Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, czy Was także to tyczy, ale większość problemów jest z klientami płacącym najmniej. Praktycznie zrezygnowałem już z brania jakichkolwiek tekstów poniżej 3 zł/1k, gdyż bardzo często coś jest nie halo. Podobny cyrk jest z tymi zleceniami z przedziału 4-6 zł/1k. Oprócz tekstów od paru znanych mi zleceniodawców, którym często tworzę proste artykuły za te pieniądze, nie biorę nic nowego, bo co chwila jest "nie chodziło mi o to", "napisz pan jeszcze raz, bo się pomyliłem i miały być inne słowa kluczowe" (cytat autentyk :)) albo "brak ładu i składu" w tekście na 1500 znaków, w którym muszą być cztery nagłówki pisane pełnym zdaniem i 15 słów kluczowych najlepiej po dwa razy i jeszcze do tego tekst ma być jednocześnie SEO, przyjazny dla klienta i nie można odmieniać ani przedzielać wyrażeń kluczowych (nierzadko brzmiących jakby pisał to obcokrajowiec po jednym dniu nauki) przecinkami.

Osoby płacące więcej i potrafią wykazać się kulturą w wypowiedzi i napisać, że pomyliły się w opisie, ale to ich wina i biorą to na siebie, a tekst fajny i może chciałbym napisać jeszcze jeden - tym razem dobry. Nigdy nie miałem problemu z tymi bardziej atrakcyjnymi finansowo tekstami. Oby było ich jak najwięcej ;)

Piszę na platformie od niecałego miesiąca i na 35 napisanych przeze mnie tekstów mam 17 ocen 5 a reszta po prostu zaakceptowana bez oceny. Więc chyba nie ma uzasadnienia dlaczego tekst nie powinien mieć piątki a jednak w opinii klienta jakoś na nią nie zasługuje, ja tak to odbieram. Dobrze, że jest to uzasadnianie.

Swoją drogą, jak reklamować taką niesłusznie daną niższą ocenę? Bo jak dostanę czwórkę z dopiskiem "ok, dzięki" to mnie szlag trafi.

Droga @AnnaM To nie był komentarz w odpowiedzi na ocenę. Po prostu otrzymałam prośbę o poprawę tekstu, ale doszłam do wniosku, że nie warto poprawy tej podejmować, gdyż wskazówki były mało konkretne. Napisałam zatem wiadomość do zleceniodawcy, że nie podejmuję się poprawy tegoż tekstu. W odpowiedzi otrzymałam zacytowany przeze mnie fragment. Zatem widzisz Droga @AnnaM, że nie będę nic reklamować, bo tutaj nie ma czego reklamować. Chciałabym nadmienić, że mam pojęcie o tym, co robię. Teksty piszę od kilku lat, na goodcontent od ponad roku z wynikiem ponad 1500 zaakceptowanych tekstów i oceną 5. Nie mam zamiaru tutaj udowadniać racji. Nie potrzebuję także rady. Doskonale wiem, że był to dobry tekst, odzwierciedlał tematykę oraz życzenia zawarte w opisie zlecenia, m.in. co do słów kluczowych, ale każdy ma prawo do jego subiektywnej oceny. W tym przypadku jednak odpowiedź godząca w moją osobę nieco mnie zaskoczyła i nawet rozbawiła ;) 

Dzień dobry,

ja z propozycją optymalizacji. Platforma jak najbardziej na plus niestety zablokowano mi w poniedziałek konto z uwagi na domniemany plagiat.
Splagiatowałam definicję. spółki komandytowej i zagadnienia zbliżone. :) Oczywiście o plagiacie nie ma mowy. Czekam na kontakt od 48h, pisze maile, Pan Tokarski twierdzi na GoWork że maili nie widzi a mi w Goodcontent wisi konto, wiszą zarobione pieniądze a kontaktu nie ma.
Może warto sprawdzić skrzynkę firmy jeśli to jedyna droga kontaktu z Państwem bo zaczynam się niepokoić.

Konto na forum założyłam w tym właśnie celu. Czy można prosić o kontakt?

Dzień dobry,

Bardzo mi przykro, lecz niestety wciąż nie dotarł na naszą skrzynkę żaden mail w tej sprawie - najprawdopodobniej są one blokowane przez nasz filtr antyspamowy... Zgłoszę to w serwerowni, a w międzyczasie bardzo proszę o kontakt pod drugim adresem email, gdzie nie mamy takiego filtru - kontakt@megatype.pl.

Bardzo przepraszam za problem.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Dnia 20.06.2019 o 08:58, neronswife napisał:

Zleciłam przelew na próbę - świetna organizacja, szybka reakcja, dokumenty błyskawicznie na mailu. Fajna odmiana po ostatnim kliencie, którego księgowa ma najlepszą pracę świata (wiecznie na urlopie). Pozdrawiam.

Można wiedzieć o jakich dokumentach mowa? Z tego co pamiętam było tu wspominane o rezygnacji z przesyłania dokumentów, które później należało podpisywać i odsyłać celem wypłacenia pieniędzy. Czy coś się zmieniło? :huh:

2 godziny temu, creativeolg napisał:

Można wiedzieć o jakich dokumentach mowa? Z tego co pamiętam było tu wspominane o rezygnacji z przesyłania dokumentów, które później należało podpisywać i odsyłać celem wypłacenia pieniędzy. Czy coś się zmieniło? :huh:

Nie trzeba odsyłać, ale przychodzić przychodzą, np. po to, aby sprawdzić czy wszystko jest z nimi w porządku. W razie jakichś uchybień wysyła się maila zwrotnego.