Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Baba Jaga napisał:

Program antyplagiatowy ?. Nie zastanawiałam się nad tym nigdy, nie kopiuję tekstów. Ale dobrze wiedzieć, że można sprawdzić — szczególnie w przypadku tekstów prawnym naszpikowanych ustawami.

Nie powiedziałem przecież, że ja kopiuję. Czasem zlecam komuś teksty i potrzebuję sprawdzić unikalność treści.

7 godzin temu, PaulMott napisał:

Nie powiedziałem przecież, że ja kopiuję. Czasem zlecam komuś teksty i potrzebuję sprawdzić unikalność treści.

Wiem ;)

Chodziło mi o to, że nie wpadłam na to wcześniej, bo nie wiedziałam, że są dostępne takie programy dla zwykłych śmiertelników (copy). A faktycznie zdarzają się teksty, w których w cholerę ustaw trzeba zamieścić.

• Like 1

3 godziny temu, Baba Jaga napisał:

Wiem ;)

Chodziło mi o to, że nie wpadłam na to wcześniej, bo nie wiedziałam, że są dostępne takie programy dla zwykłych śmiertelników (copy). A faktycznie zdarzają się teksty, w których w cholerę ustaw trzeba zamieścić.

Ja też nie kopiuję niczego, a korzystam z antyplagiatu i uważam, że powinien korzystać każdy uczciwy copy. Wiem, że w necie istnieje mnóstwo tekstów na dany temat, a ja do pisania swojego korzystam z 2-3 źródeł, czasami więcej, ale to i tak nic w porównaniu do ilości tekstów na dany temat już opublikowanych w sieci. Mogę napisać mój tekst unikalnie tylko wobec źródeł, dlatego wolę sprawdzić, czy czasem nieumyślnie nie napisałam czegoś, tak jak już jest napisane w jakimś innym tekście. To jest nie tylko uczciwe, ale i pomocne, kiedy trzeba pisać kilka tekstów na ten sam temat albo umieszczać w tekście długie frazy kluczowe, nazwy, ustawy i inne sformułowania, których nie da się zmienić i napisać inaczej. Dzięki temu mam możliwość obrony w razie ewentualnego zarzucania mi plagiatu przez klienta. Mogę mu wysłać wynik sprawdzenia, a nawet cały raport i udowodnić, że żadnego plagiatu nie ma, albo że to, co zostało wskazane jako plagiat, to "rzeczy", których nie da się napisać inaczej. Też do pewnego czasu nie wiedziałam, że każdy szary Kowalski może korzystać z takiego systemu i byłam mile zaskoczona jak wpisałam w google antyplagiat i mi pokazało właśnie m. in. plag.pl, z którego zaczęłam korzystać i jestem zadowolona. 

• Like 1

Chciałbym, abyście rozważyli dwie zmiany techniczne dotyczące wypłat. Jedna była już kilkukrotnie poruszana w tym przeze mnie, drugiej nie kojarzę, ale może w głębokiej przeszłości ktoś o tym wspominał.

1. Umożliwienie dokonania więcej niż 1 wypłaty w miesiącu (odpłatnie).

2. Umożliwienie dokonania wypłaty na dowolną kwotę (powyżej 100 zł) a nie od razu całości zarobionej gotówki.

• Like 1

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

22 godziny temu, sindirus napisał:

Chciałbym, abyście rozważyli dwie zmiany techniczne dotyczące wypłat. Jedna była już kilkukrotnie poruszana w tym przeze mnie, drugiej nie kojarzę, ale może w głębokiej przeszłości ktoś o tym wspominał.

2. Umożliwienie dokonania wypłaty na dowolną kwotę (powyżej 100 zł) a nie od razu całości zarobionej gotówki.

Oczywiście również weźmiemy to pod uwagę przy temacie propozycji zmian, które od Państwa otrzymujemy. 

@jatosiaNad tematem giełdy tekstów pracujemy - proszę uzbroić się w cierpliwość. 

Edytowane przez GoodContent.pl

Dnia 19.11.2019 o 15:44, sindirus napisał:

2) Tylko jak to rozwiązać od strony umowy, teraz w UoD wypisują wszystkie ID zleceń których dotyczy rachunek, a jak chcesz wypłacić np. 110zł to jak to podzielą na kwoty ze zleceń? Chociaż w sumie nie orientuję się czy konieczne jest wypisywane za co jest konkretnie rachunek, czy konieczne jest wypisywanie wszystkich ID.

@goodcontent - kiedyś chyba poruszano już kwestię sposobu rozliczania tekstów z synonimami. Dziś zleceniodawca np. zamawia 700 zzs, ale np. zaznacza, że mają mu - przykładowo - po zmieszaniu wyjść 4 teksty po 700 znaków. I tak - płaci za 700 znaków ze spacjami, a otrzymuje + - 2800 zzs - da się coś z tym zrobić?

16 godzin temu, CzasemSeCośNapiszę napisał:

Cześć, może ktoś się orientuje i rozwieje moje wątpliwości? Czy będąc na L4 (takim dłuuuższym) mogę zlecić wypłacenie środków z konta, czy ZUS będzie niezadowolony? :)

Dzięki za pomoc ;)

Nie ryzykowałabym - ZUS ostatnio bardzo sprawdza chorych na zwolnieniach. Teoretycznie zwolnienie lekarskie jest po to, żeby  pracownik wrócił w pełni do zdrowia, niezależnie od tego, co mu jest.  JA bym nie ryzykowała - zarówno ZUS, jak i pracodawca mają prawo kontrolować, czy stosujesz się do zaleceń lekarskich. I jak udowodnisz, że pisanie tekstów nie męczy Cię na tyle, ze jest niezgodne z ewentualnym zaleceniem, żeby odpoczywać i się nie forsować?

Oczywiście możesz powiedzieć, że teksty zostały napisane przed L4, ale :1. niestety są widoczne daty ich realizacji i 2. GD wystawia umowę o dzieło 1-dniową z datą zlecenia wypłaty i o to miałby pretensje ZUS, gdyby Cię nakryli

Wpisz swoje pytanie w wujka wyszukiwarkę - ja w ten sposób łatwo znalazłam wyjaśnienia sprawy, ale linku nie podam, bo nie wiem, jak by to zostało potraktowane przez niniejsze forum.

Ja prywatnei bym nie ryzykowała

• Thanks 1