Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

@Baba Jaga, będzie to łatwe do wychwycenia - w końcu ilu jest rzetelnych copywriterów, którzy na kilkaset rezerwacji nie sfinalizowali ani jednej? ;)
Współczynnik zostanie ustawiony na takim poziomie, żeby uczciwi użytkownicy nawet nie mogli się do niego zbliżyć.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

• Like 1

1. Multikonta służące do blokowania tekstów + konto, z którego są realizowane BAN. Od razu, nie ma na co czekać, bo to jak dla mnie oszustwo. 

2. Zapis w regulaminie, że posiadanie multikont jest równoznaczne z blokadą w serwisie nawet bez informowania.

3. Jeżeli w jednym domu są dwie osoby, które piszą z różnych kont, wystarczy, że wyślą maila z informacją. Będzie łatwo zweryfikować, czy blokują zlecenia, czy faktycznie piszą.

• Like 1

@monis190, nie rozwiąże to sprawy - z tego, co zaobserwowałem, niekiedy multikonta zakładane są z różnych IP. Prawdopodobnie w ruch poszło tak proste narzędzie, jak proxy/VPN. Taki współczynnik będzie dużo lepiej wyłapywał wszelkie "anomalie" :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

U mnie chyba raz się zdarzyło, że zarezerwowałam tekst, musiałam nagle wyjść z domu, a później w ostatnim momencie ponowiłam rezerwację - brakło mi dosłownie 15 minut na sprawdzenie go, więc musiałam po taką możliwość sięgnąć... Rozumiem rozgoryczenie, gdy ktoś kilka dni z rzędu ponawia ten sam temat, a go w ogóle nie pisze <_< Aczkolwiek uważam, że minimalny czas na rezerwację powinien pozostać na poziomie 6h. Też nieraz z rana zarezerwuję tekst, później wiadomo - kawa, śniadanie, i trochę czasu mija ;) A i tak w ciągu 6h go oddaję. 1h na 1000zzs czasem mogłaby nie wystarczyć ;)

Odnośnie anulowania rezerwacji popieram poprzedników, parę razy zarezerwowałam tekst, a po przeczytanie długiego tekstu zlecenia - czy też zrobienia researchu - stwierdziłam, że nie podołam i anulowałam rezerwację. Jednak to tylko skromny odsetek z rezerwowanych i wykonywanych przeze mnie zleceń. Dlatego jestem za tym, żeby wyłapać i wyeliminować takich "szkodników" jak pan Bartłomiej opisał ;)

Postuluję zmianę w zakresie procedury poprawek. Nie może być tak, że jeśli nie wyrabiam się z jakimś tekstem w 6h i potrzebuję jeszcze godzinę na jego dokończenie, to chcąc ponownie zarezerwować zlecenie, nie mam takiej możliwości, bo wbija mi się z automatu "nieproszony gość" w postaci tekstu do poprawki. Zanim to ogarnę, to nie ma już oczywiście tekstu nad którym pracowałem kilka godzin, bo zwyczajnie ktoś sobie go podebrał. Skoro mam 24h na poprawę tekstu, to powinna być wyłącznie moja sprawa, kiedy i czy w ogóle się na to zdecyduję, znając oczywiście konsekwencje. 

• Like 4
  • Thanks 2

Już z pół roku postuluję wprowadzenie osobnej kolejki dla tekstów, które zostają zwrócone do poprawy. Musimy trochę przycisnąć temat, bo naprawdę jest to mocno irytujące :)

Można również wprowadzić przycisk, który pozwalałby na jednorazowe przedłużenie tekstu bez potrzeby jego anulowania. 

• Like 4

23 hours ago, GoodContent.pl said:

@Baba Jaga, będzie to łatwe do wychwycenia - w końcu ilu jest rzetelnych copywriterów, którzy na kilkaset rezerwacji nie sfinalizowali ani jednej? ;)
Współczynnik zostanie ustawiony na takim poziomie, żeby uczciwi użytkownicy nawet nie mogli się do niego zbliżyć.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Jeżeli rzeczywiście ma to dotyczyć kilkuset rezerwacji bez realizacji to ok. Jednak reszta powinna zostać jak do tej pory, bez uzależniania 1h = 1000 zzs bo za dużo tych zmian.

Edytowane przez Nocturne