Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

On 7/1/2019 at 10:13 PM, GoodContent.pl said:

Dzień dobry,

@kluskaKRK, jeszcze w tym tygodniu powinna zostać wdrożona informacja dla Klientów, ile dostają Copywriterzy na rękę za dany tekst :)
Przepraszam, że tyle to trwało, ale po drodze napotkaliśmy jeszcze trochę problemów natury programistycznej.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Czy doszedł wysłany przeze mnie wczoraj mail z dopiskiem PILNE?

Dzień dobry,

@Baba Jaga, obawiam się, że nie planujemy zmiany tego okresu - nawet na łamach tego forum niejednokrotnie sami copywriterzy podnosili, że nie jest to potrzebne.
W takim wypadku (skoro głosy są różne), w najbliższym czasie na pewno nie skrócimy tego terminu.

@kluskaKRK, sprawa już załatwiona :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Skoro głosy są różne...

Głosy są różne także w temacie systemu ocen. Część copy jest za, część przeciw, a jednak mimo różnicy zdań wprowadzacie :)

A wydaje mi się, że system ocen wymaga większych prac programistycznych niż zmiana okresu akceptacji tekstu z 7 na 4 dni oraz temat systemu ocen jest dużo bardziej kontrowersyjny niż temat czasu na akceptację tekstu przez klienta.

W związku z tym nie mydlcie oczu, że nie można wprowadzić tej zmiany, bo "głosy są różne". :) 

• Like 3

Po co jest rezerwacja tekstu skoro nie zostaje on ostatecznie napisany? Widziałem jak jeden tekst przez cały dzień rezerwowały 3 osoby, by ostatecznie nie został w ogóle napisany. Wygląda to w stylu "zablokuję, by inni nie napisali".

Edytowane przez noupe

2 godziny temu, noupe napisał:

Po co jest rezerwacja tekstu skoro nie zostaje on ostatecznie napisany? Widziałem jak jeden tekst przez cały dzień rezerwowały 3 osoby, by ostatecznie nie został w ogóle napisany. Wygląda to w stylu "zablokuję, by inni nie napisali".

Ten prawniczy tekst? Jeśli tak, to podbij stawkę, co już Ci proponowałem w prywatnej wiadomości, a napiszę Ci to lepiej, niż prawnik. W przeciwnym razie zlecenie nadal będzie sobie wisiało albo przyjmie je jakiś kolejny dyletant, którego przerośnie temat. 

30 minut temu, GoodContent.pl napisał:

Dobry wieczór,

@noupe, czy mogę prosić Pana o przesłanie maila z informacją, którego zamówienia dotyczy problem?
Zobaczymy, co da się zrobić :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Chyba chodziło o zamówienie na ckliwą baśniową opowieść o krainie na południu, gdzie "choinki najlepsze ceny Koziegłowy cennik" zgrabnie wpleć by się zdało, w cenie 10 zł./1000zzs, czyli "na rękę" - 5,74 zł./1000zzs. 

@PaulMott możesz przestać pisać nieprawdę na podstawie swoich domysłów?

Pytanie nie dotyczyło konkretnego zlecenia tylko ogólnie rezerwowania niepotrzebnie tekstów - tracenia czasu zleceniodawcy i innych zleceniobiorców (którzy by mogli w tym czasie je napisać, ale nie mają do niego dostępu).

@GoodContent.pl druga sprawa to możliwość anulowania zlecenia, gdy widać, że ktoś je pisze/zarezerwował - przycisk Anuluj zamówienie jest aktywny i można z niego skorzystać, gdy widać imię nazwisko zleceniobiorcy przy tekście, więc to możliwe, że ktoś pisze już tekst, a w tym samym czasie zlecenie zostaje anulowane?

Edytowane przez noupe

Przed chwilą, noupe napisał:

@PaulMott możesz przestać pisać nieprawdę na podstawie swoich domysłów?

Pytanie nie dotyczyło konkretnego zlecenia tylko ogólnie rezerwowania niepotrzebnie tekstów - tracenia czasu zleceniodawcy i innych zleceniobiorców (którzy by mogli w tym czasie je napisać, ale nie mają do niego dostępu)

Oczywiście, przepraszam.

A ja mam trochę inne pytanie. Na napisanie i wysłanie tekstu mamy 6 godzin, podczas których można z zamówienia zrezygnować. Ale czy coś grozi za to, że ten czas minie sam, a tekst nie zostanie wysłany, ani się z niego nie zrezygnuje?

19 minutes ago, PaulMott said:

Spoliczkowałbym.

ja miałam taką sytuację, ale już jakiś czas temu.

Napisałam tekst, a jak weszłam w zlecenie, to okazywało się, że już go nie ma, bo zleceniodawca usunął. Tekst jednak normalnie się zapisał i po siedmiu dniach akceptacja była z automatu :P ale to jakiś czas temu było więc nie wiem czy coś się od tego czasu nie zmieniło :P

Dnia 5.07.2019 o 19:00, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry,

@Baba Jaga, obawiam się, że nie planujemy zmiany tego okresu - nawet na łamach tego forum niejednokrotnie sami copywriterzy podnosili, że nie jest to potrzebne.
W takim wypadku (skoro głosy są różne), w najbliższym czasie na pewno nie skrócimy tego terminu.

@kluskaKRK, sprawa już załatwiona :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Z tego, co pamiętam, większość jednak była „za".

Zatem co proponujecie dla Copy, skoro zleceniodawcy otrzymali możliwość oceniania nas?

Oni otrzymali konkretne narzędzie do ręki. A my?

Oczywiście nie liczę sygnalizowania zleceniodawcy zarobionej przez nas kwoty netto — to mnie nie przekonuje. Jest wręcz zabawne. Zna Pan jakiegoś przedsiębiorcę, który obniżył cenę zakupu, ponieważ zrobiło mu się żal klienta?

Rozumiem Pana tok myślenia — im więcej obostrzeń dla zleceniodawców, tym większe ryzyko, że uciekną, natomiast tania siła robocza zawsze się znajdzie. Jednak uważam, że jest to nie w porządku.

• Like 2