Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, OrangeMarketing said:

Serio wypłacacie takie śmieszne kwoty? Nie lepiej zebrać np. 1000 zł i wtedy wypłacić? Albo raz w miesiącu większą kwotę. Domyślam się, że ten tydzień wprowadzony jest też po to, aby utrzymać płynność finansową przez firmę, ale mogę się nie znać.

Możliwa jest tylko jedna wypłata w miesiącu. Próg wypłaty to minimum 100 złotych.

Wielu osobom nie podoba się natomiast maksymalny.  czas oczekiwania 7 dni na akceptację tekstu.

Serio są jeszcze ludzie, którzy wykazują się brakiem szacunku do pracy, pracujących i pieniądza, mówiąc o "śmiesznych kwotach"?

Czy ktoś wypłacał pieniądze od czasu, gdy zaczęła działać nowa księgowość? Na forum branżowym copy pojawiły się wpisy, że odkąd zmieniła się firma obsługująca rachunkowość GC, czas na realizację wypłaty jest dłuższy niż do tej pory, ale nie wysyła się już rachunków. Prawda li to?

• Like 1

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

5 godzin temu, OrangeMarketing napisał:

Serio wypłacacie takie śmieszne kwoty? Nie lepiej zebrać np. 1000 zł i wtedy wypłacić? Albo raz w miesiącu większą kwotę. Domyślam się, że ten tydzień wprowadzony jest też po to, aby utrzymać płynność finansową przez firmę, ale mogę się nie znać.

Jeszcze nie wypłacałam, zbieram na wakacje ;)— ale wiem, że pieniądze można wypłacić tylko raz w miesiącu.

Natomiast nie tego dotyczy ta rozmowa.

Zwyczajnie, po ludzku wydaje misę, że zleceniodawca powinien wykazać się minimum szacunku do naszej pracy i po przeczytaniu decydować co z teksem dalej robi. A nie, czekać aż portal sam "klepnie" po 7 dniach. Jeśli przeczytał  i czeka — to nie powinno być to jak dotąd 7 dni, tylko mniej.

27 minut temu, sindirus napisał:

Serio są jeszcze ludzie, którzy wykazują się brakiem szacunku do pracy, pracujących i pieniądza, mówiąc o "śmiesznych kwotach"?

Czy ktoś wypłacał pieniądze od czasu, gdy zaczęła działać nowa księgowość? Na forum branżowym copy pojawiły się wpisy, że odkąd zmieniła się firma obsługująca rachunkowość GC, czas na realizację wypłaty jest dłuższy niż do tej pory, ale nie wysyła się już rachunków. Prawda li to?

Prawda, czas się wydłużył. Rachunek dostaje się po pewnym czasie na maila, nie trzeba go już wysyłać z powrotem do administracji. 

Dzięki. Myślałem, że to panika pod tytułem "czekam 25h na przelew, a zawsze był po 24h", bo GC pod tym względem dotąd było niezawodne. 

Baba Jaga, weź pod uwagę, że niektórzy zleceniodawcy nie czytają zamówionych tekstów, zwłaszcza tych słabej jakości, pod jakieś precle czy zapleczówki. Ufają systemowi antyplagiatowemu, bo wystarczy im unikatowość artykułu. Nie muszą ich też wykorzystywać od razu, bo nie są im potrzebne w danym momencie; zamawiają je na później, więc nie zależy im na czasie i na tym, by sprawdzać i akceptować je na bieżąco. 

• Like 1

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

W moim przypadku wypłata była dokonana tak szybko jak zazwyczaj :) Umowa po dniu, kasa po kilku godzinach od odesłania. Co do rachunku to prawda. Ten za kwiecień dostałem niedawno.

Co do rozwiązania, by wilk był syty i owca cała, można by wprowadzić takie rozwiązanie, że te teksty, które nie podlegają ocenianiu (poniżej 4/1k) mają automat ustawiony na 3 dni, a pozostałe w dalszym ciągu będą ustawione na tydzień.

Edytowane przez WDK2
Dopisek

To zależy od tego gdzie i jak otwierasz stronę. Jak mniejsza rozdzielczość urządzenia to oceny się chowają własnie w ten plusik. Jak większa to je widać. Czasem stronka potrafi zawariować i jak się napisze tekst o długim tytule to rozciąga komórki w tabeli i także chowa oceny ;)

To jak w końcu jest z tymi ocenami, jednak wszyscy mogą oceniać? Myślałam, że to się tyczy tylko najdrożdzych tekstów, a mi właśnie Pan od tekstu za 2 złote zaserwował tróję...

Dodatkowo pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: uzasadnieniem było "nie tak się wstawia frazy w tekście" i kryptogroźba, że następny taki tekst zostanie odrzucony. Rzeczywiście niepotrzebnie podjęłam się zlecenia, bo fraza brzmiała "nabór przedszkole poznań" i nie można było zmieniać jej formy ani rozdzielać w żaden sposób. Wybrnęłam z sytuacji radząc w tekście research na temat przedszkoli, wpisująć w wyszukiwarkę tą właśnie frazę. Jak widać nie było to właściwe rozwiązanie, jak więc prawidłowo wstawia się takie frazy w tekście?

1 godzinę temu, Kaja78 napisał:

To jak w końcu jest z tymi ocenami, jednak wszyscy mogą oceniać? Myślałam, że to się tyczy tylko najdrożdzych tekstów, a mi właśnie Pan od tekstu za 2 złote zaserwował tróję...

Dodatkowo pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: uzasadnieniem było "nie tak się wstawia frazy w tekście" i kryptogroźba, że następny taki tekst zostanie odrzucony. Rzeczywiście niepotrzebnie podjęłam się zlecenia, bo fraza brzmiała "nabór przedszkole poznań" i nie można było zmieniać jej formy ani rozdzielać w żaden sposób. Wybrnęłam z sytuacji radząc w tekście research na temat przedszkoli, wpisująć w wyszukiwarkę tą właśnie frazę. Jak widać nie było to właściwe rozwiązanie, jak więc prawidłowo wstawia się takie frazy w tekście?

Jeśli w opisie zlecenia nie było mowy o tym, że masz odmienić frazę lub też możesz wstawić pomiędzy słowami przecinek lub kropkę, to dokładnie taką samą frazę powinnaś zawrzeć w tekście. Jeśli to zrobiłaś, a zleceniodawca ma jakieś obiekcje, to zgłoś to do admina, bo Ty zawarłaś frazę w odpowiedni sposób.