Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

@aragornik, czy mogę prosić o przesłanie maila na nasz drugi adres (kontakt@megatype.pl)? Obawiam się, że nie mamy żadnych "wiszących" spraw odnośnie płatności/rozliczeń.

@oldi, dzięki za propozycję! Dodane do listy do zrobienia ;)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl 

Dzień dobry,

Mam analogiczną sytuację jak ostatnio. Zarezerwowałam tekst, klient zrezygnował ze zlecenia, ale ono dalej widnieje mi w tekstach do zrealizowania. Nie mogę więc przejść do realizacji kolejnego, gdyż tego nie da się w żaden sposób usunąć:)

Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry,

Zgodnie z Państwa feedbackiem, kilka dni temu wprowadziliśmy możliwość zgłaszania tekstu do poprawy, zamiast jego bezpowrotnego odrzucenia.

Jeśli dany tekst nie spełnia wymagań zleceniodawcy, oprócz odrzucenia go, od teraz może on również zgłosić uwagi do tekstu - od tej chwili macie Państwo 24 godziny na wprowadzenie poprawek wedle zaleceń. Jeśli poprawki nie zostaną wprowadzone w tym czasie, tekst zostanie automatycznie odrzucony.

O zgłoszeniu tekstu do poprawy zostaną Państwo poinformowani mailowo - wtedy staje się on automatycznie "aktualnie realizowanym" tekstem. 

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

• 2 tygodnie później...

Przydałoby się jeszcze jakieś zaznaczanie czy tekst już został wykorzystany. Bo chętnie bym zaakceptował wcześniej teksty, ale czekam z zaakceptowaniem aż wykorzystam dany tekst, żeby się nie pogubić.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

3 hours ago, pitrazzz said:

Przydałoby się jeszcze jakieś zaznaczanie czy tekst już został wykorzystany. Bo chętnie bym zaakceptował wcześniej teksty, ale czekam z zaakceptowaniem aż wykorzystam dany tekst, żeby się nie pogubić.

Dzień dobry,

Faktycznie, taka funkcjonalność byłaby bardzo przydatna - dodaliśmy ją już na listę rzeczy "do zrobienia" :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

To może i ja dorzucę swoje 3 grosze (z punktu widzenia zleceniodawcy). 

Na plus:

1. Prędkość dostarczania tekstów.
  2. Nie muszę negocjować stawek z copywriterami, albo szukać kogoś kto przygotuje mi tekst za podaną przeze mnie kwotę. Z mojej perspektywy jest to ogromna oszczędność czasu.

Sugestie:

1. Tak jak pisał pitrazzz - przydałoby się oznaczenie czy ktoś już zarezerwował dany tekst.
  2. Odrzucanie tekstów - jeśli widzę, że copywriter nie nadaje się do pisania tekstów z danej dziedziny, chciałabym odrzucić jego tekst i wyjaśnić dlaczego to robię. Niestety obecnie nie ma takiej możliwości. 
  3. Zgłaszanie poprawek:
  • zauważyłam, że po zgłoszeniu tekstu do zmiany i naniesieniu poprawek, w systemie widoczne są dwa teksty (copywriter dodaje poprawiony tekst jako oddzielny i w ten sposób mam dwa opisy, różniące się datą i oczywiście zawartością). Można to ulepszyć dodając jeszcze jeden status - "do poprawy". Czyli początkowo tekst ma "oczekuje na akceptację", zgłaszamy go do zmiany i zmienia się status na "do poprawy", a po naniesieniu zmian ponownie jest "oczekuje na akceptację".  
  • gdy zgłaszam tekst do poprawy staram się przygotować listę rzeczy do poprawki, aby wytłumaczyć copywriterowi co mi się podobało, a co nie. Niestety po wysłaniu zgłoszenia ta informacja przepada. Lepszym rozwiązaniem byłoby dodanie systemu komentarzy przy każdym tekście. Dzięki temu w każdej chwili miałabym wgląd do tego co zgłosiłam do poprawki. 

Moje testy trwają, ale ogólnie platformę oceniam pozytywnie i jestem z niej bardzo zadowolna :)

• Like 1

@risu, wielkie dzięki za sugestie i ocenę naszej platformy :)

Prace nad oznaczeniem, czy dany tekst jest już w realizacji, już trwają - najpewniej zostaną ukończone jeszcze w tym miesiącu.

Mam jeszcze pytanie co do odrzucania tekstów - rozumiem, że chodzi o dodanie funkcjonalności wyjaśnienia copywriterowi, dlaczego jego tekst został odrzucony? 

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

A ja dodam coś od strony copy. Przydałoby się jakieś oznaczenie zleceń, w których zleceniodawca wymaga tekstów próbnych. Co do samych tekstów próbnych, moim zdaniem copy nie powinien być zmuszany do wykonania tekstu o tej samej tematyce.  Nie wystarczy jak wyśle swoją ofertę (powiedzmy min. 500 czy 1000 znaków)? To też byłaby jakaś forma zaprezentowania siebie i swoich umiejętności pisania.