Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Marcink54 napisał:

Regulaminy nie są od czytania, tylko od nadawania pompatyczności przedsięwzięciom. 

Absolutnie nic w tym dziwnego. Chodziło mi o nawiązanie do wcześniejszej części postu, podkreślenie nieścisłości i teoretyczności regulaminu. Standardowe, niepotrzebne czepialstwo w moim stylu.

Myslałam, że jesteś np. prawnikiem. Mnie ten punkt zaciekawił, bo .. no co to są uzasadnione przypadki? 

Ja póki co nie działam na portalu, ale nie z powordu regulaminu. Czekam na rozliczenie poprzedniego roku. Taka moja mała paranoja ;) 

Papier zawsze można schować. Gorzej kiedy trzeba będzie pokazać świstek, którego się nie ma. 

Tak samo jest z umiejętnościami.

33 minuty temu, Eviene napisał:

Mnie ten punkt zaciekawił, bo .. no co to są uzasadnione przypadki? 

Czysty strzał - bardziej rozległe i wymagające sprecyzowania wytyczne. Kilka razy się spotkałem już z wytycznymi w formie, przykładowo linku do zewnętrznych hostingów. Ale to nie rozwiązuje niczego.

Możemy uznać ten podpunkt za martwy, nieobowiązujący lub pozostający w mocy, szczycący się dużą uznaniowością "administratora", który niczym Sherlock Holmes, notorycznie zmuszany jest do dedukcji, czy aby na pewno wysyłamy zleceniodawcy numer telefonu, by dostawać życzenia świąteczne czy może to wstęp do współpracy poza platformą.

Jak teraz to piszę, to zastanawiam się, czy aby na pewno to czepialstwo z mojej strony jest nieuzasadnione. Cały czas z tyłu głowy mam obraz GC jako niewielkiej inicjatywy, niezależnego portalu, gdy w rzeczywistości to własność wielkiego Whitepressu, który nie jest nam w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy zleceniodawca jest w stanie odrzucić nasz tekst według własnego widzimisię lub kiedy nasza korespondencja jest, a kiedy nie jest, zgodna z założeniami. 

Takich niewiadomych znalazłoby się pewnie więcej. Oczywiście nie mam punktu odniesienia, bo jest to pierwszy regulamin, który analizuję w ten sposób. Nie licząc oczywiście jakichś podejrzanych stron. Może faktycznie wszystkie regulaminy, istnieją tylko po to, żeby było pretensjonalnie jak na studniówce :P

Edytowane przez Marcink54
  • Like 1

11 godzin temu, Marcink54 napisał:

Jak teraz to piszę, to zastanawiam się, czy aby na pewno to czepialstwo z mojej strony jest nieuzasadnione. Cały czas z tyłu głowy mam obraz GC jako niewielkiej inicjatywy, niezależnego portalu, gdy w rzeczywistości to własność wielkiego Whitepressu, który nie jest nam w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy zleceniodawca jest w stanie odrzucić nasz tekst według własnego widzimisię lub kiedy nasza korespondencja jest, a kiedy nie jest, zgodna z założeniami. 

Mam identyczne odczucia odnośnie tego portalu. 

Stąd bierne oczekiwanie na pit 11 ;)

Papier zawsze można schować. Gorzej kiedy trzeba będzie pokazać świstek, którego się nie ma. 

Dzień dobry dodana opcja blokowania anulacji ma służyć nieblokowaniu treści przez fikcyjne konta.

Wiele treści jest blokowanych czasem kilkanaście dni przez konta, na których nikt nie pisze, dlatego też ktoś może 1 raz na 24h zablokować jedną treść.

Jeśli są jakieś problemy zapraszam do kontaktu na mail kontakt@goodcontent.pl

• Like 4
  • Thanks 1

Godzinę temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry dodana opcja blokowania anulacji ma służyć nieblokowaniu treści przez fikcyjne konta.

Wiele treści jest blokowanych czasem kilkanaście dni przez konta, na których nikt nie pisze, dlatego też ktoś może 1 raz na 24h zablokować jedną treść.

Brawo za ten ruch!

Czy wprowadzono jakieś inne zmiany?

3 godziny temu, GoodContent.pl napisał:

RE WE LA CJA !!!!

To drastyczny krok, ale konieczny.

Gratuluję konkretnej decyzji :)

Powinno pojawić się więcej wartościowych tekstów, które nie znikają w trzy sekundy ;)

@GoodContent.plczy planujecie wprowadzenie funkcjonalności archiwizacji projektów/zleceń (po stronie zlecającego)?

Nie ukrywam, że idzie się pogubić mając sporą listę zamówień.

Do tego przydałaby się funkcja w zakładce Zrealizowane/anulowane zamówienia, która by informowała o ilości niewykorzystanych tekstów w projekcie (jeżeli zlecono >1)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

2 godziny temu, mental napisał:

@GoodContent.plczy planujecie wprowadzenie funkcjonalności archiwizacji projektów/zleceń (po stronie zlecającego)?

Nie ukrywam, że idzie się pogubić mając sporą listę zamówień.

Do tego przydałaby się funkcja w zakładce Zrealizowane/anulowane zamówienia, która by informowała o ilości niewykorzystanych tekstów w projekcie (jeżeli zlecono >1)

Sprawdzimy co da się zrobić :) 

23 godziny temu, Eviene napisał:

Brawo za ten ruch!

Czy wprowadzono jakieś inne zmiany?

Klient nie ma możliwości edycji treści zlecenia. Taką treść może jedynie edytować przez administrację. Czyli koniec zmieniania treści zlecenia podczas realizacji.

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, GoodContent.pl napisał:

Sprawdzimy co da się zrobić :) 

Klient nie ma możliwości edycji treści zlecenia. Taką treść może jedynie edytować przez administrację. Czyli koniec zmieniania treści zlecenia podczas realizacji.

SERIO: brawo WY!

W dniu 8.01.2021 o 22:16, Marcink54 napisał:

Czysty strzał - bardziej rozległe i wymagające sprecyzowania wytyczne. Kilka razy się spotkałem już z wytycznymi w formie, przykładowo linku do zewnętrznych hostingów. Ale to nie rozwiązuje niczego.

Możemy uznać ten podpunkt za martwy, nieobowiązujący lub pozostający w mocy, szczycący się dużą uznaniowością "administratora", który niczym Sherlock Holmes, notorycznie zmuszany jest do dedukcji, czy aby na pewno wysyłamy zleceniodawcy numer telefonu, by dostawać życzenia świąteczne czy może to wstęp do współpracy poza platformą.

Takich niewiadomych znalazłoby się pewnie więcej. Oczywiście nie mam punktu odniesienia, bo jest to pierwszy regulamin, który analizuję w ten sposób. Nie licząc oczywiście jakichś podejrzanych stron. Może faktycznie wszystkie regulaminy, istnieją tylko po to, żeby było pretensjonalnie jak na studniówce :P

Myślę, że z całkiem dobrej perspektywy na to patrzysz. Popieram poprzedni wątki. Ja z góry zaznaczam, że nie jestem prawnikiem. Jestem interesantem tematu i osobą, która napisała kiedyś dla GC kilkaset tekstów. Moje przemyślenie jest takie, że GC to takiego rodzaju forum z ogłoszeniami, które zostało wyposażone w notatnik z okrojonymi funkcjami edytowania tekstu. GC należy do pewnej firmy. Z kolei ktoś odpowiada za takową firmę. Czyli idąc tym tropem, możemy powiedzieć, że to forum jest własnością jakiejś osoby. Taka teoretyczna obrona przed wyciekiem współpracy poza portal ma dla nich oczywiście znaczenie finansowe. Skoro forum w teorii należy do pewnego podmiotu, to mógł on zastrzec sobie do tego prawo. Ma to sens. Bo jeżeli jestem właścicielem jakiejś strony i działasz na niej niezgodne z moją wolą, to mogę sobie usunąć Twoje konto. To takie typowe działanie w internecie, które nie powinno nikogo dziwić. Oczywiście to nie oznacza, że GC jest obsługiwane przez wrednych, obrzydliwych ludzi. Strona jest po prostu chaotycznie zorganizowana. Dodatkowo regulamin to bubel.

Jeden tekst na dobę. Czyli po nowych "świetnych zmianach", jeżeli już ktoś odrzuci tekst, to jest później zablokowany. Powiedzmy, że klient odeśle Ci tekst z jakimiś wymyślnymi poprawkami i nie masz danego dnia czasu na ten termin lub zwyczajnie nie chcesz poprawiać jego dodanych widzimisię. Spoglądając logicznie na nową zmianę wprowadzaną przez GC, w takim wypadku pozostaje Ci tylko czekać dobę na to, aż ten tekst znajdzie się w odrzuconych. Już jakiś czas nie pisałem dla tego serwisu, jednak z ciekawości przeglądam to forum, żeby być na bieżąco. Nie wiem, czy jest po co wracać na ten portal. Zabawne jest to, że wspomniana zmiana ma za zadanie utrudnić pracę osobom, które mają multikonta i rezerwują sobie po kilka tekstów. To, w jaki sposób im to utrudni pracę nad tekstem, skoro mają kilka kont? :D Komedia! To przecież każdy, kto tak jak ja przez ten cały czas na GC uczciwie działał na jednym koncie ma teraz trudniej.

Edytowane przez sxldsxxl