Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też już po pierwszym przelewie na konto — grzeczny kontakt mailowy (zapomniałam podać urzędu skarbowego), szybciutka bezproblemowa transakcja. To miłe :)

System ocen też się wyklarował — po pierwszych nie najlepszych wrażeniach, teraz jest ok. Zleceniodawcy też się chyba musieli przyzwyczaić ;)

Pozdrawiam :)

,,Możesz realizować najlepiej płatne zamówienia, jako że masz poniżej 5% odrzuconych tekstów, a Twoja średnia ocen jest wyższa niż 4,70.Tylko tak dalej! '' 

Ktoś wie od kiedy jest ta zmiana? Było chyba 9% za teksty o wartości powyżej 9 zł za 1000 znaków ze spacjami, a nagle zrobiło się ogólnie za wszystko 5%? 

Dzień dobry,

@Nochance, zmianę wprowadziliśmy kilka minut temu, w ciągu godziny wyjdzie komunikat mailowy o zmianach :)

Wcześniej faktycznie można było mieć maksymalnie 10% odrzuconych tekstów lepiej płatnych (od 9 zł brutto/1000 znaków ze spacjami), ale równocześnie można było mieć maksymalnie 5% tekstów ogólnie.
Oba te warunki musiały zostać spełnione równocześnie. Ten warunek związany z maksymalnie 5% odrzuconych tekstów był już wcześniej.

Teraz zastąpiliśmy tylko warunek "maksymalnie 10% odrzuconych tekstów lepiej płatnych" na "średnia ocen musi wynieść co najmniej 4,70".

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

• Like 1

A czy uzasadnienie "-" dla oceny 4 jest odpowiednie? Dziś dostałam aż dwie czwórki - pierwszy raz za to, że informacje o firmie pojawiły się w ostatnim akapicie - tekst miał być ogólnie o basenach wewnętrznych, nie było wytycznych że w każdym akapicie ma być wspomniane o firmie... Drugi raz uzasadnienie "-" za tekst zaakceptowany bez żadnej poprawki, i informacji co było źle - a ocena leci w dół... :/

4 hours ago, askaaa88 said:

A czy uzasadnienie "-" dla oceny 4 jest odpowiednie? Dziś dostałam aż dwie czwórki - pierwszy raz za to, że informacje o firmie pojawiły się w ostatnim akapicie - tekst miał być ogólnie o basenach wewnętrznych, nie było wytycznych że w każdym akapicie ma być wspomniane o firmie... Drugi raz uzasadnienie "-" za tekst zaakceptowany bez żadnej poprawki, i informacji co było źle - a ocena leci w dół... :/

Reklamuj obie czwórki. A nieuzasadnioną to już w ogóle.

A kiedy zleceniodawcy będą wiedzieć, jaką faktycznie kwotę za tekst otrzymujemy my? Właśnie mam klienta, z którym ustaliłam stawkę za 1000 zzs. Zlecił zlecenie, a tam stawka oczywiście sporo niższa. Zdziwiony podsyła zrzuty ekranu, bo jemu pokazuje inną kwotę netto i brutto dla copywritera niż mi. Różnica rzędu niemal 1/3 kwoty, a więc sporo...

• Like 1

Dnia 24.06.2019 o 13:56, GoodContent.pl napisał:

Teraz zastąpiliśmy tylko warunek "maksymalnie 10% odrzuconych tekstów lepiej płatnych" na "średnia ocen musi wynieść co najmniej 4,70".

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Zbyt wysoko. Według mnie 4,5 to sprawiedliwa opcja. Zdarzają się zleceniodawcy, którzy wymagają niemożliwego i oceny są "na odczepnego" . Albo nie oceniają wcale. 

@Baba Jaga  Miałam dokładnie to samo odczucie. Na ten moment mam ocenę 5,0, ale piszę od miesiąca, a wiem dobrze jak to jest z ludźmi. Przy ilości tekstów, które piszą osoby rzeczywiście zaangażowane w platformę ciężko mi uwierzyć, że nie pojawią się żadne błędy i klienci, którzy właśnie wymagają niemożliwego. 4,5 to sprawiedliwa i rozsądna opcja.

Dzień dobry,

Widzimy w statystykach (w oparciu o dane setek copywriterów), że ocenę 4,5 mają właściwie tylko Ci, którzy zdecydowanie nie powinni mieć dostępu do najlepiej płatnych zamówień. Proszę mi uwierzyć, długo to analizowałem :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Dnia 24.06.2019 o 14:26, askaaa88 napisał:

A czy uzasadnienie "-" dla oceny 4 jest odpowiednie? 

Też dziś takie dostałem. Może warto wprowadzić minimalną ilość znaków w uzasadnieniu, np. 30 znaków? Tak w ogóle to z automatu takie uzasadnienie powinno być odrzucane, bo nic w nim nie ma, a nie będę latał ze wszystkim na maila.