Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

4 minutes ago, GoodContent.pl said:

Dzień dobry,

@Zasmiecony, nie mamy żadnych zaległych maili - czy mógłby Pan przesłać go ponownie? Być może gdzieś się "zawieruszył" :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

ja też wysyłałam maila na kontakt@goodcontent.pl w związku z odrzuceniem tekstu przez system antyplagaiatowy i nie dostałam odpowiedzi :)

@kluskaKRK, kilka dni temu faktycznie mieliśmy problem ze skrzynką mailową (nie pamiętam konkretnie którego dnia, lecz trwało to mniej więcej od godziny 18 do północy), w wyniku czego niektóre maile do nas nie docierały. Przepraszam za problem :(

W każdym razie, bardzo proszę o ponowne przesłanie maila, a zajmę się nim bezzwłocznie :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

@Kaja78

20 godzin temu, Kaja78 napisał:

nabór przedszkole poznań" i nie można było zmieniać jej formy ani rozdzielać w żaden sposób. Wybrnęłam z sytuacji radząc w tekście research na temat przedszkoli, wpisująć w wyszukiwarkę tą właśnie frazę. Jak widać nie było to właściwe rozwiązanie, jak więc prawidłowo wstawia się takie frazy w tekście?

Takie frazy są częste w tekstach SEO. Ja radzę sobie z nimi mniej więcej tak "rodzice maluchów w odpowiednim czasie powinni dopełnić formalności związanych ze sprawą jaką jest nabór przedszkole Poznań to miasto, w którym jest duży wybór placówek publicznych"

Ta fraza jest wyjątkowo niewdzięczna, więc nie ma innego wyjścia - powstaje dziwoląg słowny, ale przynajmniej unikalny, ale na przykład pod zbitke "stomatolog Gdańsk" jest dużo łatwiej np. "jeśli interesuje nas dobry stomatolog Gdańsk jest miastem, w którym znajdziemy wielu profesjonalistów". 

Wiadomo, jest to niepoprawne stylicznie zdanie, ale tak robię z frazami pod SEO i nigdy nie mam reklamacji od klientów, a trochę już tego napisałam.

• Thanks 1

Dobry wieczór,

@Nocturne, ciekawy pomysł - pomyślimy nad tym, dzięki za sugestię :)

@Anna Wyrzykowska, na razie oceny nie mają żadnego zastosowania (więc ciężko powiedzieć, żeby przynosiły jakiś skutek), ale w najbliższym czasie się to zmieni :)

@MateuszI, oczywiście - odpisałem Panu już na maila w tej sprawie :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Dzień dobry! 

Chcę zacząć pisać na platformie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, które powstrzymuje mnie przed zaczęciem. Jeśli w zleceniu proszą o użycie nagłówków h1, h2 itd. powinnam ujmować je w formie <h1> Nagłówek</h1> czy po prostu H1: Nagłówek? Trafiam na bardzo sprzeczne informacje, również na takie, w których cały tekst powinien być pisany z użyciem HTML łącznie z <body>. Podobnie jest z pogrubieniami np. słów kluczowych, pogrubiać je kodem? Nie wiem gdzie mogę zadać to pytanie, nie wiem też ile i czy w ogóle używać HTML w swoich tekstach wysyłanych przez platformę. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość :) 

7 godzin temu, ellses napisał:

Dzień dobry! 

Chcę zacząć pisać na platformie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, które powstrzymuje mnie przed zaczęciem. Jeśli w zleceniu proszą o użycie nagłówków h1, h2 itd. powinnam ujmować je w formie <h1> Nagłówek</h1> czy po prostu H1: Nagłówek? Trafiam na bardzo sprzeczne informacje, również na takie, w których cały tekst powinien być pisany z użyciem HTML łącznie z <body>. Podobnie jest z pogrubieniami np. słów kluczowych, pogrubiać je kodem? Nie wiem gdzie mogę zadać to pytanie, nie wiem też ile i czy w ogóle używać HTML w swoich tekstach wysyłanych przez platformę. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość :) 

Jak widzę, że ktoś sobie życzy HTML to nie biorę takich zleceń. Za takie marne stawki? A to dobre! My jesteśmy copywriterami, a nie programistami... tylko piszemy teksty...

Dzień dobry,

W platformę wbudowany jest graficzny edytor tekstu, dzięki czemu nie trzeba używać HTML - wystarczy odpowiednio sformatować tekst (jak np. w Wordzie). Przykładowo, aby stworzyć nagłówek H1, wystarczy wybrać w edytorze opcję "Nagłówek 1".

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

• Like 1

14 godzin temu, GoodContent.pl napisał:

W platformę wbudowany jest graficzny edytor tekstu, dzięki czemu nie trzeba używać HTML - wystarczy odpowiednio sformatować tekst (jak np. w Wordzie). Przykładowo, aby stworzyć nagłówek H1, wystarczy wybrać w edytorze opcję "Nagłówek 1".

Ja właśnie tak zawsze robię. 

Przy okazji jak już piszę, to mam propozycję, żeby może jakoś posortować te zamówienia na liście - np. wg daty dodania (od najnowszych do najstarszych, żeby najnowsze były na pierwszej stronie) albo wg stawki (od najwyższej do najniższej). Można by też zrobić do wyboru i każdy mógłby sobie posortować jak chce, bo trochę jest bałagan. Nowe zlecenia są wymieszane ze starszymi.