Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam, że stawiając ocenę 4 zleceniodawca powinien napisać, co według niego było źle. Nie mam za złe samych czwórek tylko to, że nie wiem za co je dostałam... Czasem klienci odsyłają mi teksty do poprawy, zaznaczając co jest źle - ok, nie obrażam się i jest to dla mnie wskazówką, na co zwrócić uwagę w przyszłości ;)

4 godziny temu, Anna Wyrzykowska napisał:

No tak. Na szczęście mimo jego braku na brak pracy nie narzekam. Na stawki też nie...

Aniu, tutaj błędów jest już troszkę więcej. Brakuje przecinków po słowach "szczęście" i "braku". Oprócz tego, w środkowym zdaniu wystąpiło niefortunne powtórzenie, lepiej byłoby, gdybyś wyraz "brak", zastąpiła słowem "niedostatek". Ocena i uzasadnienie: +3, nieźle, ale mogłaś postarać się bardziej, następnym razem Ci się uda, Aniu.

• Thanks 2
  • Haha 1

22 minuty temu, neronswife napisał:

Fajni jesteście :D A może... kto chce niech walczy, kto nie chce, niech olewa oceny? Czy to nie osobista sprawa każdego z nas?

Ja tam nie wiem, nie orientuję się, mnie tu płacą wyłącznie za korekty treści na forum. Przyjąłem zlecenie, które ukierunkowane jest na podniesienie jakości Waszego warsztatu pisarskiego. Neronswife, brakuje tylko jednego przecinka - po pierwszym "chce", więc nieźle. Tak trzymać!

6 godzin temu, PaulMott napisał:

Aniu, tutaj błędów jest już troszkę więcej. Brakuje przecinków po słowach "szczęście" i "braku". Oprócz tego, w środkowym zdaniu wystąpiło niefortunne powtórzenie, lepiej byłoby, gdybyś wyraz "brak", zastąpiła słowem "niedostatek". Ocena i uzasadnienie: +3, nieźle, ale mogłaś postarać się bardziej, następnym razem Ci się uda, Aniu.

Problem w tym, że kolega nie ma racji. Po okoliczniku w pozycji inicjalnej ["na szczęście"] nie wstawiamy przecinka. Podobnie po "mimo" w połączeniu z rzeczownikiem. Rozumiemy takie połączenie jako okolicznik, którego nie trzeba wydzielać przecinkami. Nawet jeśli uznamy to za wtrącenie, przecinki są jedynie fakultatywne. Błędu interpunkcyjnego nie było. Polecam sprawdzać takie rzeczy, zanim wytknie się komuś błąd ;)

2 minuty temu, Ensis napisał:

Problem w tym, że kolega nie ma racji. Po okoliczniku w pozycji inicjalnej ["na szczęście"] nie wstawiamy przecinka. Podobnie po "mimo" w połączeniu z rzeczownikiem. Rozumiemy takie połączenie jako okolicznik, którego nie trzeba wydzielać przecinkami. Nawet jeśli uznamy to za wtrącenie, przecinki są jedynie fakultatywne. Błędu interpunkcyjnego nie było. Polecam sprawdzać takie rzeczy, zanim wytknie się komuś błąd ;)

Ensis, to było wtrącenie i wyłącznie z tego powodu zaleciłem postawienie przecinka. Jeśli jednak nie był on obowiązkowy, jak piszesz, to najmocniej przepraszam, jestem w stanie podnieść ocenę na 4. Z kolei po "mimo", nie zalecałem wstawiania żadnego przecinka, co mogłaby błędnie sugerować treść Twojego posta. Teraz Twój post, Ensis. Zakładam, że podejmując decyzję o wejściu na tak grząski grunt i polemikę, wyjątkowo dokładnie sprawdziłaś jego treść. Nie ustrzegłaś się jednak błędu interpunkcyjnego, Ensis, bowiem bezpośrednio po zamknięciu kwadratowego nawiasu, powinnaś postawić przecinek (chyba, że jest to fakultatywne, ciężko mi to ocenić, więc byłbym wdzięczny za wsparcie w tym zakresie). Nie mniej, pozdrawiam serdecznie, Ensis! Razem możemy więcej! :)

22 minuty temu, neronswife napisał:

Spoko, zorientowałam się po wysłaniu posta. Mam nadzieję, że stawka satysfakcjonująca @PaulMott :P

Neronswife, świadomość jest najważniejsza, gratuluję Ci jej! Co do stawki, to zawsze mogłaby być wyższa, ale liczy się też sama idea. Pozdrawiam :)

Przed chwilą, neronswife napisał:

Idźcie na spacer, serio.

Bardzo dobrze! Widzisz, lepiej formułować krótsze wypowiedzi, niż mnożyć błędy, neronswife. Piątka! :)

Napisałem poprawnie. Wstawienie przecinka w miejscu, które zasugerowałeś, byłoby błędem.

W wyjaśnieniu napisałem też o połączeniu "mimo" z rzeczownikiem, żeby łatwiej było uchwycić, że chodzi mi o całą cząstkę "mimo jego braku". Myślę (nie sprawdziłem dokładnie), że "mimo" nie jest autosemantyczne i zawsze musi się z czymś w zdaniu łączyć. Być może za duże uproszczenie ;) 

Przed chwilą, neronswife napisał:

Tak naprawdę @PaulMott, staram się tylko, gdy mi za to płacą. Jestem leniwa i roztrzepana. Pozdrawiam również.

Szczerość cenię najbardziej, ujęłaś mnie tym, neronswife, tak bardzo, że nie wytknę Ci drobnego błędu interpunkcyjnego. Polubiłem Cię.

Przed chwilą, Ensis napisał:

Napisałem poprawnie. Wstawienie przecinka w miejscu, które zasugerowałeś, byłoby błędem.

W wyjaśnieniu napisałem też o połączeniu "mimo" z rzeczownikiem, żeby łatwiej było uchwycić, że chodzi mi o całą cząstkę "mimo jego braku". Myślę (nie sprawdziłem dokładnie), że "mimo" nie jest autosemantyczne i zawsze musi się z czymś w zdaniu łączyć. Być może za duże uproszczenie ;) 

Ensis, używasz zbyt dużo trudnych zwrotów, przynajmniej dla mnie (przez chwilkę zastanawiałem się nad wstawieniem słowa "bynajmniej", aby dać Ci troszkę więcej wartościowej pożywki). Poddaję się zatem w tej kwestii i odpuszczam. Przy okazji, serdecznie przepraszam, ponieważ wcześniej zwracałem się do Ciebie w formie żeńskiej. Błędnie zinterpretowałem Twój nick, wybacz.

@PaulMott Chciałem Ci trochę dokuczyć. I nie powstrzymam się - tu przecinka też nie stawiamy:

7 minut temu, PaulMott napisał:

Przy okazji, serdecznie przepraszam(...)

Forum to miejsce swobodnej wymiany myśli. Czy zwracanie uwagi innym na brakujące przecinki jest aż tak potrzebne? ;)

Dobrego dnia!