Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, Maksiulek napisał:

Nikt nie zabroni, ale prawnie to się kłóci. Jest się chorym, albo nie. Jak chorujesz, to z automatu nie powinno się nigdzie pracować. 

O jakiej Ty optymalizacji mówisz ?

Może niejasno napisałem. Chodziło mi o lament, że ma chorobowe z etatu i nie może pracować dodatkowo. W przypadku zleceń dodatkowych i opłacania składek chorobowych np. na DG. Dostawałaby 2x chorobowe.

W dniu 30.11.2019 o 18:56, CzasemSeCośNapiszę napisał:

Cześć, może ktoś się orientuje i rozwieje moje wątpliwości? Czy będąc na L4 (takim dłuuuższym) mogę zlecić wypłacenie środków z konta, czy ZUS będzie niezadowolony? :)

Dzięki za pomoc ;)

Wracając do pierwotnego pytania, od którego rozpoczęła się dyskusja. Tak, możesz. Będąc na L4 nie możesz podjąć pracy zawodowej, ale będą na L4 możesz otrzymać wynagrodzenie za wcześniej wykonaną pracę. Myślę, że chyba to jest jasne.

Dzień dobry,

W ciągu ostatniej doby, z przyczyn od nas niezależnych,  wystąpiły problemy związane z działaniem systemu antyplagiatowego. Aktualnie system działa poprawnie. 

Co do wiadomości mail: Wyszło kilka powielonych wiadomości mail. Aktualnie  system działa poprawnie.

Edytowane przez GoodContent.pl
  • Like 1

W dniu 4.12.2019 o 19:45, pawig napisał:

Wracając do pierwotnego pytania, od którego rozpoczęła się dyskusja. Tak, możesz. Będąc na L4 nie możesz podjąć pracy zawodowej, ale będą na L4 możesz otrzymać wynagrodzenie za wcześniej wykonaną pracę. Myślę, że chyba to jest jasne.

Zależy  ile wcześniej:

1. GC daje zawsze umowę o dzieło niejako 1-dniową - z datą zlecenia przez copy wypłaty

2. Pół biedy jeśli teksty zostały napisane przed L4 - to łatwo udowodnić, bo mamy daty realizacji w archiwum

Jednak nie wiem, czy dla ewentualnego kontrolującego wiążąca nie będzie data umowy o dzieło. Jak nie będzie służbistą, to przymknie oko, tylko później dokumenty mogą trafić do urzędników o innym charakterze

Dzień dobry,

w dniu dzisiejszym nastąpiły zmiany w widoku "Lista zamówień":

• dodaliśmy liczbę znaków obok zlecenia;
  • zamiast kwot "budżet brutto" czyli kwot wydanych przez klienta, pokazywane są kwoty wynagrodzenia dla copywritera (dla osób nie prowadzących działalności to kwoty "na rękę" - czyli netto na umowie o dzieło, a dla osób mających firmę kwota netto na fakturze);
  • powyższe kwoty podawane są za tekst i za 1000 znaków i są szacowane (w przypadku umowy o dzieło kwota podatku i podstawy jest zaokrąglana).

Mamy nadzieję, że opisane zmiany ułatwią Państwu pracę z systemem.

Paweł Strykowski
CEO WhitePress

Edytowane przez pawelek
  • Like 3

2 godziny temu, Matthew1991 napisał:

@GoodContent.pl

Chyba znowu jakiś problem ze sprawdzaniem tekstów? Wiszą w archiwum od kilku godzin.

Tak od kilku godzin system antyplagiatowy nie działa. Wszystkie teksty znajdują się w systemie. Czekamy na usunięcie awarii. Oczywiście jak tylko wróci do normy poinformujemy o tym.