Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Ensis napisał:

Hej! Czy jako copy widzicie już zlecenia w podziale na rodzaje tekstów?

o rzeczywiście..... jeszcze mniej czytelnie to wygląda niż do tej pory :D

Ciekawe czy ktoś będzie zleceniodawców sprawdzał. Przykład zlecenie 108748. Kategoria tekst preclowy, a wymagania w opisie .... :D

Edytowane przez kluskaKRK
  • Haha 1

Teraz, Ensis napisał:

Wiadomo :D

Ale oprócz tych minimalnych zasugerowane są stawki standardowe (skorelowane z sugerowaną długością), odpowiednio 15 i 7 ziko.

Chyba w większości pozostaną w sferze marzeń. Stawki minimalne na plus (chociaż wiadomo, że mega niskie), byle ktoś sprawdzał zleceniodawców. W przeciwnym wypadku będą zlecać wszystkie teksty jako precle :D

Inb4: Dziękuję użytkownikom: oryginalny nick oraz pawig, za odpowiedzi na moje pytania. 

Zamówienie o ID 108725, trochę mnie przeraża. 

Nie jestem przekonany, czy zlecenia w stylu: "podszyj się pod klienta i napisz mi pozytywną opinię na portalu X", powinny się pojawiać na GC.

Wiem, że jako copy, często i gęsto piszemy teksty na strony sklepów i do katalogów, ale między pisaniem tekstu wychwalającego dany produkt, a fałszowaniem opinii na innych stronach, jest jednak wyraźna granica. 

To naturalne, że trudno byłoby postawić jakąś konkretną granicę między umowną jakością "średnią" i "wysoką". Jeżeli już dogadywać się między takimi różnicami, to chyba jedynie indywidualnie między klientem i copywriterem. Z tym że widać już kwiatki w postaci precla, którego opis wymagań został wywindowany na 1500 znaków. ?

Nie chcę tutaj w zasadzie narzekać, bo o ile kiepsko wygląda, to ufam, że osoby zajmujące się serwisem miały w tym jakiś cel i być może w przyszłości ta transformacja czemuś posłuży. Na razie warto obserwować, zmiany nie zawsze muszą wyjść na gorsze.

• Like 1

17 godzin temu, Marcink54 napisał:

Zamówienie o ID 108725, trochę mnie przeraża. 

Nie jestem przekonany, czy zlecenia w stylu: "podszyj się pod klienta i napisz mi pozytywną opinię na portalu X", powinny się pojawiać na GC.

Wiem, że jako copy, często i gęsto piszemy teksty na strony sklepów i do katalogów, ale między pisaniem tekstu wychwalającego dany produkt, a fałszowaniem opinii na innych stronach, jest jednak wyraźna granica. 

Takie zlecenia uświadamiają mi, jak wiele przeczytanych w Internecie opinii o produktach i firmach może być fałszywką. Zwłaszcza podejrzliwie patrzę teraz na te napisane piękną polszczyzną i w artykułowym stylu ;) Rzadko brzmią naturalnie. Osobiście przyjmuję "klauzulę sumienia" i nie podejmuję się pisania takich tekstów.

Edytowane przez Ainee