Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież GC jest portalem, na którym zleca się i pisze się teksty pod Seo. Jeśli szuka Pan tesków do wykorzystania w kampaniach marketingowych to to nie jest to miejsce. Pana krytyka jest kompletnie bezzasadna. To nie GC jest złe, nie autorzy, tylko Pan pomylił miejsca. Chce Pan tekstów do kampanii marketingowych, tekstów stricte sprzedażowych i zleca Pan to na platformie, na której pisze się testy pod SEO :)

Az jestem ciekawy, aby zobaczyć Pana zlecenie na GC :)

• Like 2
  • Thanks 1

Godzinę temu, pawig napisał:

Przecież GC jest portalem, na którym zleca się i pisze się teksty pod Seo. Jeśli szuka Pan tesków do wykorzystania w kampaniach marketingowych to to nie jest to miejsce. Pana krytyka jest kompletnie bezzasadna. To nie GC jest złe, nie autorzy, tylko Pan pomylił miejsca. Chce Pan tekstów do kampanii marketingowych, tekstów stricte sprzedażowych i zleca Pan to na platformie, na której pisze się testy pod SEO :)

Az jestem ciekawy, aby zobaczyć Pana zlecenie na GC :)

Nie zlecałem tekstów sprzedażowych, ale jako zleceniobiorca widziałem takie rzeczy - i nikt tego nie napisał - tekst nieruszony od roku.

Moje zlecenia były na zaplecza i to właściwie tyle. Napisałem nagłówki dla piszących, żeby mieli łatwiej. Jedyne wymaganie to była lista i podzielenie tekstu na krótkie akapity.

Ale nie zwracałem niczego do korekty jak niektórzy, gdy nie ma jednego przecinka. :)

Stawka była taka, żeby szybko poszło i zaplecze ruszyło. 

W dniu 22.06.2021 o 18:08, NeverLie napisał:

Czy wy wszędzie musicie się doszukiwać kryptoreklamy.

Czyli jednak się ze mną Pani zgadza, co do tego, że warunki są kiepskie, a poradzą sobie tylko najsprytniejsi.

To samo słyszałem od programistów i marketerów. Czyli jak zwykle. Najwyraźniej tak wygląda świat. 

Żadna tajemnica - proszę poczytać wyrywkowo kilka stron forum tego i konkurencji.  I my o tym mówimy głośno, reszta należy do właścicieli GC. Pewnie z racji warunków nikt najlepszy nie pisuje tu na stałe. Reszta pisuje od przypadku do przypadku z braku laku i tylko teksty, które są w stanie zaakceptować jak zestawią ze sobą cenę oraz wymagania.

Jeśli mój tekst spełnia wymagania klienta, zostanie zaakceptowany, a ja dostanę kasę, to już mnie nie obchodzi, czy miał wartość marketingową. 

ale to już było na tym forum wałkowane kilka razy

• Thanks 1

Witam serdecznie,

mam pytanie do administratorów panelu @GoodContent.pl

Czy moglibyście Państwo podnieść sugerowane stawki? Już kolejny raz trafiam na taką informację w opisie zlecenia: ,,Daję wyższą stawkę niż sugerowana najwyższa". Co ciekawe, stawka, która została przedstawiona w tym zleceniu nie rzuca na kolana... Wobec tego pojawia się pytanie, dlaczego Państwo zaniżacie tak stawki? Nie jest to w interesie ani dla portalu, ani dla copywriterów. Zawsze są pretensje do zleceniodawców, że słabo płacą. Jednak wydaje mi się, że sugerują się podpowiedziami panelu. Skoro portal podpowiada niskie stawki to dlaczego mają płacić więcej? Nie mogę zrozumieć tej kwestii :) Z tego co widzę, zleceniodawcy mają możliwości i sposobności, żeby lepiej płacić, tylko może warto im pomóc w podjęciu decyzji. Jestem pewna, że wiele osób pozytywnie zareagowałoby na taką zmianę.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez korona1973
  • Like 3
  • Thanks 1

3 godziny temu, korona1973 napisał:

Witam serdecznie,

mam pytanie do administratorów panelu @GoodContent.pl

Czy moglibyście Państwo podnieść sugerowane stawki? Już kolejny raz trafiam na taką informację w opisie zlecenia: ,,Daję wyższą stawkę niż sugerowana najwyższa". Co ciekawe, stawka, która została przedstawiona w tym zleceniu nie rzuca na kolana... Wobec tego pojawia się pytanie, dlaczego Państwo zaniżacie tak stawki? Nie jest to w interesie ani dla portalu, ani dla copywriterów. Zawsze są pretensje do zleceniodawców, że słabo płacą. Jednak wydaje mi się, że sugerują się podpowiedziami panelu. Skoro portal podpowiada niskie stawki to dlaczego mają płacić więcej? Nie mogę zrozumieć tej kwestii :) Z tego co widzę, zleceniodawcy mają możliwości i sposobności, żeby lepiej płacić, tylko może warto im pomóc w podjęciu decyzji. Jestem pewna, że wiele osób pozytywnie zareagowałoby na taką zmianę.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Dzień dobry 

dziękuję za informacje. Oczywiście sprawdzę sugerowane stawki i postaram się dokonać zmian.

• Thanks 2

• 2 tygodnie później...

@GopodContent - czy dałoby się wprowadzić funkcję zmniejszania interlinii miedzy kolejnymi akapitami? I między tekstem i nagłówkami. Jeden zleceniodawca właśnie mi oddaje teksty do poprawy, że niby robię za dużo odstępów w tekście. A ja po prostu zaczynam kolejny akapit lub wstawiam nagłówek i nie mam wpływu na to, że odstępy robią się większe.  Teraz robi się odstęp na 1,5 albo 2 punkty podczas, gdy w akapicie jest 1.

Wprawdzie po raz pierwszy spotkałam się tu z takimi "pretensjami", ale "nasz klient, nasz pan"

Edytowane przez gosia-gosia
  • Like 2

W dniu 9.07.2021 o 12:08, gosia-gosia napisał:

@GopodContent - czy dałoby się wprowadzić funkcję zmniejszania interlinii miedzy kolejnymi akapitami? I między tekstem i nagłówkami. Jeden zleceniodawca właśnie mi oddaje teksty do poprawy, że niby robię za dużo odstępów w tekście. A ja po prostu zaczynam kolejny akapit lub wstawiam nagłówek i nie mam wpływu na to, że odstępy robią się większe.  Teraz robi się odstęp na 1,5 albo 2 punkty podczas, gdy w akapicie jest 1.

Wprawdzie po raz pierwszy spotkałam się tu z takimi "pretensjami", ale "nasz klient, nasz pan"

Dzień dobry,

dopytam w dziale IT czy jesteśmy w stanie edytować to w edytorze treści. Jednak aktualnie mamy sytuację urlopową w związku z tym z tematem musimy poczekać do zakończenia urlopów.

9 minut temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry,

dopytam w dziale IT czy jesteśmy w stanie edytować to w edytorze treści. Jednak aktualnie mamy sytuację urlopową w związku z tym z tematem musimy poczekać do zakończenia urlopów.

OK - taka sugestia, można wprowadzić opcje jaka jest w nowszym Wordzie - tzn wybór rozmiaru interlinii :)

• 2 tygodnie później...

Kurczę, bo strasznie szybko teksty znikają. Chyba po ten zmianie z rezerwacjami znowu jest spory zalew botów, bo widzę, że potem te same teksty kilka godzin później wracają. Nie, żeby to było jakoś bardzo złe, ale mimo wszystko całkiem uciążliwe zachowanie niektórych copy.

Zajrzyj na moją stronę o filmach i serialach: 500filmow.pl.