Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.08.2020 o 16:58, Marcink54 napisał:

Chciałbym napisać "kiedyś śmieszyło, teraz smuci", ale w sumie nadal śmieszy i ... w sumie to nawet nie smuci. Musiałbym być totalnie odklejony od rzeczywistości, żeby sądzić, że coś w tej materii się kiedykolwiek zmieni. Może jeszcze kilka miesięcy temu, tak. Dzisiaj już nie.

Piszę tu od 1,5 roku. Wydaje mi się, że na początku mojej tutaj bytności więcej było, że tak to ujmę „lepiej” płatnych zleceń. Potem było coraz gorzej. Kiedy zapanował koronawirus, ręce załamałam ... taka pustka nastała. Teraz zleceń jest więcej, ale oferowana za nie zapłata jest najczęściej żenująca.

Szkoda.

Nie poświęcam całego dnia na pisanie tekstów — pracuję etatowo, a tutaj sobie tylko „dorabiam". Dlatego właśnie nie chcę wiązać się na stałe z firmami oferującymi zlecenia copywriterskie. Taka platforma pasuje mi, ponieważ piszę kiedy mogę. Kiedy nie mogę, nie piszę.

A że piszę najczęściej późnymi popołudniami lub wieczorami, zlecenia, które pozostały są swoistymi resztkami z całego dnia.

Wiem, że osób piszących „po pracy” jest na GC więcej. Nie wiem, jak to rozwiązać.

Może jakaś obniżka prowizji dla zleceniodawców wystawiających zlecenia po godzinie 17?

Tylko — w czyim jest to interesie? Raczej nie w interesie GC ;)

A szkoda.

"Poradniki specjalistyczne na stronę www.laptopshop.pl, kazdy około 3000 znaków ze spacjami. Wysokiej jakości poradniki z branży komputery / serwis komputerów"  - 1,74 zł... i propozycji z wysokimi wymaganiami za żałosną stawkę jest multum. Średnia za 1000 zzs to 3 zł. Rozumiem, że można wybierać między zleceniami i odrzucać te, które nie odpowiadają, ale skoro to się jeszcze kręci, to znak, że Głód Content psuje rynek. Nie możecie podnieść progu, od którego można byłoby zamawiać treści?  To, co obecnie widnieje w zamówieniach, to jedna wielka kicha. Żeby złapać "lepsze" zlecenie (za zawrotną stawkę powyżej 6 zł), trzeba siedzieć i odświeżać pół dnia. 

@Baba Jaga pora dnia nie ma znaczenia. Nikt tego nie moderuje i dlatego cwaniaki dodają same gówniane zlecenia, a desperaci je chwytają. Wchodziłam kilka dni pod rząd o różnych godzinach, odświeżałam, czekałam, szkoda zachodu, lepiej znaleźć choćby jednego klienta i mieć od czasu do czasu zlecenia powyżej dychy za 1000 zzs, niż tutaj napierdzielać hurtowo za 3 zł 

@karolajna Jest to efekt nie winy portalu czy samego zleceniającego, to najczęściej ktoś kto pośredniczy, bierze teksty drożej a oczekuje że zrobione zostaną za pół darmo, kiedyś miałem takiego Asa co ustalić chciał termin, bo wtedy musi klientowi na powyższej platformie oddać zlecenie, uwaga za dobry tekst zapleczowy płacił 2 zł, podobne jak u góry wymagania..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

15 godzin temu, Baba Jaga napisał:

A że piszę najczęściej późnymi popołudniami lub wieczorami, zlecenia, które pozostały są swoistymi resztkami z całego dnia.

Podpiszę się pod postem @karolajna Marne pocieszenie, ale nawet w najbardziej owocnych godzinach,  sytuacja niewiele się różni. Na zlecenia często poluję od przedpołudnia do godzin popołudniowych, no i "szału ni ma". Z odrobinę mniejszą konsekwencją, pojawiam się na portalu wieczorami, czasami przesiadując aż do godziny, którą bohater pewnego polskiego sitcomu, określa "noc jest kurde". 

Jakby mi ktoś pokazał tabelkę ze zleceniami z godziny 12 i powiedzmy 20 czy nawet 24, miałbym problem odróżnić południe od nocy. Dobrej jakości zlecenia i tak rozchodzą się w milisekundy, nierzadko umykając, pomimo konsekwentnego odświeżania strony, a niezależnie od pory dnia, ktoś może "wypluć" szereg marnych zleceń.

Nie chcę nadmiernie demonizować, nawet teraz, w okresie postapo ?czasem się coś trafi, ale to jest naprawdę garstka zleceniodawców, z czego większość z doskoku. Chyba żaden z regularnych klientów, nie jest w stanie zapewnić fajnych warunków, no może z wyjątkiem jednego, ale nie wiem czy warto ?

11 godzin temu, karolajna napisał:

@Baba Jaga pora dnia nie ma znaczenia. Nikt tego nie moderuje i dlatego cwaniaki dodają same gówniane zlecenia, a desperaci je chwytają. Wchodziłam kilka dni pod rząd o różnych godzinach, odświeżałam, czekałam, szkoda zachodu, lepiej znaleźć choćby jednego klienta i mieć od czasu do czasu zlecenia powyżej dychy za 1000 zzs, niż tutaj napierdzielać hurtowo za 3 zł 

Myślałam, że do południa może więcej jest tych wartych uwagi ... ale widzę, że jednak nie ?

4 godziny temu, Marcink54 napisał:

Jakby mi ktoś pokazał tabelkę ze zleceniami z godziny 12 i powiedzmy 20 czy nawet 24, miałbym problem odróżnić południe od nocy. Dobrej jakości zlecenia i tak rozchodzą się w milisekundy, nierzadko umykając, pomimo konsekwentnego odświeżania strony, a niezależnie od pory dnia, ktoś może "wypluć" szereg marnych zleceń.

Nie chcę nadmiernie demonizować, nawet teraz, w okresie postapo ?czasem się coś trafi, ale to jest naprawdę garstka zleceniodawców, z czego większość z doskoku. Chyba żaden z regularnych klientów, nie jest w stanie zapewnić fajnych warunków, no może z wyjątkiem jednego, ale nie wiem czy warto ?

Myślicie, że coś się kiedykolwiek poprawi? ?

Sprawa techniczna.

Jakieś zielone plusy się pojawiły  nad numerem zlecenia i zniknęła z drugiej strony kwota za zlecenie. 

Mam nadzieję, że zostanie to szybko naprawione, bo to dość istotna informacja.

Ok... kliknęłam w ten plus i tam pojawia się kwota za tekst.

To jest nieczytelne.

To awaria, czy tak już zostanie?

Wygląda, że coś się na stronie rozjechało.

• Like 1

15 minut temu, Baba Jaga napisał:

Sprawa techniczna.

Jakieś zielone plusy się pojawiły  nad numerem zlecenia i zniknęła z drugiej strony kwota za zlecenie. 

Mam nadzieję, że zostanie to szybko naprawione, bo to dość istotna informacja.

Ok... kliknęłam w ten plus i tam pojawia się kwota za tekst.

To jest nieczytelne.

To awaria, czy tak już zostanie?

Wygląda, że coś się na stronie rozjechało.

Kilka tygodni temu, pojawiła się taka "innowacja",  zniknęła następnego, a może nawet tego samego dnia. 

Miałem nadzieję, że po prostu szybko z tego zrezygnowali, bo ani to funkcjonalne, ani specjalnie estetyczne. Najwidoczniej to zaplanowana modyfikacja, tylko ostatnim razem coś nie pykło. 

Funfact: ostatnim razem pod plusikiem kryła się wyłącznie kwota za tekst, teraz dołączyła również kwota zzs.

21 minut temu, Baba Jaga napisał:

Myślicie, że coś się kiedykolwiek poprawi? ?

Nie.

Teraz, Marcink54 napisał:

Kilka tygodni temu, pojawiła się taka "innowacja",  zniknęła następnego, a może nawet tego samego dnia. 

Miałem nadzieję, że po prostu szybko z tego zrezygnowali, bo ani to funkcjonalne, ani specjalnie estetyczne. Najwidoczniej to zaplanowana modyfikacja, tylko ostatnim razem coś nie pykło. 

Funfact: ostatnim razem pod plusikiem kryła się wyłącznie kwota za tekst, teraz dołączyła również kwota zzs.

N

Mam jednak nadzieję, że to chwilowy błąd, bo nie jest to w żaden sposób funkcjonalne. Więcej klikania tylko....

GoodContent — po zdecydowanie dłuższej niż zwykle chwili poszukiwań wnoszę o przywrócenie starego widoku bez plusów, gdzie widoczna jest całkowita cena za teksty.

No nie da się normalnie pracować ?. Brak przejrzystości, trzeba klikać w każdą pozycję, a po powrocie przez „cofnij” natychmiast kasują się wcześniejsze ustawienia filtrowania.

• Like 1

Dzień dobry

W urządzeniach o szerokości ekranu 1216px i mniejszej pojawiają się plusy na liście zamówień.

Lista zamówień w momencie jak w widoku nie ma miejsca na wszystkie kolumny zostaje zastąpione plusami i to tworzy problem.

Problem nie dotyczy plusów jak tego, że po wyświetleniu nie można sortować  po kolumnie znajdującej się pod plusem?

Zgłaszam temat do odpowiednich osób. 

• Like 1

13 minut temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry

W urządzeniach o szerokości ekranu 1216px i mniejszej pojawiają się plusy na liście zamówień.

Lista zamówień w momencie jak w widoku nie ma miejsca na wszystkie kolumny zostaje zastąpione plusami i to tworzy problem.

Problem nie dotyczy plusów jak tego, że po wyświetleniu nie można sortować  po kolumnie znajdującej się pod plusem?

Zgłaszam temat do odpowiednich osób. 

Plusy też są problemem bo trzeba dodatkowo na każde zlecenie klikać, aby zobaczyć jego wartość finansową.

Taka propozycja do GC...

Nie jest to coś co nie daje mi spać czy coś :) ale może w przyszłości jak będzie wprowadzać jakieś zmiany to warto przemyśleć...

Chodzi mi o możliwość filtrowania zleceń po typie zamówienia. Fajnie by było mieć taką funkcję (przykład): najpierw wybieram sobie np. tylko artykuły blogowe i tylko takie zlecenia mam na liście, a następnie filtruje je od najwyższej stawki to najniższej.

Generalnie ja nie piszę opisów produktów i wpisów do katalogu, bo po prostu tego nie lubię i byłoby mega fajnie, jakbym miał możliwość takiej filtracji zleceń, aby na liście nie widzieć tych typów zleceń, których i tak się nie podejmę. Dzięki temu lista zleceń byłaby dużo czytelniejsza.

Edytowane przez pawig
  • Like 1

Niestety dzisiaj zauważyłem, że opłaty poszły w górę. Zamiast 4,9 zł netto za tekst na 1500 znaków (tak było do wczoraj) otrzymuję na konto tylko 4,7 zł. Uważam to działanie za destrukcyjne - zwłaszcza w kontekście skandalicznie niskich stawek. Jako autor zarabiający na portalu co najmniej 2000 zł miesięcznie poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z pisania, bo nie lubię być okradany z pieniędzy. Nie rozumiem takiego działania, a przede wszystkim braku jakiegokolwiek komunikatu ze strony właścicieli.

• Confused 1

2 godziny temu, mcgregor22 napisał:

Niestety dzisiaj zauważyłem, że opłaty poszły w górę. Zamiast 4,9 zł netto za tekst na 1500 znaków (tak było do wczoraj) otrzymuję na konto tylko 4,7 zł. Uważam to działanie za destrukcyjne - zwłaszcza w kontekście skandalicznie niskich stawek. Jako autor zarabiający na portalu co najmniej 2000 zł miesięcznie poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z pisania, bo nie lubię być okradany z pieniędzy. Nie rozumiem takiego działania, a przede wszystkim braku jakiegokolwiek komunikatu ze strony właścicieli.

Dzień dobry 

z naszej strony nie było żadnych zmian. Możliwe, że zamawiający zmniejszył ceny.

Wszelkie zmiany, jakich dokonujemy na platformie na bieżąco podawane dla Państwa informacji.

Edytowane przez GoodContent.pl
  • Like 1