Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, kluskaKRK napisał:

YYY przychodzi przecież mail, że tekst zgłoszono do poprawy.

Na maila to ja zaglądam raz za ruski rok ?

Wśród spamu też łatwo przeoczyć ;)

A tak — zaglądam na archiwum i mam wszystko w jednym miejscu :)

13 minut temu, GoodContent.pl napisał:

Już jaśniej to wygląda. Rozumiem, że musimy popracować nad wizerunkiem i oznaczyć teksty do poprawy. Dziękuję za wyjaśnienie!Postaramy się coś z tym zrobić.

Super, oby się udało :)

Dziękuję :)

Nie należy szukać usprawiedliwienia i trybów alternatywnych dla czegoś, co powinno (po prostu) działać, bo taka jest jego rola.

Pewnie, że mogę zaglądać na skrzynkę, czy do zakładki "aktualnie realizowany" co godzinę, żeby sprawdzić, czy jakiś tekst nie został zwrócony do poprawy.

Ale po co? Archiwum powinno działać nienagannie i to z niego powinnam się dowiedzieć czy ktoś mi tekst zaakceptował, czy zwrócił do poprawy, czy też odrzucił. Proste.

13 godzin temu, Ainee napisał:

Ja użyłam swojego Gmaila i zawsze dostaję powiadomienie na telefonie, gdy przychodzi nowy mail. Nie zapisuję się na bzdurne newslettery, więc spamu nie mam, a zawsze wiem, co się dzieje na moim GC :) 

Nie wiem, z jakiej korzystasz skrzynki, ale na Interii spam można liczyć w dziesiątkach dziennie. Ten pomysł nie jest dobry — szczególnie że korzystam ze smartwatcha, który wibruje mi przy każdym powiadomieniu. Szlag by mnie trafił, przysięgam ;)

19 minut temu, Baba Jaga napisał:

Nie należy szukać usprawiedliwienia i trybów alternatywnych dla czegoś, co powinno (po prostu) działać, bo taka jest jego rola.

Pewnie, że mogę zaglądać na skrzynkę, czy do zakładki "aktualnie realizowany" co godzinę, żeby sprawdzić, czy jakiś tekst nie został zwrócony do poprawy.

Ale po co? Archiwum powinno działać nienagannie i to z niego powinnam się dowiedzieć czy ktoś mi tekst zaakceptował, czy zwrócił do poprawy, czy też odrzucił. Proste.

Nie wiem, z jakiej korzystasz skrzynki, ale na Interii spam można liczyć w dziesiątkach dziennie. Ten pomysł nie jest dobry — szczególnie że korzystam ze smartwatcha, który wibruje mi przy każdym powiadomieniu. Szlag by mnie trafił, przysięgam ;)

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Czym różni się zaglądanie do archiwum od zaglądania do zakładki "aktualnie realizowany"? Niczym, są obok siebie. Powiadomienie na maila jest jedną z opcji informowania copy o tym, że tekst został zwrócony do poprawy. Działa nienagannie, mi taka informacja zawsze przychodzi, a administracji nie interesuje to czy ktoś korzysta ze smartwatcha, czy ze smartfona z szybkimi powiadomieniami. To już sprawa copy jak do tego podchodzi.

Nie warto robić problemów z niczego, bo to tylko hamuje wdrażanie ważniejszych rzeczy :) 

• Like 5

Teraz to nie ma znaczenia, bo i tak nie można wziąć innego tekstu dopóki nie poprawi się tego zwróconego. Trudno jest zatem go pominąć. Ale jest wiele postulatów, aby umożliwić realizację innych tekstów w momencie kiedy jakiś tekst jest do poprawy. Na to ma się 24h i w sumie najpierw mogę napisać sobie kilka tekstów innych, a dopiero później usiąść do tego do poprawy. W takiej sytuacji warto, aby w Archiwum ten tekst się znajdował z adnotacją "do poprawy", bo istnieje ryzyko, że można go po prostu pominąć. Zatem naprawa tego błędu to coś co może się przydać w przyszłości.

• Like 2

Just now, pawig said:

Teraz to nie ma znaczenia, bo i tak nie można wziąć innego tekstu dopóki nie poprawi się tego zwróconego. Trudno jest zatem go pominąć. Ale jest wiele postulatów, aby umożliwić realizację innych tekstów w momencie kiedy jakiś tekst jest do poprawy. Na to ma się 24h i w sumie najpierw mogę napisać sobie kilka tekstów innych, a dopiero później usiąść do tego do poprawy. W takiej sytuacji warto, aby w Archiwum ten tekst się znajdował z adnotacją "do poprawy", bo istnieje ryzyko, że można go po prostu pominąć. Zatem naprawa tego błędu to coś co może się przydać w przyszłości.

Ten tekst będzie się wówczas znajdował w Archiwum...

Teraz gdy jeden tekst jest do poprawy trafia do aktualnie realizowanych i nie widać go w Archiwum.

Jednak, gdy raz miałam taką sytuację i trafiły mi się jednocześnie dwa teksty do poprawy, to jeden widniał w aktualnie realizowanych, a drugi czekał w kolejce w Archiwum z adnotacją "do poprawy". Poprawiłam pierwszy i trafił do Archiwum normalnie, a drugi trafił do aktualnie realizowanych. Nie wiem więc w czym problem. Są pilniejsze rzeczy do realizacji niż to, bo komuś się maila nie chce sprawdzać.

• Like 2

Swoją drogą, bez sprawdzania maila można byłoby pominąć niektóre zamówienia prywatne, jeśli zostały dodane w niekorzystnym czasie i bez wiadomości prywatnej, a nie przeglądamy dokładnie starszych niż te na pierwszej stronie. Fajnie by było, gdyby była na stronie jakaś osobna zakładka na takie zamówienia lub gdyby były one na przykład oznaczone innym kolorem na liście zleceń. Osobiście nie jest mi to bardzo potrzebne, ale wyobrażam sobie, że niektórym mogłoby to pomóc.

Ależ się oburzyli, proszszsz ;)

Rzadko trafiają mi się teksty do poprawy, ale się trafiają. Jeśli (teoretyzując) trafiłyby się dwa w jednym czasie i miałabym zarezerwowany kolejny — mogłabym się pogubić. Notujecie sobie, co piszecie? Czy pamiętacie wszystkie do 7 dni wstecz? Spostrzeglibyście się, że brakuje wam dwóch w archiwum po kilku dniach?

Hm. Lubię proste rozwiązania. Zwyczajnie. Jeśli coś jest do czegoś stworzone — ma działać i tyle.

Wy macie taki sposób na życie i pracę, ja inny. Lubie mieć poukładane jak należy.

W temacie blokowania zmian — to nie jest zmiana. Jest to naprawienie błędu w działaniu GC.

17 minut temu, Ainee napisał:

Swoją drogą, bez sprawdzania maila można byłoby pominąć niektóre zamówienia prywatne,

Pewnie, że tak. Tyle że ja nie piszę zleceń prywatnych.

Próbujecie mnie przekonać do rzeczy, które nie są mi potrzebne,  negując konieczność  prawidłowego działania portalu.

Nie rozumiem ?

Ale spoko.

Koniec tematu, mam nadzieję, że naprawią :)

2 godziny temu, Matthew1991 napisał:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Czym różni się zaglądanie do archiwum od zaglądania do zakładki "aktualnie realizowany"?

Ano tym, że jeśli zwrócono do poprawy dwa teksty, to nie widzisz tego. Masz "na tapecie" jeden ... taki surprise może Ci się trafić, że napiszesz poprawkę, zatwierdzisz. Ooooops ... kolejny ... skąd on się tam wziął ? Naprawdę? Jeszcze jeden? Jasny gwit - kolejna poprawka, a ja mam i tak mało czasu na napisanie właściwego, który sobie zarezerwowałem w międzyczasie.

Taka tam, mała dygresja w temacie zasadności.

Przed chwilą, monis190 napisał:

portal działa prawidłowo, to Ty nie korzystasz z maila - ot, cała filozofia tego problemu ;)

Niech będzie.

32 minuty temu, Ainee napisał:

Swoją drogą, bez sprawdzania maila można byłoby pominąć niektóre zamówienia prywatne, jeśli zostały dodane w niekorzystnym czasie i bez wiadomości prywatnej, a nie przeglądamy dokładnie starszych niż te na pierwszej stronie. Fajnie by było, gdyby była na stronie jakaś osobna zakładka na takie zamówienia lub gdyby były one na przykład oznaczone innym kolorem na liście zleceń. Osobiście nie jest mi to bardzo potrzebne, ale wyobrażam sobie, że niektórym mogłoby to pomóc.

To jak ktoś zleca tekst jako zlecenie prywatne to można sie o tym dowiedzieć tylko z maila, a z poziomu platformy nie? Jeśli tak jest, jeśli dobrze zrozumiałem, no to to jest jakis bezsens.