Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, pawig napisał:

Może by tak też zwiększyć ilość możliwych wypłat w miesiącu :) Najlepiej 4, ale już dobrze byłoby gdyby były przynajmniej dwie.

Fajnie też by było wprowadzić kategoryzacji tekstów, np. na precel, zaplecze i tekst wysokiej jakości i do każdej kategorii przypisać minimalną stawkę za 1000 znaków :) 

4 to trochę przesada :D 2 razy by mogło być. O kategoryzacji tekstów i ustaleniu odrębnych dla każdego rodzaju stawek minimalnych już kiedyś pisałam, że by się przydało... 

I zgadzam się z powyższymi wpisami, że przydałoby się, by zleceniodawcy widzieli ile copy dostanie na rękę. 

4 godziny temu, pawig napisał:

Skoro już wprowadzane są zmiany to może by tak skrócić czas oczekiwania na akceptację tekstów przez klientów z 7 do 3 dni :) Argumentuje to tym, że wielu klientów i tak mając nawet 7 dni nie akceptuje samodzielnie tekstów. Mija po prostu termin i teksty są zatwierdzane z automatu.

O tym pisało już sporo osób tutaj, że by się przydało... Wprowadzenie częstszych wypłat niż raz w miesiącu byłoby totalnie bez sensu przy pozostawieniu 7 dni...

Edytowane przez KamiX

1 minutę temu, pawig napisał:

Na TB masz nieograniczoną. Osiągasz 100zł limitu wypłat i wypłacasz. Kasa po 3 dniach na koncie. Ja tam wypłacam sobie kasę co poniedziałek. Takie tygodniówki sobie robię co mi mega pasuje :) 

Po 3 dniach? Chyba od niedawna i nieregularnie. Jak ja tam pisałem, to nigdy nie miałem pieniędzy prędzej niż po dziesięciu dniach, a zdarzało się, że limit czasu był już na styku lub lekko przekroczony. Zresztą z tego co czytałem 90 procent wypowiadających się osób tak miało :) Cóż może się poprawiło, ale sądząc po wypowiedziach o kontakcie z administracją, to raczej nie jest aż tak super.

Pod względem wypłat poprawiło się mega. Jeśli chodzi o komunikację z administracją to nadal jest padaka.

Ale to nie jest wątek o TB, więc lepiej skończyć temat, aby się na jakiegoś bana od moderatora nie narazić :) Wcześniej padło pytanie to tylko odpowiedziałem.

19 minutes ago, Matthew1991 said:

Po 3 dniach? Chyba od niedawna i nieregularnie. Jak ja tam pisałem, to nigdy nie miałem pieniędzy prędzej niż po dziesięciu dniach, a zdarzało się, że limit czasu był już na styku lub lekko przekroczony. Zresztą z tego co czytałem 90 procent wypowiadających się osób tak miało :) Cóż może się poprawiło, ale sądząc po wypowiedziach o kontakcie z administracją, to raczej nie jest aż tak super.

no z tymi dniami to się niby poprawiło, ale regularności nie ma. Dodatkowo kontakt z administracją masakra. No i prowizja za wypłatę. 3 zł niedużo niby, ale przy ich stawkach to masakra. Zresztą od dawna nic tam nie pisałam, bo zleceń lepiej płatnych brak, a zaplecza płatne grosze. Trzeba się szanować :P

A ja zmieniając temat powiem, że bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pytanie parę dni temu! Zaczęłam pisać na GC, wszystkie teksty te, które zaakceptowane na razie ocena 5, bardzo mi się podoba duża ilość zamówień, bo co chwila znajduję coś dla siebie, czego nie widziałam na innych platformach. Jeszcze raz dziękuję, miałam trochę obawy, że zadaję głupie pytania, ale zawsze lepiej zapytać :) Także miło mi, że trafiłam na to forum i będę tu zaglądać :) 

• Like 1

Mam pytanie dotyczące wypłat. Czy jeśli dzisiaj zlecę wypłatę i pieniądze trafią na moje konto w przyszłym tygodniu, to będzie ona traktowana jako wypłata majowa czy czerwcowa? Obowiązuje data zlecenia wypłaty, czy otrzymania pieniędzy na konto? Z góry dziękuję za odpowiedź!

• Like 1

Przed chwilą, creativeolg napisał:

Mam pytanie dotyczące wypłat. Czy jeśli dzisiaj zlecę wypłatę i pieniądze trafią na moje konto w przyszłym tygodniu, to będzie ona traktowana jako wypłata majowa czy czerwcowa? Obowiązuje data zlecenia wypłaty, czy otrzymania pieniędzy na konto? Z góry dziękuję za odpowiedź!

IMO liczą się na maj. Na 99%.

• Thanks 1

Będzie zaliczone

22 minutes ago, creativeolg said:

Dzisiejsza wypłata będzie majowa na 100%

• Thanks 1

6 godzin temu, kluskaKRK napisał:

A ja mam takie pytanie do Was i do pana Bartłomieja :)

Dostałam właśnie pierwszą czwórkę odkąd wrócił system punktacji. Był to opis produktu. Klient uzasadnił to tym, aby kolejnym razem skład umieścić w tabeli. Czy w edytorze GC jest w ogóle taka opcja? :P

Nie wiem czy jest taka opcja, ale myślę, że masz podstawy, żeby się odwołać od tej oceny, bo zleceniodawca wymyślił sobie coś o czym nie napisał w zleceniu i nie powinien mieć prawa w takiej sytuacji obniżać oceny, jeśli tekst jest napisany zgodnie z tym co było w zleceniu...

• Like 1