Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Też wpadłam na to szybciej, ale niestety to nie to :( albo panowie się na mnie masowo obrazili (chociaż nie tylko do tej pory akceptowali, ale też oceniali teksty na 5 i jeszcze dziękowali w wiadomości prywatnej) albo faktycznie niektórzy udostępniają zlecenia tylko osobom mającym 100% akceptacji.. 

W dniu 8.09.2021 o 15:03, Nochance napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Też wpadłam na to szybciej, ale niestety to nie to :( albo panowie się na mnie masowo obrazili (chociaż nie tylko do tej pory akceptowali, ale też oceniali teksty na 5 i jeszcze dziękowali w wiadomości prywatnej) albo faktycznie niektórzy udostępniają zlecenia tylko osobom mającym 100% akceptacji.. 

Myślę, że mało kto (z grupy, która pisze dużo i stale od przynajmniej roku - dwóch) ma 100% akceptacji.

Może też doszło do sytuacji, w której zleceniodawca tymczasowo zablokował copywriterowi możliwość pisania, by nie mieć tekstów w tym samym stylu? Wiem, że to trochę naciągane, ale tłumaczyłoby, dlaczego brakuje zleceń od "zaufanych" Zleceniodawców. Ja obecnie na panelu widzę 301 aktywnych, choć nie wiem, czy to w czymś pomoże.

Hej!

Dopiero zaczynam przygodę z copy, ale już mam problem. Tak na dobry początek. Mam 30 zaakceptowanych tekstów i 1 odrzucony. Niestety, przez to, że mam zaledwie 11 wystawionych ocen, średnia spadła mi poniżej 4.75 i straciłam dostęp do lepszych tekstów. Moja wina, bo nie zrozumiałam, o co chodzi klientowi, ale motywacja taka, że odechciewa się pisać. Jest jakiś sposób na to, żeby klienci chętniej wystawiali oceny za tekst? 

14 godzin temu, Nanaia napisał:

Moja wina, bo nie zrozumiałam, o co chodzi klientowi, ale motywacja taka, że odechciewa się pisać. Jest jakiś sposób na to, żeby klienci chętniej wystawiali oceny za tekst? 

Skoro dopiero zaczynasz, po prostu pisz dalej. Po paru ocenach ta średnia się wyrówna i nie będzie stanowiła problemu. Jeśli odrzut zawiniony, trudno coś poradzić. Jeśli nie można napisać do administracji. Nie ma raczej opcji, by namówić kogoś do wystawienia oceny, jedynym wyznacznikiem jest dobra jakość. Nie mam na ten moment żadnego odrzutu, ale jeśli chodzi o oceny, wystawione zostały w 65% tekstów. 

Edytowane przez leveraux

16 godzin temu, Nanaia napisał:

Hej!

Dopiero zaczynam przygodę z copy, ale już mam problem. Tak na dobry początek. Mam 30 zaakceptowanych tekstów i 1 odrzucony. Niestety, przez to, że mam zaledwie 11 wystawionych ocen, średnia spadła mi poniżej 4.75 i straciłam dostęp do lepszych tekstów. Moja wina, bo nie zrozumiałam, o co chodzi klientowi, ale motywacja taka, że odechciewa się pisać. Jest jakiś sposób na to, żeby klienci chętniej wystawiali oceny za tekst? 

Pisz na razie te teksty, których jest po 200-300 w zleceniu i są za żenujące stawki, nie zarobisz za wiele, no ale często wystawiają tam 5 jak leci. 

Zajrzyj na moją stronę o filmach i serialach: 500filmow.pl.

19 godzin temu, Nanaia napisał:

Hej!

1. wystawianie ocen jest nieobowiązkowe i może to błąd, skoro tylko osoby o wysokiej średniej mają dostęp do tych najdroższych - @GoodContent.pl może warto to przemyśleć, skoro jedno z drugim jest powiązane...? Bo później są takie problemy, jak u Nanaia

2. Realizując zlecenie, po napisaniu odpowiedniej licznie znaków dołącz prośbę o wystawienie oceny

3. Pisz jak najwięcej - zwiększasz tym szansę na oceny, w tym te najlepsze

15 godzin temu, gosia-gosia napisał:

1. wystawianie ocen jest nieobowiązkowe i może to błąd, skoro tylko osoby o wysokiej średniej mają dostęp do tych najdroższych - @GoodContent.pl może warto to przemyśleć, skoro jedno z drugim jest powiązane...? Bo później są takie problemy, jak u Nanaia

2. Realizując zlecenie, po napisaniu odpowiedniej licznie znaków dołącz prośbę o wystawienie oceny

3. Pisz jak najwięcej - zwiększasz tym szansę na oceny, w tym te najlepsze

Dzień dobry,

nie możemy wprowadzić obowiązku oceniania wszystkich treści, ponieważ często klienci akceptują wiele treści, co jest bardzo kłopotliwe dodawanie do każdej treści oceny. Dlatego jest opcja bez wystawienia oceny.  W przyapdku jeśli ktoś nie zgadza się z oceną klienta, zapraszam do kontaktu na mail. Pomożemy :)

Edytowane przez GoodContent.pl
  • Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry,

nie możemy wprowadzić obowiązku oceniania wszystkich treści, ponieważ często klienci akceptują wiele treści, co jest bardzo kłopotliwe dodawanie do każdej treści oceny. Dlatego jest opcja bez wystawienia oceny.  W przyapdku jeśli ktoś nie zgadza się z oceną klienta, zapraszam do kontaktu na mail. Pomożemy :)

Nie chodzi o brak zgody na konkretną ocenę, choć dobrze wiedzieć, że można w tej sprawie negocjować.. ale Regulamin łączy dostęp do lepszych zleceń z wysoką oceną. Co ma zrobić osoba, która mimo pisania regularnego trafia wciąż na klientów, którzy nie oceniają tekstów w ogóle i nie reaguje na prośby piszącego o ocenę choć kilku tekstów?

27 minut temu, gosia-gosia napisał:

Nie chodzi o brak zgody na konkretną ocenę, choć dobrze wiedzieć, że można w tej sprawie negocjować.. ale Regulamin łączy dostęp do lepszych zleceń z wysoką oceną. Co ma zrobić osoba, która mimo pisania regularnego trafia wciąż na klientów, którzy nie oceniają tekstów w ogóle i nie reaguje na prośby piszącego o ocenę choć kilku tekstów?

Wydaje mi się, że należy też wziąć pod uwagę fakt, że niektórzy zleceniodawcy nie wystawiają ocen z uwagi na to, że musieliby wystawić inną niż 5. Oczywiście nie stanowi to normy, ale kto wie, ile razy to nam piszącym upiekły się literówki i przez to zaniżona ocena ?