Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Może dobrym pomysłem byłoby zrezygnowanie z automatycznego odrzucania takiego tekstu na rzecz przekierowywania go do osoby odpowiedzialnej za jego sprawdzenie? Nie trzeba byłoby się wtedy produkować z mailami za każdym razem, gdy coś takiego wystąpi, a jesteśmy "niewinni". Wydaje mi się, że byłoby to uproszczenie nie tylko dla nas, ale też i dla pracowników portalu, którym odejdzie konieczność czytania maili i odpowiadania na nie. 

• Like 1

Mam pytanie w innym temacie. Czy ktoś orientuje się, jak wygląda wysyłanie zaproszeń do zleceń prywatnych od strony klienta? Mam na myśli dokładniej to, czy jest możliwość wysłania zlecenia tylko osobom, które mają w profilu zaznaczoną daną specjalizację. Próbuję zrozumieć, dlaczego pewna osoba wysyła prywatne zamówienia mnie oraz, jak się wydaje, niewielkiej liczbie innych copywriterów. Teksty powyżej granicy "lepiej płatnych", niezbyt skomplikowane tematycznie, a potrafią wisieć przez parę dni, chociaż czasami bierze je ktoś inny niż ja. Nie pisałam wcześniej żadnych tekstów publicznych dla tej osoby, w ogóle nie widuję, żeby dodawała jakiekolwiek widoczne dla wszystkich (skoro znikają powoli mimo stawki i tematu). Jedyne co mi przyszło do głowy to to, że zaznacza copy o danej specjalizacji, a takich jest niewiele, bo nie można ustawić zbyt wielu w profilu. Tylko czy klienci mają taką opcję? Nic poważnego, po prostu mnie ciekawi, co tu się dzieje :) 

Edytowane przez Ainee

12 godzin temu, Ainee napisał:

Mam pytanie w innym temacie. Czy ktoś orientuje się, jak wygląda wysyłanie zaproszeń do zleceń prywatnych od strony klienta? Mam na myśli dokładniej to, czy jest możliwość wysłania zlecenia tylko osobom, które mają w profilu zaznaczoną daną specjalizację. Próbuję zrozumieć, dlaczego pewna osoba wysyła prywatne zamówienia mnie oraz, jak się wydaje, niewielkiej liczbie innych copywriterów. Teksty powyżej granicy "lepiej płatnych", niezbyt skomplikowane tematycznie, a potrafią wisieć przez parę dni, chociaż czasami bierze je ktoś inny niż ja. Nie pisałam wcześniej żadnych tekstów publicznych dla tej osoby, w ogóle nie widuję, żeby dodawała jakiekolwiek widoczne dla wszystkich (skoro znikają powoli mimo stawki i tematu). Jedyne co mi przyszło do głowy to to, że zaznacza copy o danej specjalizacji, a takich jest niewiele, bo nie można ustawić zbyt wielu w profilu. Tylko czy klienci mają taką opcję? Nic poważnego, po prostu mnie ciekawi, co tu się dzieje :) 

@Ainee Klient, wybierając zlecenia prywatne na liście copywriterów widzi specjalizacje i może po specjalizacji wybrać copywriterów do napisania swoich zleceń.

Just now, GoodContent.pl said:

@Ainee Klient, wybierając zlecenia prywatne na liście copywriterów widzi specjalizacje i może po specjalizacji wybrać copywriterów do napisania swoich zleceń.

Szkoda w takim razie, że można wybrać jedynie trzy specjalizacje. Ja akurat chętnie piszę na wiele różnych tematów :)

Wybór trzech specjalizacji jest trochę bez sensu, bo generalnie każdy copy może pisać teksty w każdej specjalizacji. Bo to nie o specjalizację chodzi, a o konkretny temat tekstu. Ktoś może ogólnie nie być ekspertem np. w budownictwie, ale w i takiej specjalizacji znajdą się proste teksty, do których napisana wystarczy zrobić reaserch.

• Like 1

Dzień dobry,

dzisiaj wprowadziliśmy małą zmianę dla Zlecających dot. ustawień powiadomień mailowych. Klienci mają dodatkowe ustawienia włączające / wyłączające powiadomienia o:

• realizacji tekstów (tekst jest gotowy itd),
  • wpłatach i fakturach (wpłata została zaksięgowana, faktura wystawiona).

Paweł Strykowski
CEO Whitepress

goodcontnent_ustawienia.jpg