Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry

pragnę poinformować, że w ciągu najbliższych dni będzie działać możliwość anulacji więcej niż jednej treści (wyłączamy blokadę 24 h ).

Dodatkowo sprawdziliśmy powielenie numeru pesel na kontach.

Konta, gdzie wystąpiły powielone pesele, otrzymały powiadomienie mailowe i muszą ponownie podać poprawny numer pesel. Od dziś nie ma możliwości, aby dwa konta posiadały taki sam pesel. Mam nadzieję, że tym sposobem pozbędziemy się powielonych kont.

Dodatkowo wszystkie konta copywriterskie przed rezerwacją treści (jednorazowo) muszą zatwierdzić oświadczenie o poprawności danych osobowych, które znajduje się w edycji danych przed danymi osobowymi (dotyczy kont rozliczanych na podstawie umowy o dzieło)

pozdrawiam

Redakcja GoodContent.pl

Hipotetycznie, czy można podać zmyślony numer PESEL i to przejdzie czy jest to jakoś sprawdzane?

Ciekawa jestem ile było kont z powielonymi numerami PESEL :)

W dniu 5.03.2021 o 12:18, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry

pragnę poinformować, że w ciągu najbliższych dni będzie działać możliwość anulacji więcej niż jednej treści (wyłączamy blokadę 24 h ).

Dodatkowo sprawdziliśmy powielenie numeru pesel na kontach.

Konta, gdzie wystąpiły powielone pesele, otrzymały powiadomienie mailowe i muszą ponownie podać poprawny numer pesel. Od dziś nie ma możliwości, aby dwa konta posiadały taki sam pesel. Mam nadzieję, że tym sposobem pozbędziemy się powielonych kont.

Dodatkowo wszystkie konta copywriterskie przed rezerwacją treści (jednorazowo) muszą zatwierdzić oświadczenie o poprawności danych osobowych, które znajduje się w edycji danych przed danymi osobowymi (dotyczy kont rozliczanych na podstawie umowy o dzieło)

pozdrawiam

Redakcja GoodContent.pl

No brawo, wreszcie ktoś wpadł na jedyne możliwe rozwiązanie problemu! Zabronić zakładać konta na takie same dane osobowe i będzie spokój z powielaniem. Przecież i tak nie można zarezerwować nawet żadnego tekstu bez podania szczegółowych danych do umowy, wypłat i podatków, więc nawet ktoś, kto zakłada konto tylko do rezerwowania, a nie pisania i wypłacania kasy, musi podać dane tak czy siak, a PESEL-u czy numeru konta zmyślić się nie da. Nawet jak ktoś założy drugie konto na inne nazwisko i e-mail, to i tak musi podać taki sam PESEL czy nr konta jak na głównym koncie i to nie powinno zostać przepuszczone i tyle. 

Jednak oprócz tego proponowałabym dać możliwość rezerwacji jednocześnie 2-3 tekstów, bo to jest tak frustrujące, kiedy widzisz dwa fajne zlecenia, a jak zrobisz jedno, to drugiego już nie ma. Konkurencja was bije na głowę pod tym względem. I prosiłabym jeszcze, aby zlecenia zarezerwowane automatycznie znikały z listy, a nie widzę zlecenie, które mi się podoba, klikam i się okazuje, że zarezerwowane już przez kogoś innego. To jakim cudem w takim razie widzę je jeszcze na liście? 

Akurat posiadanie 2 różnych numerów kont bankowych to nie jest żaden problem. Ale Pesel czy nip rozwiązuje problem.

W dniu 5.03.2021 o 14:54, kluskaKRK napisał:

Hipotetycznie, czy można podać zmyślony numer PESEL i to przejdzie czy jest to jakoś sprawdzane?

Ciekawa jestem ile było kont z powielonymi numerami PESEL :)

Wiesz pesel też trzeba umieć zmyślić. Tam są na przykład cyfry kontrolne czy kodowanie płci.

Mam pytanie. Jeden z moich tekstów został odrzucony, komunikat "podejrzenie nieunikalności". To było dość śmieszne zlecenie, 300 zns, opis produktu. Równie śmieszne pieniądze, ale uznałam, że sobie dla relaksu jedno machnę ?‍♀️. To mój pierwszy odrzucony tekst. Wiadomo, jest oryginalny, ale użycie w tak małej formie kilku podstawowych zwrotów najwidoczniej się na mnie zemściło. To były z 3-4 zdania, więc te popularne zwroty mnie załatwiły najwidoczniej. Czy można to jakoś odkręcić, czy mam nauczkę, by już nie pisać tego typu zleceń? 

2 godziny temu, Ladriss napisał:

Mam pytanie. Jeden z moich tekstów został odrzucony, komunikat "podejrzenie nieunikalności". To było dość śmieszne zlecenie, 300 zns, opis produktu. Równie śmieszne pieniądze, ale uznałam, że sobie dla relaksu jedno machnę ?‍♀️. To mój pierwszy odrzucony tekst. Wiadomo, jest oryginalny, ale użycie w tak małej formie kilku podstawowych zwrotów najwidoczniej się na mnie zemściło. To były z 3-4 zdania, więc te popularne zwroty mnie załatwiły najwidoczniej. Czy można to jakoś odkręcić, czy mam nauczkę, by już nie pisać tego typu zleceń? 

Miałam niedawno to samo. Pisałam ok. 25 takich krótkich, jeden po drugim i najwyraźniej w pewnym momencie splagiatowałam sama siebie. ? Wisi sobie teraz na liście jako odrzucony i nie szkodzi. Pozdrawiam

Po pierwsze problemem tego typu serwisów są 

1 Stawki

2. Marudzący klient który może powiedzieć a nie zapłacę (i dostajesz po du**e co wychodzi żałośnie)

3. Brak możliwości kontaktu ze zleceniodawcą (aby sprecyzować zlecenie;) 

4. Stawki..

5. Pośrednicy

6. Stawki..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules Chyba nie wiesz o czym piszesz.

Zamawiałem ostatnio sporo artów i stawki przecież ustala zlecający, a nie platforma.Brak kontaktu?, nie ma czegoś takiego.Zleceniobiorca może napisać do zlecającego o doprecyzowanie co też nie raz mi się zdarzyło.

No i szybkość wykonania jest na plus, zamówiłem sporą ilość różnych artów po południu i wszystkie następnego dnia były gotowe.Jeden do poprawy tylko,a była to sobota.

Niestety ale jak zamawiałem indywidualnie czesto okazywało się że były za tydzień, bo nie ma czasu, bo ma dużo zamówień, bo mail wpadł do spamu itp.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Może napisać mu potem..(CZAS OCZEKIWANIA)

Nie obraź się ale jak mam przekopać 10 hektarów nie robię 15..bo pośrednik tak każe..(czas kolejny na zrobienie, BO MU SIĘ 10 NIE PODOBAŁO A POŚREDNIK POWIE ZABLOKUJE CIĘ!!!)

Dlatego wolę pisać taniej poza portalami ale bez takich poprawek, pierdół a potem narzekania że tekst nie jest taki jak chcesz..

Niestety od czasów seotext gdzie pracodawca był w porządku bo jasno wiedział co mamy pisać czy nie pisać nie korzystam z tego..

CENNIK 1,20 za precla 1000 znaków z obawą że ci odrzucą bo chcą tekst zapleczowy :D

No masz rację, ludzie szanują swój czas ty pewnie też masz czasem sytuację iż za tydzien coś ogarniesz..życie..ale bez przesady oni biorą za precla 3 zł a dają 1,10 z obawą że ci obetną bo nie masz prądu przez 6 godzin 50% zarobku..co oni mrówki szukają?

Często mam opóźnienia, poślizgi itd..ale nie biorę nic z góry raz wziąłem największy błąd bo zmieniałem konto. oddałem pieniądze i teksty..miałbym listę zrobić tych co są nieuczciwi? po co..są życiowe sytuacje..zdrowie..dzieci..my..

Dlatego wolę bezpośrednie zlecenia, telefony kontakt itd..czy zawalam czasem terminy tak..ale tutaj nikt nie płaci mi ZUS itd..muszę zadbaćo o zdrowie..

Jak ktoś marudzi na precle to w ciągu godziny można na nich 30 zł zarobić ale eto precle..to samo teksty zapleczowe..tematyczny itd..pytanie

GDZIE JEST GRANICA MIĘDZY JAKOŚCIĄ..ZLECENIODAWCĄ..I ŻYDOWANIEM (wielu tutaj największych pośredniczy i najmniejszych pośredników oszukuje NAS ;) 

Edytowane przez Herkules
  • Like 1

19 minut temu, Herkules napisał:

CENNIK 1,20 za precla 1000 znaków z obawą że ci odrzucą bo chcą tekst zapleczowy

19 minut temu, Herkules napisał:

No masz rację, ludzie szanują swój czas ty pewnie też masz czasem sytuację iż za tydzien coś ogarniesz..życie..ale bez przesady oni biorą za precla 3 zł a dają 1,10 z obawą że ci obetną bo nie masz prądu przez 6 godzin 50% zarobku..co oni mrówki szukają?

Wiesz co płacę odpowiednio i nie zdarzyło mi się abym płacił 3 zł za precla.Nie ma nawet takiej proponowanej stawki.Ale jak chcesz spoko pisz dla mnie za 6 zł, będę miał stałe zlecenia (nie nie pisz bo jak dla mnie to stawka której  bym nikomu nie zaproponował, nawet za preclowy).

Zresztą o czym gadasz kiedyś w czasie gdy się reklamowałeś na PIO że zrobisz teksty nawet nie odpowiedziałeś więc nie wiem jak ktoś myśli ale ja myślę że niepotrzebnie się tu reklamujesz.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

znasz meila...nie to miejsce..i tyle..

#Zresztą o czym gadasz kiedyś w czasie gdy się reklamowałeś na PIO że zrobisz teksty nawet nie odpowiedziałeś więc nie wiem jak ktoś myśli ale ja myślę że niepotrzebnie się tu reklamujesz.#- ty żartujesz? (co ty masz do mnie?)

Właśnie dla stawki nie odpisuje..bo jak pisze to nie za mniej 30 zł za godzinę...(i zrób za 3 zł teksty specjalistyczne..wiadomo że nie odpoisuje to są jaja)

Zdrówka życzę dla tych co trzeba tutaj pisze..

I JESZCZE JEDNO PYTANIE..pisałeś do mnie? nie..więc zdrówka życzę..(a jak ktoś widzi od 1,20..tytuł to chce za 5 zł 1000 znaków tekst specjalistyczny..co mam odpisać jak się pytam jaki..człowieku od wielu lat tutaj takich przerobiłem setki..a tak precla pod pozycjonowanie robię w godzinę za 30 zł)..ZA TAKI TEKST PLACI SIĘ 200 ZŁ..

Dlaczego mnie oceniasz jak mi nic nie zleciłeś..

Pisz dla mnie za 6 zł? Żartujecie..skoro tutaj się wydzieracie o teksty preclowe i "jakościowe" o to że nie ma niewolników na zapleczowe...

Mam z precli gdzie wrzucam linki 30 zł zaa godzinę..bez marudzenia że na jutro..w niedzielę czy o 4 w nocy..

Zdrówka..o innych preclach (tekstach) się nie wypowiadam tak więc żyjmy na rozsądnej stronie..

ALE CZY TY KORZYSTAŁEŚ Z MOICH USŁUG? (bo jak widzę żałosną ofertę pokroju tego portalu to nie odpisuje proste :)

Jednym słowem @Finanpowodzenia..będę miły..

I JESZCZE RAZ @Finan zdrówka ale nie róbcie z ludzi niewolników tyle..]

Edyta : Kiedyś chciałeś teksty o chwilówkach jak przedstawiłem cennik nie odpisałes sprawdziłem na meilu

Zamykam dyskusje (sprawdziłem mam wrzucić rozmowę?:)

Edytowane przez Herkules