Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, askaaa88 napisał:

W weekend księgowi firmy mogą nie pracować, stąd lekko wydłużony czas oczekiwania...

No właśnie. Ja absolutnie nie oczekuje, że ktoś w GC będzie siedział w weekend i klepał przelew. Mi chodziło tylko o prostą informację czy tak jest czy nie. Czasem mogą się zdarzyć różne sytuacje. U mnie akurat w sobotę pojawiła się potrzeba posiadania dodatkowej gotówki w poniedziałek i w związku z tym zleciłem wypłatę. I zwyczajnie zastanawiałem się czy przelew zostanie wykonany max w niedziele (24h) czy dopiero w poniedziałek. Został wykonany dziś rano zatem kasa wejdzie mi dziś w sesji popołudniowej. I już.

Powtarzam się, ale żeby była jasność :) Nie oczkuje, że w weekend ktoś realizuje przelewy. Zależało mi tylko na odpowiedzi na pytanie czy wypłaty są realizowane w przeciągu 24h w ogólne czy w 24h tylko w dni robocze. Bo może się zawsze zdarzyć sytuacja, kiedy taka informacja może być przydatna.

Edytowane przez pawig

56 minut temu, kluskaKRK napisał:

Hehe pierwsza 4 od dawna dzisiaj wpadła za tekst.

Uzasadnienie: o.

Szkoda, że nie ma jak na TB opcji zgłoszenia takiej oceny, tylko trzeba skrobać maile za każdym razem, gdy coś takiego się pojawia.

Ja też mam takie uzasadnienia - ".", albo "Bardzo dobrze zrealizowany tekst, dziękuję" - i czwórka... ?

Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy klient po prostu tak ma. Jest taki jeden, który za każdy tekst wystawia 4. Uzasadnienie lakoniczne. Napisałem dla niego chyba ponad 20 tekstów i każdy oceniony na 4. Od innych klientów bez problemu dostaję 5. Pisząc dla tego klienta od dawna już z góry zakładam, że będzie 4 :) Ale piszę, bo zawsze szybko akceptuje teksty, nie odsyła do poprawki itp. 

1 godzinę temu, pawig napisał:

No właśnie. Ja absolutnie nie oczekuje, że ktoś w GC będzie siedział w weekend i klepał przelew. Mi chodziło tylko o prostą informację czy tak jest czy nie. Czasem mogą się zdarzyć różne sytuacje. U mnie akurat w sobotę pojawiła się potrzeba posiadania dodatkowej gotówki w poniedziałek i w związku z tym zleciłem wypłatę. I zwyczajnie zastanawiałem się czy przelew zostanie wykonany max w niedziele (24h) czy dopiero w poniedziałek. Został wykonany dziś rano zatem kasa wejdzie mi dziś w sesji popołudniowej. I już.

Powtarzam się, ale żeby była jasność :) Nie oczkuje, że w weekend ktoś realizuje przelewy. Zależało mi tylko na odpowiedzi na pytanie czy wypłaty są realizowane w przeciągu 24h w ogólne czy w 24h tylko w dni robocze. Bo może się zawsze zdarzyć sytuacja, kiedy taka informacja może być przydatna.

Dzień dobry,

wypłaty zgłoszone w weekend wychodzą od nas w poniedziałek rano. W związku z tym, w weekend znajdują się w systemie jako "oczekujące na realizację".  

Banki nie księgują przelewów zleconych w weekend. Dlatego też wypłaty zlecane od piątku do poniedziałku rana w całości są wypłacane w poniedziałek rano. 

• Thanks 1

@oryginalny nick 

Można to zrobić na dwa sposoby.

1.  Wklejasz to w panelu Narzędzia -> kod źródłowy i odpowiednio edytujesz:

<a href="link do strony">wyświetlany anchor</a>

2. Wciskasz taki jakby łańcuch w panelu pisania tekstów (przedostatnia ikonka) i tam wklejasz adres URL i uzupełniasz odpowiednio pola.

• Like 1
  • Thanks 1

35 minut temu, WDK2 napisał:

@oryginalny nick 

Można to zrobić na dwa sposoby.

1.  Wklejasz to w panelu Narzędzia -> kod źródłowy i odpowiednio edytujesz:

<a href="link do strony">wyświetlany anchor</a>

2. Wciskasz taki jakby łańcuch w panelu pisania tekstów (przedostatnia ikonka) i tam wklejasz adres URL i uzupełniasz odpowiednio pola.

Dziękuję bardzo! :)

Przyszłam się pożalić na swoją ślepotę. Jak byk stoi w opisie: 5000 znaków (+ - 150) ... nie zauważyłam, doczytałam po czasie. Poniosła mnie ułańska fantazja i trzasnęłam 5400. No i otrzymałam czwóreczkę — w uzasadnieniu, że tekst ok, ale za długi.

Jak to jest u Was? Zdarza Wam się takie faux-pas ?  W sensie — czy lepiej nie być za dobrym i pisać na styk?

Nigdy nie dostałem nizszej oceny za to, że tekst jest nieco dłuższy. Ogólnie to dla mnie dziwne jeśli tekst jest wysokiej  jakości. 5100 a 5400 znakow to moim zdaniem slaby powód do wystawiania niższej oceny. W takiej sytuacji lepiej jakby klient nie wystawił po prostu 5, nie ocenił tekstu. 

Przed chwilą, pawig napisał:

Nigdy nie dostałem nizszej oceny za to, że tekst jest nieco dłuższy. Ogólnie to dla mnie dziwne jeśli tekst jest wysokiej  jakości. 5100 a 5400 znakow to moim zdaniem slaby powód do wystawiania niższej oceny. W takiej sytuacji lepiej jakby klient nie wystawił po prostu 5, nie ocenił tekstu. 

Też się zdziwiłam ... poniżej, żeby nie być gołosłowną, zamieszczam pełne uzasadnienie:

Poniżej przesyłamy uzasadnienie oceny 4 tekstu z godziny 2019-10-24 22:56:23 przez Klienta:

Tekst jest ok, ale w przyszłości proszę trzymać się wytycznych - 5000zzs +/-150. Pozdrawiam

@Baba Jaga, skoro było to w wytycznych, należało się tego trzymać. Być może zleceniodawca będzie publikował tekst, gdzie artykuły muszą mieć określoną długość, by portal je tam puścił. Inną kwestią jest to, że niekiedy teksty dopasowuje się do szablonu i wtedy też długość tekstu ma znaczenie. 

Edytowane przez Ensis
  • Like 1