Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

w związku nową ustawą o zwolnieniu z podatku osób, które nie ukończyły jeszcze 26 roku życia należy wysłać do pracodawcy stosowane oświadczenie. Czy ktoś orientuje się, czy jest na to określony czas (1 sierpnia) i czy na potrzeby platformy GC wystarczy skan podpisanego oświadczenia?

Just now, mamilo said:

Dzień dobry, 

w związku nową ustawą o zwolnieniu z podatku osób, które nie ukończyły jeszcze 26 roku życia należy wysłać do pracodawcy stosowane oświadczenie. Czy ktoś orientuje się, czy jest na to określony czas (1 sierpnia) i czy na potrzeby platformy GC wystarczy skan podpisanego oświadczenia?

Z jakiegoś powodu nie przyszło mi nawet do głowy, że to może się tyczyć również GC i umowy o dzieło. @GoodContent.pl Panie Bartłomieju, wie Pan, jak to z tym wygląda?

8 minut temu, GoodContent.pl napisał:

Dzień dobry,

Niestety, umowy o dzieło nie są objęte tym zwolnieniem - w przeciwieństwie do umów zlecenie i umów o pracę.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

A czy jest szansa na rozliczenie na umowę zlecenie, czy w grę wchodzi tylko umowa o dzieło?

3 godziny temu, ellses napisał:

Z jakiegoś powodu nie przyszło mi nawet do głowy, że to może się tyczyć również GC i umowy o dzieło. @GoodContent.pl Panie Bartłomieju, wie Pan, jak to z tym wygląda?

Ulga obejmuje umowy o pracę (także spółdzielcze), umowy zlecenia czy umowy pracy nakładczej. Dla skorzystania z ulgi nie ma znaczenia czy zarobki wynoszą nie więcej niż 7127 zł brutto miesięcznie, czy pracujący zmieścił się w rocznym limicie zarabiając nieregularnie.

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

1 godzinę temu, Herkules napisał:

Ulga obejmuje umowy o pracę (także spółdzielcze), umowy zlecenia czy umowy pracy nakładczej. Dla skorzystania z ulgi nie ma znaczenia czy zarobki wynoszą nie więcej niż 7127 zł brutto miesięcznie, czy pracujący zmieścił się w rocznym limicie zarabiając nieregularnie.

Zadano konkretne pytanie — czy piszący na GC "łapią się" na ulgę.

Nie łapią się, ponieważ ulga nie dotyczy zarabiających na umowie o dzieło.

Koniec.

Pan Bartłomiej wyjaśnił już to wcześniej.

Dowaliłeś nic niewnoszącymi zawiłościami — tylko zastanawiam się, w jakim celu :hmmm:

Edytowane przez Baba Jaga
  • Like 3

4 godziny temu, Baba Jaga napisał:

Zadano konkretne pytanie — czy piszący na GC "łapią się" na ulgę.

Nie łapią się, ponieważ ulga nie dotyczy zarabiających na umowie o dzieło.

Koniec.

Pan Bartłomiej wyjaśnił już to wcześniej.

Dowaliłeś nic niewnoszącymi zawiłościami — tylko zastanawiam się, w jakim celu :hmmm:

Dziecko drogie od wielu stron marudzicie nie wiadomo o czym prowadząc prywatne monologi, znając was za chwile znów by się coś pojawiło z takim zapytaniem, odpowiedź konkretna jak i dokładne sprecyzowanie tego co do 26 lat dzięki PIS mozna ugrać jak bym wasze konkretne pytania pokazał to bym marudził rzeczywiście jako COPY jak kobieta w trakcie nie tylko menopauzy ale również męskiej andropauzy marudzicie na stawki, teksty, jakość, specyfikację itd..

TO jest właśnie nic nie wnoszące do tematu, nie chcę nie piszę

A NAJGORSZY WASZ DEBILIZM TO RZUCAĆ W CZASACH RODO DANYMI OSOBOWYMI

bo on tam tanio proponował i chciał poprawki to go wrzucę tutaj

Byście go olali

Wiecie idioci że tak się nie robi do czego się pan Bartek odniósł? Uwielbiam chłopaka bo stworzył własny biznes od początku śledzę co osiągnął

ALE DLA WAS LEPIEJ TUTAJ PODAWAĆ IMIONA I NAZWISKA ZLECENIODAWCÓW BO WAS SŁABĄ CENIĄ?

I WY MACIE "MUSK"?

Nie podobają się stawki czy warunki, rodzaj tekstów itd to znikam bez idiotycznego zachowania ktoś wam proponuje zadanie do wykonania

A WY GO NA FORUM OBJEŻDŻACIE BEZ PODSTAW

MASAKRA..dziecinada zwłaszcza, że on was do niczego nie zmuszał..

Edytowane przez Herkules

Przed chwilą, Zidel94 napisał:

@Herkules A czy ty masz kulturę?

Ta i tradycję.. 

Ochrona danych osobowych 

Takie tam

Jak ktoś kręci to się pisze do administracji jak ktoś wziął hajs i uciekł

Inaczej nie ma podstaw do podawania danych osobowych 

@Herkules Twoje chaotyczne wypowiedzi nie wnoszą nic. Jakieś wiersze piszesz, że tak wszystko rozdzielasz? Ktoś nam zabrania prowadzić prywatne monologi? Po co się w nie wtrącasz skoro ani Cię nasze rozmowy nie interesują, ani nie masz nic do powiedzenia? Nikt tu naprawdę jak widać nie czeka na takie rady. Zajmij się czymś pożyteczniejszym.

• Like 2

Przed chwilą, ellses napisał:

@Herkules Twoje chaotyczne wypowiedzi nie wnoszą nic. Jakieś wiersze piszesz, że tak wszystko rozdzielasz? Ktoś nam zabrania prowadzić prywatne monologi? Po co się w nie wtrącasz skoro ani Cię nasze rozmowy nie interesują, ani nie masz nic do powiedzenia? Nikt tu naprawdę jak widać nie czeka na takie rady. Zajmij się czymś pożyteczniejszym.

Na prywatne monologi stwórzcie sobie miejsce, a potem dzieci zrozumcie jedno, za podawanie jakichkolwiek danych osobowych jest duża kara ot przy sformułowaniach przez was używanych do danej osoby

Jakie rady? Skoro wy nie macie pojęcia o tego typu portalach, były one od wielu lat, sam startowałem w pierwszych ;) tutaj wy stwarzacie dym róbcie co macie zrobić, kasa jest na czas? tak, no to nic więcej resztę to przedstawcie w wiadomości do pana Bartka

Co wy odwalacie tutaj nidcki zleceniodawców podawać czy ich dane, leczcie się..

za******e stwierdzenie, PRYWATNY MONOLOG NA OGÓLNYM FORUM

powiedzcie mi co wy bierzecie?

PRYWATNY MONOLOG TO DOTYCZY DYSKUSJI W ZAMKNIĘTYM GRONIE

A FORUM JEST OGÓLNODOSTĘPNE

PODAJECIE DANE OSOBOWE ZLECENIODAWCÓW

KONIEC DYSKUSJI

TAKI U WAS PROFESJONALIZM

Edytowane przez Herkules

@Herkules  Czy takie portale jak GC są Twoim zdaniem zatem zarezerwowane tylko dla tych, którzy znają je od podszewki? Na tym forum niejednokrotnie ktoś szukał wsparcia przy swoich pierwszych krokach i czy to źle? Zdaje mi się, że raczej w tym cel, żeby było nas jak najwięcej i żebyśmy się dzielili między sobą doświadczeniem. Twoje sprowadza się z tego co widzę do przeświadczenia, że Tyś jest pan i władca, a my to takie głupki, co to nic nie robią i jeszcze problemy sprawiają. Prywatny monologiem Ty to nazwałeś, bo reszta to tu zwyczajnie ze sobą rozmawia, a i o profesjonalizmie śmiesznie jest czytać od osoby, która słowa cenzuruje i idiotami ludzi nazywa na, jak sam zauważyłeś, ogólnodostępnym forum. Sprawdź też na przyszłość z kim rozmawiasz, bo ja dla przykładu żadnych danych osobowych nie podałam, a rzucasz się do mnie, jakbym się z Twojego nazwiska wyśmiewała.

• Like 2

1 godzinę temu, ellses napisał:

@Herkules  Czy takie portale jak GC są Twoim zdaniem zatem zarezerwowane tylko dla tych, którzy znają je od podszewki? Na tym forum niejednokrotnie ktoś szukał wsparcia przy swoich pierwszych krokach i czy to źle? Zdaje mi się, że raczej w tym cel, żeby było nas jak najwięcej i żebyśmy się dzielili między sobą doświadczeniem. Twoje sprowadza się z tego co widzę do przeświadczenia, że Tyś jest pan i władca, a my to takie głupki, co to nic nie robią i jeszcze problemy sprawiają. Prywatny monologiem Ty to nazwałeś, bo reszta to tu zwyczajnie ze sobą rozmawia, a i o profesjonalizmie śmiesznie jest czytać od osoby, która słowa cenzuruje i idiotami ludzi nazywa na, jak sam zauważyłeś, ogólnodostępnym forum. Sprawdź też na przyszłość z kim rozmawiasz, bo ja dla przykładu żadnych danych osobowych nie podałam, a rzucasz się do mnie, jakbym się z Twojego nazwiska wyśmiewała.

Te nowe pokolenie nie wiem, czy przyszłych studentów, nie wiem przedsiębiorców, pisarzy czy narzekających znawców COPY (i gadających, my się specjalizujemy w tym czy tamtym a inne teksty to są złe, bo za tanie my ich nie znamy) 

Kiedyś za starego portalu jaki już nie istnieje, stwierdziłem co ja wiem?

Ale po dłuższej analizie..chwila mam Google a nie czasy czytelni czy bibliotek (bach zlecenie na 300 zł na dwa dni po 8 godzin z tego poświęciłem 2 na poszukanie, przeanalizowanie a potem kreatywne użycie języka treści) w dwa dni 150 zł dniówka na temacie o którym nic nie wiedziałem..

Nikt wam nie będzie wchodził w (_I_) chcesz to piszesz..nie to szukasz dalej 

PRYWATNY MONOLOG NA OGÓLNODOSTĘPNYM FORUM..nie no chciałbym ale nie mogę się napić 

JA JESTEM NIKT, nie spuszczam się tutaj, nie raz zawaliłem w prywatnych zleceniach termin i robiłem poprawki ale nigdy nie narzekałem oraz nie płakałem

Jesteś przed studiami czyli jak ja zaczynałem przygodę z tego typu portalami byłaś w gimnazjum WIĘC MAM PRAWO DODAĆ SWOJE 5 GROSZY

Normalna rozmowa dotyczy tematu, płacą ci? Tak na czas, reszta sugestii na PW a nie 3 strony

Bo są tematy o stomatologii (czasem o wibratorach, zdrowym odżywianiu, diecie, raku, czy tam reklamie na kosmosie )ojej za taką cenę (a wrzuć sobie linka na 40 takich tekstów w Google wyświetli ci się strona gdzie masz informację, jej przeczytanie 2 razy to maks  10 minut, potem drugie tyle na analizę potem drugie tyle..pomyślę zrobię to w krótką chwilę) wychodzi że w 6 godzin te 40 tekstów po 60 tyś znaków walniesz..jak ktoś po maturze bez płacenia jakichkolwiek składek..w ciepłym domu i mówiąc o studiach to myślę że niezła dniówka..

Ale chwila ja za godzinę chcę 30 zł

hehehehe pośmieję się ;)

Tacy z was Copy..

PRYWATNE MONOLOGI I NARZEKANIE NA OGÓLNODOSTĘPNYM FORUM Z PODAWANIEM DANYCH ZLECENIODAWCÓW

(CO WY PIJECIE?)

ZARAZ MI NAPISZECIE CO WIEM O GC? MYŚLĘ ŻE WIĘCEJ NIŻ WY BO CHOCIAŻ HISTORIĘ CHŁOPAKA ŚLEDZĘ i najlepszego panie Bartku 

https://mambiznes.pl/wlasny-biznes/historie-sukcesu/nastolatek-pokazuje-jak-bez-dotacji-robic-biznes-w-internecie-3030

Dobranoc 

EDYTA

DLA MNIE KAŻDY BĘDZIE IDIOTĄ CO TUTAJ LEGALNIE PODA NICK ZLECENIODAWCY Z GC CZY TAM JEGO IMIĘ I NAZWISKO 

a najbardziej ro********a wasze stwierdzenie

O Z TEKSTAMI SPECJALISTYCZNYMI

NIE MAM PYTAŃ JAK PRAWIE NIKT Z WAS NIE PISAŁ PRACY DYPLOMOWEJ, TECHNICZNEJ ETC I NIE WIE JAK WYGLĄDA ANALIZA TREŚCI NA PODSTAWIE BADAŃ, DOŚWIADCZEN I OBSERWACJI

no bo co pisaliście nowa matura to temat podany rok z plecy, tytuły technika nikt z was nie ma

TYLE mam do powiedzenia i maks plus 25 w roczniku

@sindirus ratuj ;) (jeden z nielicznych copy którego lubię i szanuje :) 

Wy cały czas chcecie zrobić hajs na pośredniczeniu (mam pokazać meila legendy z GC kto i co proponuje a potem tutaj marudzi ;) , taka prawda a my copy kiedyś na PW takich jak wy eliminowaliśmy ;)

Edytowane przez Herkules
  • Thanks 1