Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Kubski145 napisał:

A ile czasu ma klient na zaakceptowanie tekstu? Jest jakiś limit?

Jeśli klient nie sprawdzi tekstu w ciągu tygodnia, następuje automatyczna akceptacja. Czasami ten czas lekko się wydłuża z winy systemu, ale generalnie taka zasada obowiązuje.

• Like 1

Czy jeśli klient odrzuci tekst, to można się odwołać? Czy jest tylko taka możliwość w przypadku, kiedy klient zaakceptuje tekst, ale nisko nas oceni?

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.

Hej! Poradźcie co zrobić. Klientka - E....... J........ - zleciła kilka tekstów, które następnie odrzucił (nie tylko mi) z adnotacją "Wszystkie teksty przekazane do innego copywritera", pomimo, że przygotowane teksty były napisane zgodnie z wytycznymi. Można coś z tym zrobić? Kasy brak, statystyka zaniżona, a klient sobie ewidentnie poleciał w kulki odrzucając wszystkim teksty. Czy warto pisać do administracji? Czego mogę się domagać? Ktoś miał podobny przypadek?

• Like 1

14 godzin temu, Alineczka napisał:

Hej! Poradźcie co zrobić. Klientka - E........ - zleciła kilka tekstów, które następnie odrzucił (nie tylko mi) z adnotacją "Wszystkie teksty przekazane do innego copywritera", pomimo, że przygotowane teksty były napisane zgodnie z wytycznymi. Można coś z tym zrobić? Kasy brak, statystyka zaniżona, a klient sobie ewidentnie poleciał w kulki odrzucając wszystkim teksty. Czy warto pisać do administracji? Czego mogę się domagać? Ktoś miał podobny przypadek?

Na 100% warto napisać.

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.

14 godzin temu, Alineczka napisał:

Hej! Poradźcie co zrobić. Klientka - E....... J........... - zleciła kilka tekstów, które następnie odrzucił (nie tylko mi) z adnotacją "Wszystkie teksty przekazane do innego copywritera", pomimo, że przygotowane teksty były napisane zgodnie z wytycznymi. Można coś z tym zrobić? Kasy brak, statystyka zaniżona, a klient sobie ewidentnie poleciał w kulki odrzucając wszystkim teksty. Czy warto pisać do administracji? Czego mogę się domagać? Ktoś miał podobny przypadek?

Napisz, w takim przypadku na pewno zainterweniują. Nie wiem jak z kasą, ale w takiej sytuacji administracja powinna skontaktować się z klientem, bo to już jest naprawdę bardzo słabe działanie. W najgorszym wypadku zarządzający zaproponują Ci usunięcie tych tekstów ze statystyk. 

Jak najbardziej pisz do GC. Powinnaś dostać kasę za wykonaną pracę! Na GC klient ma możliwość wysłania zlecenia do wybranego copy (typ zlecenia prywatne - dostępne jedynie dla użytkowników wskazanych przez zleceniodawcę). Być może klient chciał, aby zlecenie zrealizował konkretny copy, ale nie zaznaczył tego w formularzu zlecenia. To tylko i wyłącznie jego problem. Na drugi raz niech będzie bardziej uważny. Tobie należy się jak najbardziej kasa za wykonaną pracę. W innym wypadku to czyste złodziejstwo.

Z innej beczki dzięki za podanie danych klienta, dla którego nie warto ryzykować pisać tekstów.

Edytowane przez pawig
  • Like 1

Nie zapisało mi szkicu dzisiaj masakra.... Wam też się tak dzieje?

Na szczęście szybko napisałem tekst od nowa bo był krótki, no ale jednak nie wiem, dlaczego nie zapisało szkicu, skoro kliknąłem i wyskoczył komunikat, że został zapisany.

Edytowane przez Kubski145

W dniu 6.04.2020 o 18:49, Ainee napisał:

Zamykanie rejestracji to nie jest nasz nowy wymysł, który wziął się znikąd. Tak już robiono na innych portalach, bo widziano taką potrzebę. W duchu zasady "kto pierwszy, ten lepszy" - należy dbać przede wszystkim o tych, którzy już są aktywni. Rozumiem, że wiele osób próbuje sobie teraz dorobić w jak najprostszy sposób, nie wymagający specjalnego oprogramowania. Ale nie da się zadowolić wszystkich.

Już o tym chyba pisałam - ja bym, w 1. kolejności (na miejscu właściciela) pokasowała konta jedynie utworzone, bez żadnego napisanego tekstu, na które właściciel nie zalogował się ani razu od - powiedzmy - pół roku. Oraz te, na których są same odrzucone teksty (właściciel i tak nie ma pozwolenia na pisanie).

Widziałam kolejne ogłoszenia - choćby na FB - "ponad 20 tysięcy copywriterów czeka na Twoje zlecenia". Tyle, że to wprowadzanie potencjalnych klientów w błąd, bo JEDYNIE ZAREJESTROWANYCH copy jest tu ponad 20 tysięcy, a w miarę regularnie pisze tu może kilkaset osób, a co jakiś czas zagląda i napisze tekstów za 100 zł / rok, może drugie tyle. Ale to wystarczy, żeby - jak widać - zlecenia - w miarę rozsądne pod każdym względem - spadały niemal natychmiast.

"Kilkaset sprawdzonych osób, wciąć nowe osoby chętne do współpracy - to proponuje klientom GC" 

12 godzin temu, jatosia napisał:

Widziałam kolejne ogłoszenia - choćby na FB - "ponad 20 tysięcy copywriterów czeka na Twoje zlecenia". Tyle, że to wprowadzanie potencjalnych klientów w błąd, bo JEDYNIE ZAREJESTROWANYCH copy jest tu ponad 20 tysięcy, a w miarę regularnie pisze tu może kilkaset osób, a co jakiś czas zagląda i napisze tekstów za 100 zł / rok, może drugie tyle. Ale to wystarczy, żeby - jak widać - zlecenia - w miarę rozsądne pod każdym względem - spadały niemal natychmiast.

A kumasz co to jest marketing i z czym to się je? GC chce przyciągnąć nowych klientów, abyś miała robotę i kasę. No to sama sobie strzelasz w stopę takim postem. Nie kumam. 

• Like 1

3 godziny temu, mcgregor333 napisał:

Ja mam na koncie ponad 5000 tekstów i zaledwie 5 odrzuconych (głównie w pierwszych kilku dniach działalności, kiedy byłem jeszcze niedoświadczony). Jeśli u kogoś ten procent jest większy,  to ma problem.

A jak długo już działasz na GoodContent?