Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, ellses napisał:

A wiecie z czym ja mam tak naprawdę problem? Z taką klasyfikacją tekstów, że precle, zaplecza... Po prostu piszę to, co czuję, że ma sens i mam na to pomysł, a i pieniądze nie są śmieszne :lol:

Początkowo pisałam precle i zaplecza. I też się bardzo przykładałam. Nie potrafiłabym napisać byle jak ;)

Czasem ktoś mi mówił ze znajomych, że nie warto się starać za takie grosze. Nie poradzę — nie potrafię inaczej :)

Do rozważenia pozostaje kwestia, czy to się opłaca :rolleyes:

• Like 1

@Baba Jaga  Robię dokładnie to samo! Jak biorę zlecenie, to piszę starannie. Każdy wysłany przeze mnie jest dopracowany i jestem z niego zadowolona. Jeśli uważam, że kwota/warunki/cokolwiek w zamówieniu nie jest warte mojej pracy i poziomu, który trzymam, to zlecenia nie biorę. Przekłada się to jednak na pieniądze o tyle, że albo siedzę nad tekstem za 4 zł godzinę, albo po prostu biorę tych zleceń mało, wybierając tylko te, które naprawdę są tego warte. Szczerze mówiąc, chciałabym się nauczyć pisać precle, bo chyba nie potrafię.

• Like 1

Cześć wszystkim! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad rejestracją na Good Content i szukam opinii na ten temat. Dla kogo polecacie tę stronkę, a dla kogo nie? Ile mniej więcej można z niej wyciągnąć miesięcznie i przy jakim zaangażowaniu? Macie jakieś tipy dla początkujących? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady :D

35 minut temu, ellses napisał:

Szczerze mówiąc, chciałabym się nauczyć pisać precle, bo chyba nie potrafię.

Poszukaj w necie — są tam wszystkie informacje o preclach, zapleczach i artykułach. Zanim zaczęłam pisać, poczytałam teorię.

I teoretycznie wiem, że precel nie jest do czytania dla człowieka — służy do czegoś innego ;) ... ale do jego pisania nadal bym się przykładała, jakby od tego miała zależeć przyszłość całego świata :hahaha:

Przed chwilą, ankaanka napisał:

Cześć wszystkim! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad rejestracją na Good Content i szukam opinii na ten temat. Dla kogo polecacie tę stronkę, a dla kogo nie? Ile mniej więcej można z niej wyciągnąć miesięcznie i przy jakim zaangażowaniu? Macie jakieś tipy dla początkujących? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady :D

Nikt nie jest w stanie napisać Ci, ile możesz zarobić, pisząc na GC.

Wszystko zależy od poświęconego czasu, szybkości pisania tekstu, umiejętności szybkiego reaserchu i doświadczenia :)

Na pewno, jeśli szukasz pomysłu na siebie, warto spróbować. Nic Cię to nie kosztuje :)

Dla kogo portal? Dla ludzi, którzy lubią pisać. Warsztat doszlifujesz z czasem.

3 minuty temu, Baba Jaga napisał:

Nikt nie jest w stanie napisać Ci, ile możesz zarobić, pisząc na GC.

Wszystko zależy od poświęconego czasu, szybkości pisania tekstu, umiejętności szybkiego reaserchu i doświadczenia :)

Dzięki za odpowiedź! Widziałam na screenach, jakie mniej więcej stawki tam panują, ale właśnie chciałam się dowiedzieć od żywych ludzi, czy faktycznie da się na tym zarobić i ile. Mogłabyś podać jakieś konkrety? Oczywiście jeśli nie chcesz, to zrozumiem :)

Przed chwilą, ankaanka napisał:

Dzięki za odpowiedź! Widziałam na screenach, jakie mniej więcej stawki tam panują, ale właśnie chciałam się dowiedzieć od żywych ludzi, czy faktycznie da się na tym zarobić i ile. Mogłabyś podać jakieś konkrety? Oczywiście jeśli nie chcesz, to zrozumiem :)

Wolę nie podawać konkretów ... nie ma się czym chwalić :tease:

Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że pracuję 8 godzin dziennie w „normalnej” pracy (no dobra, przesadziłam, jakbym miała rozmawiać o normalności, to szefostwu by się oberwało :hahaha:). Piszę tylko w czasie wolnym od pracy. Więc nie jest to miarodajne.

2 minuty temu, ankaanka napisał:

Wszystko zależy od Ciebie. Jeśli dużo czasu spędzasz przed komputerem i odpowiednio zorganizujesz sobie pracę, to możesz zarobić fajne pieniądze :) 

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie ile możesz zarobić, bo to jest kwestia indywidualna. Możesz zarobić 100 zł miesięcznie, a możesz zarobić i 3000 zł miesięcznie. Wszystko zależy od poświęconego czasu i determinacji. Jeśli poświecisz na to 2h dziennie to na kokosy nie licz. Wówczas to raczej zarobek, aby na weekendy mieć na pizze i piwo. Ale jak potraktujesz to jak normalną pracę to zarobisz normalną pensję. I to też jest subiektywne, bo dla jednej osoby kwota x do dużo, a dla innej ta sama kwota to grosze :) 

3 godziny temu, pawig napisał:

W tekstach wyższej jakości raczej takie frazy się nie zdarzają. Klienci zlecając teksty wysokiej jakości raczej oczekują dobrego contentu, a nie zabawy z frazami. Takie kwiatki raczej dotyczą precli i zapleczówek.

Nie no padam na pysk jak was słucham, na niejednej stronie głównej jest odnośnik w stylu pozycjonowanie Warszawa, kuchnia Szczecin, masażysta Buenos Aires,  itd o czym wy gadacie co ma jakość do specyfikacji?

Skoro jest podana fraza czy słowo kluczowe to się go trzymacie koniec i kropka, zamykamy temat, jeżeli zleceniodawca napisał, wibrator dildo wielofunkcyjny to nie piszecie, iż to wibrator wielofunkcyjny mający zastosowanie jako dildo proste?

Sztuką pisania jest tak popłynąć, że tego się nie dostrzeże a raczej zalety dildo :D

Edytowane przez Herkules

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przed chwilą, pawig napisał:

Twój post odmienił moje życie :) 

Kilka moich byłych to mówiło, skasowałbym tutaj z 50 stron ale to nie ode mnie zależy

Warszawa hydraulik

to nie Hydraulik pochodzący z Warszawy

dyskutujecie o stawkach a widzę że pojęcia o tekstach SEO czy pod SEO nie macie pojęcia, a tak krytykujecie precle czy zapleczówki bo chyba te wasze specjalistyczne to o kant (_I_) rozbić w sumie..w szkole średniej też pisałem opowiadania

SUMUJĄC

SPECYFIKACJA

JA KRZYSZTOF (słowo kluczowe, fraza itd)

to nie to samo co JA NAZYWAM SIĘ Z IMIENIA KRZYSZTOF

a od strony o tym marudzicie 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

1 minutę temu, Herkules napisał:

Sztuką pisania jest tak popłynąć, że tego się nie dostrzeże a raczej zalety dildo :D

W tym temacie zdecydowanie nie jest to sztuką. Tak sobie myślę, że podejmując się napisania  takiego tekstu, należy mieć więcej niż elementarną wiedzę i ogromny zasób specjalistycznego słownictwa. Tak więc wchodzi (sorrry, nie znalazłam innego słowa :tease:) w grę czytanie z wypiekami na twarzy. Chwila zapomnienia o nielogicznie użytej frazie jest niewątpliwie możliwa.

Widzę, że nadal nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem, bo tam ludzie jasno pisali o zleceniach, w których klient pozwala na rozdzielenie frazy np. myślnikiem i o zleceniach, w których klient nie pozwala fraz rozdzielać. I pytanie użytkowniczki dotyczyło tego jak inni radzą sobie z frazami, których klient nie pozwala rozdzielać. Inni użytkownicy dali swoje rady co do jeden i drugiej sytuacji. Nie wiem, dla mnie to proste. Chyba, że masz takie hobby, aby po prostu pouczać innych :) 

• Like 1

36 minut temu, Herkules napisał:

Kilka moich byłych to mówiło, skasowałbym tutaj z 50 stron ale to nie ode mnie zależy

Warszawa hydraulik

to nie Hydraulik pochodzący z Warszawy

dyskutujecie o stawkach a widzę że pojęcia o tekstach SEO czy pod SEO nie macie pojęcia, a tak krytykujecie precle czy zapleczówki bo chyba te wasze specjalistyczne to o kant (_I_) rozbić w sumie..w szkole średniej też pisałem opowiadania

Skąd wiesz, że nie mamy pojęcia? Czytałeś nasze teksty? Nie wrzucaj nas wszystkich do jednego worka. Jesteś zleceniodawcą? Spróbuj sobie sam napisać sensowny tekst z takimi frazami, zobaczysz jakie to proste! 

33 minuty temu, pawig napisał:

Widzę, że nadal nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem, bo tam ludzie jasno pisali o zleceniach, w których klient pozwala na rozdzielenie frazy np. myślnikiem i o zleceniach, w których klient nie pozwala fraz rozdzielać. I pytanie użytkowniczki dotyczyło tego jak inni radzą sobie z frazami, których klient nie pozwala rozdzielać. Inni użytkownicy dali swoje rady co do jeden i drugiej sytuacji. Nie wiem, dla mnie to proste. Chyba, że masz takie hobby, aby po prostu pouczać innych :) 

Pouczać to mało powiedziane. On chyba ma hobby, żeby innym dokopywać...