Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Mała sugestia dotycząca powiadomień: zlecając stworzenie kilku tekstów w jednym projekcie powiadomienie mailowe jest wysyłane dopiero po realizacji całego projektu. Przydała by się opcja powiadomienia przy realizacji każdego tekstu osobno, bo przy większej ilości tekstów, gdy zależy mi na szybkiej odpowiedzi dla copywritera muszę regularnie logować się i sprawdzać progres, czy pojawiło się coś nowego.

• Like 1

Dzień dobry,

@pat300, dzięki za propozycję - tak też nam się wydawało, że taka opcja może być przydatna, ale poprzestaliśmy tylko na pojedynczym powiadomieniu po zakończeniu zlecenia. 
Kolejna rzecz na liście "to do" ;)

Mamy natomiast informację o dwóch wprowadzonych dzisiaj poprawkach:

1. Wprowadziliśmy symbol (widoczny u zleceniodawcy) świadczący o tym, czy dany tekst został już zarezerwowany, czy też nikt nad nim aktualnie nie pracuje. Widoczny jest w formie błękitnego "spinnera" przy charakterystyce tekstu. @pitrazzz, dzięki za sugestię, to właśnie dzięki Tobie to wprowadziliśmy :)
  2. Wyeliminowaliśmy problem z tekstami synonimizowanymi - od teraz nie będą już odrzucane przez system jako nieunikalne. Aby tego uniknąć, wystarczy przy publikacji zlecenia zaznaczyć, że zlecenie dotyczy tekstów synonimizowanych.

Stajemy się dla Was coraz lepsi - macie jeszcze jakieś propozycje? ;)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Cieszę się.

Jak nie widać żadnego spinnera przy charakterystyce tekstu to znaczy, że nikt go nie wziął czy znaczy, że nie działa?

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Dzień Dobry,

moim zdaniem przydałyby się powiadomienia o nowych zleceniach z możliwością ustawienia parametrów takich jak np. wynagrodzenie za 1000zn (przykładowo: dostaję powiadomienie tylko w przypadku zleceń płatnych od 5 zł netto na 1000zzs). Mam jednego stałego zleceniodawcę, ale czasami chcę wziąć dodatkowe zlecenie - wchodzenie i sprawdzanie nowych zleceń zajmuje czas i przeważnie te lepiej płatne są już zajęte, a te mniej płatne mnie po prostu nie interesują.

Pozdrawiam

Dzisiaj zauważyłem sporo odrzuconych tekstów z adnotacją "zleceniodawca zrezygnował ze zlecenia". Trochę to nie w porządku. Teksty napisane, czas poświęcony. Wtedy gdy je pisałem, zlecenie było aktywne. Owszem, zleceniodawca może rezygnować ze zlecenia, ale w takiej sytuacji teksty już napisane i wysłane do akceptacji, powinny być akceptowane z automatu, w innym przypadku copy po prostu traci czas i pieniądze. Poprawcie to :-)

Edytowane przez oldi

Może warto wprowadzić maksymalny czas na zmianę decyzji - zlecenie można było by wycofać tylko i wyłącznie w ciągu przykładowo 15 minut od momentu wystawienia. Jako zlecający zdarzyło mi się wystawić błędne zlecenie i musiałem je anulować, ale to kwestia kilku minut żeby poprawić błąd.

Dzień dobry,

Faktycznie, takie zamykanie zleceń "za jednym zamachem" i równoznaczne z tym odrzucanie wszystkich tekstów na raz nie powinno mieć miejsca.

Wyłączyliśmy już możliwość anulowania zlecenia, jeśli został w nim zrealizowany chociaż jeden tekst :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

• Like 1

Witam,

mam pytanie odnośnie wypłaty środków i rozliczeń dla prowadzących działalność. Czy copywriter jest zawsze rozliczany na zasadzie tzw. umowy o dzieło, gdzie serwis zawsze potrąci podatek dochodowy? Czy istnieje opcja wystawiania faktur vat czyli pomniejszenie zarobionych środków o vat i prowizję, bez podatku dochodowego?

pozdrawiam

Dzień dobry,

@OptimumC - copywriter może wybrać formę rozliczenia między umową o dzieło a fakturą.

Domyślnie wykorzystujemy umowę o dzieło (gdyż jest wykorzystywana w 95% przypadków), lecz jeśli chce Pan się rozliczyć w oparciu o fakturę, proszę o kontakt mailowy.

Oczywiście wtedy nie potrącamy zaliczki na podatek dochodowy :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

• 2 tygodnie później...

W tabelce "Lista zleceń" przydałoby się dodać kolumnę z Ilością znaków jakiej dotyczy dana stawka brutto, bo widzimy np. taką stawkę 3,60zł brutto za tekst wchodzimy, a tam się okazuje, że to kwota za 1800 znaków i:

Minimalna długość tekstu:

1800 znaków ze spacjami

Na konto otrzymasz:

2.27 zł/tekst

Dzień dobry,

@kluskaKRK, faktycznie, od kilku godzin nasze proxy do sprawdzania unikalności "nie wyrabiają" - w ciągu kilku godzin dołożymy ich ponad 3 razy tyle, więc problem zniknie na stałe :)

Zaległe teksty są właśnie sprawdzane.

Dnia 20.02.2017 o 16:06, noupe napisał:

W tabelce "Lista zleceń" przydałoby się dodać kolumnę z Ilością znaków jakiej dotyczy dana stawka brutto, bo widzimy np. taką stawkę 3,60zł brutto za tekst wchodzimy, a tam się okazuje, że to kwota za 1800 znaków i:

Minimalna długość tekstu:

1800 znaków ze spacjami

Na konto otrzymasz:

2.27 zł/tekst

Dobry pomysł - dodaliśmy to na listę rzeczy do zrobienia :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl