @kingam280, od kwot netto nie są już potrącane żadne dodatkowe opłaty.

@kingam280, dzięki za czujność! :D

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

3 godziny temu, GoodContent.pl napisał:

Dobry wieczór,

@PaulMott - właściwie nie zdarzyło nam się, żeby wypłata trwała dłużej niż 3 dni robocze - chyba że ktoś zwlekał z odesłaniem podpisanych dokumentów ponad 1 dzień :)
Jeśli zaś chodzi o stawki, to tak jak powiedziała @kingam280, od kwot netto nie są już potrącane żadne dodatkowe opłaty.

@kingam280, dzięki za czujność! :D

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Dziękuję Wam raz jeszcze za satysfakcjonującą odpowiedź :)

Dobry wieczór,

Z przyjemnością chciałbym Państwa poinformować, że dzisiaj wdrożyliśmy uzasadnienie odrzucenia tekstu przez Zleceniodawcę - od dzisiaj każdy Zleceniodawca musi uzasadnić odrzucenie każdego tekstu.

Dzięki temu Copywriterzy będą lepiej wiedzieli, co zrobili nie tak, a Zleceniodawcy zyskają na jakości tekstów w przyszłości :)

Już od jakiegoś czasu wspominali Państwo o tym, że taka funkcjonalność by się przydała, dlatego tym bardziej cieszę się, że udało nam się to wdrożyć :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

• Thanks 3

Witam. Po raz pierwszy dostałem informację z systemu o tekście do poprawy. Nie mam żadnej informacji o szczegółach i wytycznych do ponowienia pracy nad tekstem. Nawet nie domyślam się o co może chodzić, ponieważ tradycyjnie staram się wnikliwie wczytywać w pierwotne oczekiwania klienta i daję mu zwykle więcej, niż muszę. Tak było też w tym przypadku. Wysłałem do niego prywatną wiadomość, ale co w sytuacji, kiedy mi nie odpowie, a po 24h tekst zostanie odrzucony automatycznie? A przy okazji - jak w praktyce dokonuje się poprawek, żeby system właściwie do zewidencjonował? 

A żeby było ciekawiej, to jednocześnie dostałem zgodę na redakcję innego tekstu dla tego klienta, o co wystąpiłem, podając mu jako przykład właśnie styl i formę, jakich użyłem do pisania pierwszego artykułu na bardzo zbliżony temat... :)

15 godzin temu, GoodContent.pl napisał:

Dobry wieczór,

Z przyjemnością chciałbym Państwa poinformować, że dzisiaj wdrożyliśmy uzasadnienie odrzucenia tekstu przez Zleceniodawcę - od dzisiaj każdy Zleceniodawca musi uzasadnić odrzucenie każdego tekstu.

Dzięki temu Copywriterzy będą lepiej wiedzieli, co zrobili nie tak, a Zleceniodawcy zyskają na jakości tekstów w przyszłości :)

Już od jakiegoś czasu wspominali Państwo o tym, że taka funkcjonalność by się przydała, dlatego tym bardziej cieszę się, że udało nam się to wdrożyć :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Super! :)