Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

@ZegarkiNaPrezent, obawiam się, że żadnego "sezonu ogórkowego" nie zaobserwowałem - cały czas teksty realizowane są w podobnym tempie co np. kilka miesięcy temu. Co więcej, w czerwcu za pośrednictwem platformy została napisana rekordowa ilość tekstów :)

Czy mogę prosić o informację (mailową na kontakt@goodcontent.pl) z numerem zamówienia, którego dotyczy problem z przedłużającą się realizacją? Sprawdzimy, co się dzieje.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

@oryginalny nick  Wiesz co, piszę na GC od maja, nie dużo, bo średnio jeden/dwa teksty dziennie, ale nie spotkałam jeszcze nikogo takiego, kogo rzeczywiście należałoby omijać. Jeden pan, który przenigdy nie akceptuje tekstów i dzieje się to z automatu po tygodniu, ale nic więcej, więc myślę, że takie mało profesjonalne zachowania wśród klientów nie są jednak tak częste.

25 minut temu, ZegarkiNaPrezent napisał:

Może takie moje wrażenie, w sumie nie zlecam wielu tekstów. Chyba miałem szczęście w poprzednim zamówieniu i udało się zlecić teksty w niskiej cenie.

"W niskiej cenie", no właśnie. Może to jest  przyczyna tego, że nikt nie bierze zlecenia... Robicie wszystko, by jak najmniej zapłacić, a copywriter dostaje "na rękę" około połowy z tego co wy płacicie, więc nikt nie będzie wam pisał tekstów za zbyt niskie stawki, a tym bardziej najlepsi copy...

• Like 4

13 godzin temu, WDK2 napisał:

Zlecający już dostali promocję dla siebie kiedyś. Ja to czekam na jakieś happy hours dla piszących. Nawet te 5% na parę tekstów raz w tygodniu.

Dokładnie, przydałyby się jakies profity dla nas, chociażby dla najlepszych, najbardziej doświadczonych. Happy hours raz w tygodniu mogłoby być dla wszystkich, ale przydałoby się coś dla najlepszych. Na przykład obniżenie prowizji. Podobałoby mi się też coś takiego, jakby stworzyć poziomy zaawansowania (kilka poziomów od początkującego do najlepszego) i ustalić dla każdego poziomu kryteria. Początkujący wiadomo to ten co dopiero się zarejestrował i np. osiągnie kolejny poziom przekraczając 50 zaakceptowanych tekstów, na kolejny poziom 100 i tak do najwyższego poziomu. Możnaby włączyć w to oceny też. No i każdy kolejny poziom oznaczałby jakiś dodatkowy profit, np. przy przejściu z 1 poziomu początkującego na 2, dostęp do najlepiej płatnych zleceń, przy przejściu z 2 na 3 poziom jakaś tam premia, a najlepsi obniżona prowizja czy coś. Byłoby to dość motywujące moim zdaniem. No, ale nie ma co kombinować, bo i tak nic z tego nie będzie, a przez pojawiające się kolejne zmiany w końcu nigdy nie doczekamy się giełdy...

12 godzin temu, KamiX napisał:

Dokładnie, przydałyby się jakies profity dla nas, chociażby dla najlepszych, najbardziej doświadczonych. Happy hours raz w tygodniu mogłoby być dla wszystkich, ale przydałoby się coś dla najlepszych. Na przykład obniżenie prowizji. Podobałoby mi się też coś takiego, jakby stworzyć poziomy zaawansowania (kilka poziomów od początkującego do najlepszego) i ustalić dla każdego poziomu kryteria. Początkujący wiadomo to ten co dopiero się zarejestrował i np. osiągnie kolejny poziom przekraczając 50 zaakceptowanych tekstów, na kolejny poziom 100 i tak do najwyższego poziomu. Możnaby włączyć w to oceny też. No i każdy kolejny poziom oznaczałby jakiś dodatkowy profit, np. przy przejściu z 1 poziomu początkującego na 2, dostęp do najlepiej płatnych zleceń, przy przejściu z 2 na 3 poziom jakaś tam premia, a najlepsi obniżona prowizja czy coś. Byłoby to dość motywujące moim zdaniem. No, ale nie ma co kombinować, bo i tak nic z tego nie będzie, a przez pojawiające się kolejne zmiany w końcu nigdy nie doczekamy się giełdy...

Kurcze, nie wiem.

Próg związany z ilością napisanych tekstów w kontekście dostępu do zleceń to nie jest dobry pomysł.

Można skrzywdzić człowieka, który pisze mało z braku czasu, ale dobrze.

Bonusy? Premia? Spoko — tylko bez wprowadzenia progów będzie ciężko. ;)

Chyba żeby połączyć jakoś ten pomysł z ocenami :)

1 hour ago, Baba Jaga said:

Kurcze, nie wiem.

Próg związany z ilością napisanych tekstów w kontekście dostępu do zleceń to nie jest dobry pomysł.

Taki pomysł już raz, jak dobrze pamięta, był wprowadzony i się nie sprawdził.

Klienci wiemy jak oceniają, więc prowizje rosły, a zarobki spadały...

Edytowane przez kluskaKRK
  • Like 1

7 godzin temu, Baba Jaga napisał:

Kurcze, nie wiem.

Według mnie próg związany z ilością napisanych i zaakceptowanych tekstów byłby sprawiedliwy, bo to właśnie osoby, które dużo piszą pozwalają zarabiać właścicielowi Good Content. Taki próg dawałby motywację do pisania jeszcze większej ilości dobrych jakościowo tekstów, co przełożyłoby się na wyższe zarobki obu stron.