Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Sindirus, podpisuję się w pełni pod tym co napisałeś. Szkoda, że w dzisiejszych czasach mało który pracownik najemny potrafi stanąć w obronie innego pracownika w ramach solidarności i świadomości klasowej, a większość jeszcze atakuje go, przyklaskując chciwemu pracodawcy i jego wątpliwym moralnie praktykom, bo taki mamy klimat pochwały i uwielbienia dla skrajnie kanibalistycznego kapitalizmu.

34 minuty temu, noupe napisał:

Bo taka sytuacja powinna być umieszczona w regulaminie, czyli rozwiązanie umowy = zamknięcie konta z wypłata na rachunek pomniejszoną o koszty operacyjne typu 15zł, jeżeli zarobione jest mniej to nic nie zostaje wypłacone i tyle, nara.

i myślę, że to rozwiązałoby problem i byłoby uczciwe.

Dzień dobry,

Zmieniliśmy właśnie serwer na dwukrotnie mocniejszy - dzięki temu strona powinna znacznie przyspieszyć, nie będą również występowały "zawieszenia", o których pisali Państwo w ostatnich dniach :)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

• Like 1
  • Thanks 3

6 godzin temu, marek_____ napisał:

Sindirus, podpisuję się w pełni pod tym co napisałeś. Szkoda, że w dzisiejszych czasach mało który pracownik najemny potrafi stanąć w obronie innego pracownika w ramach solidarności i świadomości klasowej, a większość jeszcze atakuje go, przyklaskując chciwemu pracodawcy i jego wątpliwym moralnie praktykom, bo taki mamy klimat pochwały i uwielbienia dla skrajnie kanibalistycznego kapitalizmu.

Mamy wielkie szczęście, że tutaj możemy to zrobić. Takie sytuacje w pracy etatowej u prywaciarza kończą się często zwolnieniem .... obu. Wiem, że niby mamy rynek pracownika, że podobno o pracę jest łatwo i takie tam — ale to wszystko „niby i podobno".

Uwierzcie mi — raz się nie spodobała argumentacja mojej (niewyparzonej) paszczy, i już za dwa dni wisiało ogłoszenie na pracuj.pl na moje stanowisko. Nic to, że argumenty logiczne, że włodarz do zada (i tak pofrunął jak jaskółka). Życie. Ostałam się, bo nastał nowy włodarz.... i dobrze, bo naprawdę lubię tę pracę.

Tutaj można się za kimś wstawić i nie grozi to zwolnieniem ;) . Możemy, korzystajmy :)

• Like 1

Rynek pracownika to fikcja. Pod względem relacji pracodawca-pracownik, wciąż mamy w naszym kraju trzeci świat, a ulubiona argumentacja szefów to "jak się nie podoba to wynocha, mam 100 na Twoje miejsce" :).

Wiem o czym mówisz, bo właśnie kilka dni temu straciłem pracę za postawienie się pracodawcy (na szczęście tylko zlecenie za kilka stówek miesięcznie). Ciężki los tych, którzy nie dają sobą pomiatać w pracy :).

• Like 1

Dobry wieczór,

Planowane przez nas przyspieszenie wypłat do 1 dnia roboczego nadchodzi wielkimi krokami - można się go spodziewać w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu godzin :)

Od teraz dokumenty generowane będą automatycznie, wystarczy je tylko zaakceptować w panelu!

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

• Like 2
  • Thanks 2

Mam taką prośbę do administracji. Skoro już nie chcecie wprowadzać sztywnego podziału na typy tekstów, to przynajmniej przy ustalaniu przez klienta ceny wprowadzanego zlecenia napiszcie mu na stronie w widocznym miejscu, że oferowana zapłata powinna odpowiadać oczekiwanej jakości tekstu. Skręca mnie już od patrzenia na zlecenia za 1,15 zł / 1000 zzs, które są opisane jako "oczekiwane teksty merytoryczne, wartościowe, informacyjne" itp.

• Like 1

30 minutes ago, marek_____ said:

Mam taką prośbę do administracji. Skoro już nie chcecie wprowadzać sztywnego podziału na typy tekstów, to przynajmniej przy ustalaniu przez klienta ceny wprowadzanego zlecenia napiszcie mu na stronie w widocznym miejscu, że oferowana zapłata powinna odpowiadać oczekiwanej jakości tekstu. Skręca mnie już od patrzenia na zlecenia za 1,15 zł / 1000 zzs, które są opisane jako "oczekiwane teksty merytoryczne, wartościowe, informacyjne" itp.

Z jednej strony GC reklamuje się tym, że ile klient da, tyle da i wolny rynek, ale takie może propozycje cenowe gdzieś wrzucić przy składaniu zamówienia na teksty? Mogłoby to być ujęte na zasadzie "teksty wysokiej jakości, nadające się na profesjonalne strony internetowe i pisane przez copywritera z doświadczeniem wyceniane są zazwyczaj na...". Taka informacja, może by to coś dało?

Nie da nic. Nawet gdyby musiał się dziesięć razy przeklikiwać pomiędzy komunikatami, że płaci za mało. Zleceniodawcy wystawiający takie oferty robią to celowo a nie przez przypadek, bo "nie wiedzieli, że to za mało". Może część nie ma świadomości, że wystawiając tekst za 3 zł brutto wcale nie robi dobrze copywriterowi, bo ten dostaje z tego połowę z groszami.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Dzień dobry,

Taki komunikat jest już wdrożony - zarówno przy sugerowanych stawkach przy wystawianiu zamówienia, jak i w komunikacie, jeśli zamówienie jest realizowane dłużej niż 48 godzin. Wtedy sugerowana jest między innymi podwyżka stawki.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski