Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Powiedzcie mi, proszę, czy jak piszecie, to stosujecie spacje nierozdzielające? Zastanawiam się, czy są wstawiane celowo, czy ktoś po prostu kopiuje sobie jakieś fragmenty tekstu ze stron, żeby je później przerobić i te spacje tak zostają. Dziwne zjawisko. 

Przed chwilą, Ensis napisał:

Cześć! Powiedzcie mi, proszę, czy jak piszecie, to stosujecie spacje nierozdzielające? Zastanawiam się, czy są wstawiane celowo, czy ktoś po prostu kopiuje sobie jakieś fragmenty tekstu ze stron, żeby je później przerobić i te spacje tak zostają. Dziwne zjawisko. 

Co to znaczy spacje nierozdzielające? Wydawało mi się, że spacja zawsze rozdziela wyrazy od siebie :rolleyes:

W sumie — nie kopiuję nawet fragmentów, wszystko jest napisane autorsko przeze mnie, może dlatego nie wiem, o co chodzi? :hmmm:

Chodzi o takie spacje, które łączą ze sobą wyrazy, co jest ważne z punktu widzenia edytorskiego. Najczęściej wstawia się je np. w takich połączeniach jak "w 1992 r.", żeby przenosiło nam całą grupę wyrazową do kolejnego wiersza. W Wordzie wstawia się je kombinacją ctrl+shift+spacja. 

11 minut temu, Ensis napisał:

Tak z ciekawości pytam, bo u niektórych copy często zauważam takie tendencje i zastanawiam się, z czego to wynika. 

Albo z chęci bycia akuratnym i ręcznej korekty wizualnej tekstu - co mija się z celem, jak słusznie zauważyła Baba Jaga, albo - z zamiaru sztucznego nabicia zzs...

Dzień dobry,

@Zidel94, taka zmiana nie zostanie wdrożona - w takim przypadku cały system ocen straciłby sens istnienia, skoro wszyscy copywriterzy mieliby średnie ocen większe niż np. 4,97, do czego doprowadziłoby wdrożenie automatycznych ocen "5" za każdy nieoceniony tekst.

To, że tekst nie został oceniony nie oznacza, że był idealny - może to być np. kwestia tego, że klient nie przeczytał go wnikliwie, pasuje mu tylko "z grubsza".

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

• Thanks 1

1 godzinę temu, GoodContent.pl napisał:

To, że tekst nie został oceniony nie oznacza, że był idealny - może to być np. kwestia tego, że klient nie przeczytał go wnikliwie, pasuje mu tylko "z grubsza".

Akurat w to nie wierzę. Po prostu nie oceniają tekstów, nie wiem czy z powodu lenistwa czy po prostu nie wiedzą o tym.

To też pokazuje, ze cały system ocen nie jest dobry, o czym wiele osób tutaj wspominało.

Edytowane przez Zidel94

Przed chwilą, Zidel94 napisał:

z powodu lenistwa czy po prostu nie wiedzą o tym

Nie da się o tym nie wiedzieć, skoro wyskakuje Ci okno które musisz zamknąć.

Czemu nie oceniają ? Bo to bez kompletnie bez sensu. Jak się nie podoba to dajesz do poprawy, a później już ew. nie współpracujesz z tym copy. Jak się podoba to i tak wrócisz do niego albo zlecisz komukolwiek jak Ci specjalnie nie zależy na konkretnym copy. Poza tym i tak nie widać średnich tego copy, tylko zaakceptowane/odrzucone, więc te gwiazdki są nie wiem po co. Dodatkowo ten sam tekst może jednemu się bardzo podobać, a drugi powie że takiego szajsu dawno nie widział. Ocenianie trochę na siłę jak dla mnie.

• Like 2

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Oceny nie są dla zleceniodawców, tylko w sumie po to, żeby wyselekcjonować lepszych copy do pisania zleceń powyżej 9zł/1000zzs. To jest myślę główne założenie całego systemu oceniania. Zleceniodawcy widzą przy nazwisku ilość tekstów zaakceptowanych i odrzuconych, więc w sumie dla nich nie ma nawet informacji, czy ktoś miał jedną ocenę 3, czy może same trójki.

• Like 1