Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, ellses napisał:

Wiecie jak znaleźć imię i nazwisko klienta i wysłać do niego wiadomość po zarezerwowaniu zlecenia od niego? Głupota straszna, ale nigdzie nie ma żadnej możliwości kontaktu jak się już weźmie tekst :lol:

Mhm. Tylko rezygnacja i błyskawiczna ponowna rezerwacja tekstu, poprzedzona szybkim spojrzeniem w odpowiednią kolumnę.

Ja miałam kłopoty z użytkownikami Farmacia Verde i Piotr Lamk. Potem moimi ulubionymi zleceniami były te od Pana "Adam Majnd". Realizowałam je dłuższy czas. Otrzymywałam prywatne zaproszenia. Zleceniodawca zadowolony. Prosił wręcz o to, bym to ja realizowała teksty, kiedy zależało mu na czasie, a nikt inny nie podejmował się tematów. Pewnego dnia tekst odrzucił, a tłumaczenie powaliło mnie na kolana i zwyczajnie strzeliłam focha :P . Od tej pory pewnych zleceniodawców omijam szerokim łukiem.

Just now, Justyna88 said:

Ja miałam kłopoty z użytkownikami Farmacia Verde i Piotr Lamk. Potem moimi ulubionymi zleceniami były te od Pana "Adam Majnd". Realizowałam je dłuższy czas. Otrzymywałam prywatne zaproszenia. Zleceniodawca zadowolony. Prosił wręcz o to, bym to ja realizowała teksty, kiedy zależało mu na czasie, a nikt inny nie podejmował się tematów. Pewnego dnia tekst odrzucił, a tłumaczenie powaliło mnie na kolana i zwyczajnie strzeliłam focha :P . Od tej pory pewnych zleceniodawców omijam szerokim łukiem.

Ja też dla Pana Adama początkowo pisałam, aż po kilkudziesięciu zrealizowanych tekstach odrzucił jeden beż żadnego wyjaśnienie czy zwrotu z prośbą o poprawę. Od tej chwili koniec :P z Farmicia Verde też miałam chyba jakieś przejścia.

17 minut temu, kluskaKRK napisał:

Ja też dla Pana Adama początkowo pisałam, aż po kilkudziesięciu zrealizowanych tekstach odrzucił jeden beż żadnego wyjaśnienie czy zwrotu z prośbą o poprawę. Od tej chwili koniec :P z Farmicia Verde też miałam chyba jakieś przejścia.

Pan Adam jeszcze w miarę przyzwoicie płaci za teksty, ale zarobił u mnie minusa tym, o czym już tu wspominałam, a mianowicie tym, że zamówił tekst na 2 tys zzs na temat znacznie obszerniejszy i potem odrzucił mój tekst do poprawy twierdząc, że wymieniłam jakieś pojęcia, których nie wyjaśniłam. Gdybym chciała to zrobić to wyszedłby mi 2 razy dłuższy tekst niż zamawiał, a on płaci za tyle ile zamawia. Udało mi się wybrnąć z tego o tyle, że dostał tysiąc znaków gratis, a nie więcej. Napisałam mu na priva co myślę  i żeby na drugi raz on też myślał co zamawia i dostosował długość do obszerności tematu skoro życzy sobie wyczerpania tematu i że nikt mu nie napisze więcej niż zamawia, choć to minimalna długość, bo za tyle płaci. Olał mnie, więc od teraz mimo przyzwoitych stawek ja olewam jego...

Dzień dobry,

Pozwolę sobie przypomnieć, że wymienianie klientów (jak również copywriterów) w takich okolicznościach wprost z imienia i nazwiska może naruszać ich dobra osobiste.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Edytowane przez GoodContent.pl

Przed chwilą, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry,

Pozwolę sobie przypomnieć, że wymienianie klientów (jak również copywriterów) wprost z imienia i nazwiska może naruszać ich dobra osobiste.

Większość klientów nie zagląda na to forum, to po pierwsze.  Po drugie o to właśnie chodzi, by podawać nie tylko spostrzeżenia, ale o jakiego klienta chodzi, by omijać szerokim łukiem tych, którzy działają na naszą niekorzyść...

2 godziny temu, pawig napisał:

Ja bym to olał, gdyby nie to, że dopóki nie wprowadzę poprawek, to nie mogę realizować innych tekstów. A to jest czas 24h, więc dla mnie strata czasu i kasy. 

Ale myślę, że GC powinno nad tym pomyśleć.

Dokładnie. Nie powinno być tak, że poprawki blokują rezerwację nowych zleceń. Myślę, że to po części przyczynia się do zakładania przez oszustów tych dodatkowych kont do rezerwowania zleceń. Mają poprawkę, więc rezerwują zlecenia na dodatkowych kontach, bo tam mogą i mogą sobie poprawiać na spokojnie nie bojąc się, że im ktoś zlecenia podbierze. Ta zmiana powinna być jednym z elementów walki z tymi oszustami. Zagrozić usunięciem kont wraz z kontem głównym jeśli sami nie pousuwają tych dodatkowych kont w ciągu 48h bez możliwości powrotu to dwa, a trzy to dać możliwość rezerwacji do 5 zleceń jednocześnie. Czas pisania byłby liczony od momentu rozpoczęcia pisania, a nie samej rezerwacji. Żeby uniknąć przetrzymywania znowu zarezerwowanych zleceń za długo, można wprowadzić czas rezerwacji 24h, z tym że jeśli ktoś zarezerwuje w jednej chwili 5 tekstów, będzie musiał w 24h napisać wszystkie, a przynajmniej przed upływem tego czasu zacząć pisać ostatni. No i oczywiście wprowadzić przepis mówiący, że można ponownie zarezerwować zlecenie nie więcej niż dwukrotnie. Jak ktoś zarezerwuje drugi raz i nadal nie napisze, to traci zupełnie dostęp do tego zlecenia. 

Dzień dobry,

@KamiX, to tylko przypomnienie, że istnieje taka prawna możliwość - ewentualne roszczenia ze strony Klientów nie będą dotyczyły mnie, a osoby naruszającej bezpośrednio dobra osobiste poprzez publiczne wypowiadanie się w negatywny sposób.
Ja w tej sytuacji nie byłbym stroną, tak więc przypominam to dla Państwa wiadomości.

Nie mam złych intencji - takie zachowania można oczywiście piętnować, lecz w mniej "bezpośredni" sposób (tzn. bez wymieniania z imienia i nazwiska).

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Edytowane przez GoodContent.pl
  • Like 1

20 minut temu, KamiX napisał:

Pan Adam jeszcze w miarę przyzwoicie płaci za teksty, ale zarobił u mnie minusa tym, o czym już tu wspominałam, a mianowicie tym, że zamówił tekst na 2 tys zzs na temat znacznie obszerniejszy i potem odrzucił mój tekst do poprawy twierdząc, że wymieniłam jakieś pojęcia, których nie wyjaśniłam. Gdybym chciała to zrobić to wyszedłby mi 2 razy dłuższy tekst niż zamawiał, a on płaci za tyle ile zamawia. Udało mi się wybrnąć z tego o tyle, że dostał tysiąc znaków gratis, a nie więcej. Napisałam mu na priva co myślę  i żeby na drugi raz on też myślał co zamawia i dostosował długość do obszerności tematu skoro życzy sobie wyczerpania tematu i że nikt mu nie napisze więcej niż zamawia, choć to minimalna długość, bo za tyle płaci. Olał mnie, więc od teraz mimo przyzwoitych stawek ja olewam jego...

Oooooszfuck .... to o niego chodziło ? :shok:

Piszę dla niego często ...  i rzadko, ale zdarza się, że odsyła do poprawki.

Trzeba uważać, coby średniej sobie nie spierniczyć i zostać przy tekstach do 4 zł :hmmm:

17 minut temu, KamiX napisał:

Dokładnie. Nie powinno być tak, że poprawki blokują rezerwację nowych zleceń.

Popieram w pełni.

Przed chwilą, Baba Jaga napisał:

zostać przy tekstach do 4 zł

@Baba Jaga, po spadku średniej poniżej 4,75 blokowany jest dostęp do zamówień powyżej 9 złotych brutto/1000 znaków ze spacjami, a nie powyżej 4 złotych :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

6 godzin temu, Justyna88 napisał:

Potwierdzam dwójkę pierwszych wymienionych klientów. Omijać z daleka, chyba, że chcecie poprawiać tekst do usranej śmierci. 

Zresztą czytając opisy zleceń to jest to prawdopodobnie ta sama agencja. 

Edytowane przez pawig

47 minutes ago, KamiX said:

No i oczywiście wprowadzić przepis mówiący, że można ponownie zarezerwować zlecenie nie więcej niż dwukrotnie. Jak ktoś zarezerwuje drugi raz i nadal nie napisze, to traci zupełnie dostęp do tego zlecenia. 

No tego o tyle nie jestem pewna, co właśnie jestem w trakcie pisania tekstu na 40 tys znaków. Nie muszę mówić, że ciężka sprawa przy tych sześciu godzinach i najpewniej będę tekst kończyć jutro, bo czas klienta nie nagli, a ja dziś nie mam go już zbyt dużo.