Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.09.2020 o 02:07, Marcink54 napisał:

Tak to jest, jak się amatorzy pchają do zabawy. Ciekawe czy cwaniaczki mają licencje. Jakby tak ich sprawdzić to by się posypały mandaciki  za nielegalne posiadanie klawiatury i obsceniczne prezentowanie znaków ze spacją.

Zawsze przed pisaniem tekstów o budżecie 3zł (słownie: trzy złote) za 1000 znaków, ubieram najlepszy garnitur, koniecznie versace. Ubiór uzupełniają buty ze skóry węża, złoty sygnet z dodatkiem brylantów i okulary Bentley Platinum. Tak przygotowany, spryskany najdroższą wodą kolońską w tej części Beskidów, mogę zaprosić pracowników do mojego biura. Harvard, Oxford, Cambridge, Tōdai, Stanford. Najtęższe humanistyczne umysły młodego pokolenia. Najlepsi z najlepszych.

- Dzisiejszy dzień będzie pracowity, Pan Sebastian potrzebuje tekstów o wpływie 5G na wydobycie ropy w Katarze przez statki obcych, natomiast Pani Amelia, zażyczyła sobie tekst w języku enochiańskim o brytyjskiej firmie budowlanej John&John Pick-a-Brick - oznajmiam z dumą. 

Gdy tylko rozpoczyna się burza mózgów, kieruję się do drzwi mojego gabinetu. Chwilę przed przekroczeniem progu, spoglądam do góry, a ostatni krok wydłuża się w nieskończoność, bowiem z satysfakcją spijam słowa zapisane na drewnianej tabliczce, przykręconej nad futryną. 

"Jestem profesjonalnym copywriterem". 

Wygrałeś wszystko! :D Rewelacja :D

• 2 tygodnie później...
6 godzin temu, sxldsxxl napisał:

Ktoś dzisiaj wrzucił wykonanie korekty tekstu preclowego. Stawka 71 groszy ?.

łooooo aż się ponownie na PiO zarejestrowałam z tego powodu!!

No dobra, nie tylko z tego. Przez miesiąc testowałam ten cud, bo nie ukrywam, że szukam czegoś co mi ułatwi rozliczenia (szczególnie, że pisze okazjonalnie)

Może żeby nie obrażać właścicieli powiem, że szukam dalej. 

Papier zawsze można schować. Gorzej kiedy trzeba będzie pokazać świstek, którego się nie ma. 

Tak samo jest z umiejętnościami.

23 godziny temu, sxldsxxl napisał:

Jeżeli korekta została wykonana (zlecenia już nie ma) to mam nadzieję, że hojna gratyfikacja nie spowodowała lekkomyślności u autora.

Dysponując tak znacznym kapitałem, bardzo łatwo wpaść w "tango" i wszystko przewalić na imprezy, ekskluzywne wycieczki dookoła świata albo drukowanie kart na wybory, które się nie odbyły.

Mając 71 groszy, dorzuciłbym Elonowi do projektu Starship. Początkowo zakładałem, że kupiłbym nieruchomości, które zapewniałyby mi stały dochód, a z czasem byłyby domem dla moich dzieci i wnuków, ale rozmowa z Muskiem ostatecznie mnie przekonała do mniej przyziemnych inwestycji - "Chłopie, jakie mieszkania, jakie dzieci? Tę szklankę wody na stare lata to Ci podadzą Marsjanie". Trudno polemizować.

Ludzie mówią, że pierwszy milion trzeba ukraść, ale to nieprawda. Wystarczy mieć tylko odrobinę chęci i zapału, a nawet nie zauważycie, kiedy skończycie korektę 1 408 451 precla.

Edytowane przez Marcink54

Godzinę temu, Marcink54 napisał:

Jeżeli korekta została wykonana (zlecenia już nie ma) to mam nadzieję, że hojna gratyfikacja nie spowodowała lekkomyślności u autora.

Dysponując tak znacznym kapitałem, bardzo łatwo wpaść w "tango" i wszystko przewalić na imprezy, ekskluzywne wycieczki dookoła świata albo drukowanie kart na wybory, które się nie odbyły.

Mając 71 groszy, dorzuciłbym Elonowi do projektu Starship. Początkowo zakładałem, że kupiłbym nieruchomości, które zapewniałyby mi stały dochód, a z czasem byłyby domem dla moich dzieci i wnuków, ale rozmowa z Muskiem ostatecznie mnie przekonała do mniej przyziemnych inwestycji - "Chłopie, jakie mieszkania, jakie dzieci? Tę szklankę wody na stare lata to Ci podadzą Marsjanie". Trudno polemizować.

Ludzie mówią, że pierwszy milion trzeba ukraść, ale to nieprawda. Wystarczy mieć tylko odrobinę chęci i zapału, a nawet nie zauważycie, kiedy skończycie korektę 1 408 451 precla.

Pamiętajmy, że przed wykonawcą tego zlecenia otworzyły się szanse stałej współpracy. To bardzo szczodry gest i należy go docenieć. 

Papier zawsze można schować. Gorzej kiedy trzeba będzie pokazać świstek, którego się nie ma. 

Uwaga, nowa, mocna kandydatura do tytułu zleceniodawcy roku:

prośba o napisanie tekstu który będzie można rozsyłać jako propozycję współpracy barterowej za zawrotne 2,90 netto (całość za 7,24)

W dniu 20.09.2020 o 13:17, sxldsxxl napisał:

A o co chodzi w korekcie precla ? :D :D

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

W dniu 21.09.2020 o 18:27, Herkules napisał:

A o co chodzi w korekcie precla ? :D :D

Na czym miałaby polegać korekta precla ;) 

Dlaczego sprawdzanie tekstu trwać może kilka minut, a ja jako użytkownik nie mam przycisku "popraw" działającego przez ... 10 minut? Brak mi bezpiecznika, szczególnie, że dziś przez przypadek poleciał tekst bez nagłówków.

Uprzedzając pytania: kilka dni wcześniej miałam podobny problem, stąd byłam pewna, że odłączyłam skrót klawiszy odpowiedzialny za uruchomienie trybu "copy-blondynka"

10 minut temu, Eviene napisał:

a ja jako użytkownik nie mam przycisku "popraw" działającego przez ... 10 minut?

Dobry pomysł.

Ode mnie przed chwilą poleciał tekst bez wymaganych pogrubień słów kluczowych ?

Dopiero jak wysłałam, to ogarnęłam, że zapomniałam.

Przydałaby się taka opcja „popraw".

@Baba Jaga w takim razie życzę wyrozumiałego klienta. Mnie się dostało po uszach za brak pogrubień, choć w zleceniu słowa o tym nie było.

I nie, pogrubianie anchorów, nie jest oczywistą czynnością!

2 godziny temu, Eviene napisał:

@Baba Jaga w takim razie życzę wyrozumiałego klienta.

Oby .... okaże się pewnie lada dzień ;)

Mnie się dostało po uszach za brak pogrubień, choć w zleceniu słowa o tym nie było.

Jeśli w zleceniu nie ma wyraźnego komunikatu, nie stosuję z reguły pogrubień ;)

Chyba że mi się same „cisną” pod paluszki :)

I nie, pogrubianie anchorów, nie jest oczywistą czynnością!

No raczej ;)