Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Kubski145 napisał:

Cześć, kiedy najwięcej przybywa nowych zleceń. Rano czy w nocy?

Z moich obserwacji:

Najwięcej zleceń przybywa od przedpołudnia do ~15/16. 

Rano wielu zleceń nie ma, owszem trafiają się perełki, ale jeżeli chodzi o bieżące zlecenia, klienci rozkręcają się dopiero około 9/10.

Noc to czysty hazard, nastawiając się na pracę w godzinach nocnych, można smutnym wzrokiem oglądać resztki z pańskiego stołu albo trafić jackpot. Niejednokrotnie zdarzało się, że o 24/1/2/3, pojawiały się dobrze płatne zlecenia, w takiej ilości, że kompletowaniem zamówienia, zajmowali się copywriterzy pracujący w godzinach porannych. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...
W dniu 29.05.2020 o 12:54, Baba Jaga napisał:

HIT.

"Artykuły wysokiej jakości" za 2,32 zł i 2,90 zł za 1000 zzs.

Brak słów.

Chciałbym napisać "kiedyś śmieszyło, teraz smuci", ale w sumie nadal śmieszy i ... w sumie to nawet nie smuci. Musiałbym być totalnie odklejony od rzeczywistości, żeby sądzić, że coś w tej materii się kiedykolwiek zmieni. Może jeszcze kilka miesięcy temu, tak. Dzisiaj już nie.

Zjawisko najchętniej sprowadziłbym do zwykłego skąpstwa, chociaż to byłoby zbytnie uproszczenie, wszak nawet nieprzenikniony skąpiec, skoro podejmuje działanie, oczekuje jakichś rezultatów. GoodContent nie jest postrzegany jako portal, za którego fasadami, pracują LUDZIE. O nie, GoodContent to współczesny Deux ex machina, wspaniały twór, który niczym jego protoplasta w dramacie antycznym, z łatwością rozwiązuje wszelkie problemy. Stawka to nie zapłata za PRACĘ, stawka to ofiara - symboliczną złotóweczkę można wrzucić na tacę, a zarazem któż zgodziłby się pracować za taką kwotę?

Jestem przekonany i mówię to z pełną odpowiedzialnością, że gdyby wprowadzić na GC barter, to znaleźliby się klienci nieironicznie korzystający z tego modelu płatności.

Cytat

Zlecę specjalistyczny tekst o C*-algebra - w ramach zapłaty, wyślę autorowi pocztówkę z Mielna.

1 godzinę temu, Marcink54 napisał:

Chciałbym napisać "kiedyś śmieszyło, teraz smuci", ale w sumie nadal śmieszy i ... w sumie to nawet nie smuci. Musiałbym być totalnie odklejony od rzeczywistości, żeby sądzić, że coś w tej materii się kiedykolwiek zmieni. Może jeszcze kilka miesięcy temu, tak. Dzisiaj już nie.

Zjawisko najchętniej sprowadziłbym do zwykłego skąpstwa, chociaż to byłoby zbytnie uproszczenie, wszak nawet nieprzenikniony skąpiec, skoro podejmuje działanie, oczekuje jakichś rezultatów. GoodContent nie jest postrzegany jako portal, za którego fasadami, pracują LUDZIE. O nie, GoodContent to współczesny Deux ex machina, wspaniały twór, który niczym jego protoplasta w dramacie antycznym, z łatwością rozwiązuje wszelkie problemy. Stawka to nie zapłata za PRACĘ, stawka to ofiara - symboliczną złotóweczkę można wrzucić na tacę, a zarazem któż zgodziłby się pracować za taką kwotę?

Jestem przekonany i mówię to z pełną odpowiedzialnością, że gdyby wprowadzić na GC barter, to znaleźliby się klienci nieironicznie korzystający z tego modelu płatności.

Efekt pseudo pisarzy i pośredników, mało tego mam takie kwiatki co proponują za 1,50 zł :D i to powtarzają się kolejny raz..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

22 godziny temu, Marcink54 napisał:

Nie rozumiem po co tracisz swoją energię na ten post :) Po prostu nie bierz takich zleceń, ja ich nie biorę, żaden normalny copy ich nie bierze i tyle :) A jeśli ktoś to weźmie to jego sprawa i tyle :) Po co tracic nerwy :)

Mam 3 pytania w kwestii programu partnerskiego.

Pierwsze do GoodContent.pl:

Można się u Was zarejestrować wyłącznie w celu takiej współpracy?

Podejrzewam, że tak, ale wolę zapytać.

Drugie pytanie:

Próg wypłaty to 40 zł?

Trzecie pytanie do kogoś, kto tam zarobił w ramach programu partnerskiego:

Wypłaciłeś coś ostatnio? :)

8 godzin temu, pawig napisał:

Nie rozumiem po co tracisz swoją energię na ten post :) Po prostu nie bierz takich zleceń, ja ich nie biorę, żaden normalny copy ich nie bierze i tyle :) A jeśli ktoś to weźmie to jego sprawa i tyle :) Po co tracic nerwy :)

Odrobina autokrytyki - narzekactwo to integralna część mojej natury. Jestem świadom, że dla forumowiczów nie są to preferowane aktywności, ale czasami po prostu nie mogę się powstrzymać. Już kilka razy przymierzałem się do pisania wypowiedzi "oh, jak źle, oh, jak niedobrze", ostatecznie kasują swoje wypociny co do znaku, dochodząc do wniosku, że nie będę przekuwał mentalności klientów w prywatną mini-martyrologię - przecież nikt mnie siłą na tym portalu nie trzyma.

Wczorajszy wpis, miał podzielić los poprzednich, jednak tym razem, towarzyszył mi zbyt silny dysonans.  Szczyt mojej aktywności na tym portalu, przypadał na okres koronawirusowy. Sytuacja w teorii gwałtownie się poprawiła, a w praktyce (przynajmniej w moim przypadku) niewiele się zmieniło, poza licznikiem pozycji i częstotliwości perełek, które najpierw rezerwujesz, a dopiero później czytasz temat i wytyczne. Tak po ludzku mnie wkurzyło, że praktycznie nic się nie zmieniło, a moja praca to nadal w znakomitej większości polowanie, a w mniejszości pisanie. Nawet gwałtownie obniżając standardy, na koniec dnia, jakoś trudno cieszyć się z zarobionych pieniędzy. Widocznie miałem zbyt wygórowane oczekiwania.

Wbrew pozorom nie tracę nerwów i energii, jak sobie tak "strzelę z wątroby" to mi na duszy lżej. Takich postów nie będzie wiele, zapewniam. Jak każdy, nie lubię przesadnie uzewnętrzniać swojej prawdziwej natury i mam nadzieję, że nikomu nie będę nadmiernie wadzić jak raz na długi czas, przyjdę lamentować. A jedynie tutaj to ma sens, mamy tego samego "szefa", nawet jeżeli ktoś w danej materii się ze mną nie zgadza, to chociaż w pewnym stopniu będzie w stanie mnie zrozumieć.

Ps. Jakbym czasami przesadzał, to każdy użytkownik ma oficjalne przyzwolenie, żeby w kilku dosadnych słowach sprowadzić mnie na ziemię :) 

Strona miała dziś jakieś zawirowania i działała przez pewien czas bardzo mozolnie. W tym czasie z automatu rozliczyło mi jeden tekst, który jednak nie pojawił się w finansach i nie dodano mi go do stanu konta. Napisałem już maila w tej sprawie. Sprawdźcie, czy u Was również nie wystąpiła podobna sytuacja.

20 godzin temu, kris_set napisał:

Mam 3 pytania w kwestii programu partnerskiego.

Pierwsze do GoodContent.pl:

Można się u Was zarejestrować wyłącznie w celu takiej współpracy?

Podejrzewam, że tak, ale wolę zapytać.

Drugie pytanie:

Próg wypłaty to 40 zł?

Trzecie pytanie do kogoś, kto tam zarobił w ramach programu partnerskiego:

Wypłaciłeś coś ostatnio? :)

Dzień dobry

Tak na stronie można zarejstrować się tylko do programu partnerskiego https://goodcontent.pl/program-partnerski/

Próg wypłaty to 40zł

Program został zmieniony od lipca i jest możliwość wypłaty środków na podstawie faktury na rachunek bankowy.

• Like 1

1 godzinę temu, GoodContent.pl napisał:

jest możliwość wypłaty środków na podstawie faktury na rachunek bankowy

Dziękuję za odpowiedź.

Jako osoba fizyczna nie mam możliwości wystawienia faktury.

Ale powiedzmy, że zarejestruję się jako osoba fizyczna, uzbieram to 40 zł i poproszę znajomego, który ma firmę, żeby wystawił fakturę.

Przejdzie coś takiego?

Mam na myśli zupełnie inne dane mojego konta i dane na fakturze.

6 minut temu, kris_set napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

Ale powiedzmy, że zarejestruję się jako osoba fizyczna, uzbieram to 40 zł i poproszę znajomego, który ma firmę, żeby wystawił fakturę.

Przejdzie coś takiego?

useme?

:) Na znajomego też powinno iść.. ;) 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

22 godziny temu, kris_set napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

Przejdzie coś takiego?

Działalność nierejestrowana.

• Like 1

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.