Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można wprowadzić przy aktualnie realizowanym zleceniu przycisk rezygnacji? Przydałby się w przypadkach, kiedy podejmujemy się zlecenia, które wymaga dodatkowych uzgodnień a zleceniodawca nie odpisuje na wiadomość i nie chcemy blokować możliwości innym ani czekać 6 godzin, aż rezerwacja sama zniknie.

Mam jeszcze taką propozycję, żeby w "zleceniach" dodać dodatkową zakładkę w stylu "zaproszenia" - bo kiedy ktoś nas zaprasza do zlecenia prywatnego to widać to tylko w mailu i zaproszenie jest widoczne na zwykłej liście, w gąszczu innych, a wygodniej byłoby, gdyby było to jakoś wyszczególnione.

Ja za dużo nie korzystam z tekstów synonimizowanych - ale kilka ostatnio zleciłem i jeszcze pewnie kilka zlecę. I taka sugestia, że może warto pomyśleć o dodatkowej opcji.

Mam tu na myśli, że jak ktoś " Zlecasz teksty synonimizowane?: " na NIE - to wszystko jest jak jest do tej pory.

Ale jeżeli ktoś wybierze "TAK" to pojawiają się dodatkowe opcję (o ile min. liczba znaków jest zdefiniowana - tych na wejściu) - to w synonimizowanych pojawi się też minimalna. wynikowa. I fajnie jakby to system weryfikował przy oddawanych przez copywriterów tekstach.

• Like 1

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry,

Wreszcie udało nam się wprowadzić możliwość anulowania rezerwacji :)

Nie trzeba już marnować czasu czekając, aż nieprzemyślana rezerwacja przestanie obowiązywać - dzięki za sugestię wprowadzenia tego rozwiązania ;)

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Zespół GoodContent.pl

Dzięki za wprowadzenie :)

Mam jeszcze taki pomysł, może bardziej pytanie do Pana Bartłomieja i użytkowników serwisu. Co Państwo myślą o wprowadzeniu statystyk programu widocznych dla wszystkich? Chodzi mi o to, że na razie na głównej stronie widzimy, że aktywnie działa ponad 2900 copywriterów i tyle.A jakby tak robić comiesięczne podsumowanie? Bez podawania danych osób ani nicków oczywiście. Same dane licznowe - coś w stylu:

W czerwcu w serwisie pracowało xxx aktywnych copywriterów, którzy łącznie zrealizowali xxx zleceń na łączną kwotę netto / brutto...

Najaktywniejsi copywriterzy zrealizowali:

1. 150 zleceń na łączną kwotę netto xxx

2. 100 zleceń...na...

3. 50 zleceń...

Pytam o to dlatego, że jak polecam serwis znajomym to im wciąż jest ciężko uwierzyć, że w internecie da się zarobić w przyjemny sposób. Dwóm osobom pokazywałam dowody wypłat, żeby uwierzyły. Dodatkowo taka statystyka ma szansę jeszcze podnieść popularność serwisu wśród nowych użytkowników, a już działających copywriterów zmotywować do większej aktywności, żeby ich wynik znalazł się w pierwszej trójce / dziesiątce.

Fajnie byłoby jakoś przedstawić wiarygodną kwotę, jaką otrzymujemy za dany tekst - po prowizjach, do ręki. Pisałem teksty po 10 zł każdy, a dostałem nieco ponad połowę tej kwoty za sztukę - nie mam nic do pobierania tej kwoty, ale jednak wolałbym widzieć, ile rzeczywiście dostanę :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Z GoodContent korzystam od niedawna. Właściwie to nie byłam z początku przekonana, jednak faktycznie - ilość i różnorodność zleceń sprawia, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie a kontakt ze zleceniodawcami do tej pory miałam bardzo dobry (bodaj raz zdarzyła się osoba, która nie do końca określiła, co chciała w zleceniu).

Trochę denerwuje tylko pojawianie się zleceń, które są już niedostępne w wynikach (zmniejsza to czytelność, bo wszystkie teksty w nim zostały stworzone). Na portalu jest napisane, że główną zaletą portalu jest czas wypłat (u konkurencji bywa z tym różnie) stąd też moje pytanie.

Jeżeli przykładowo chcę, aby pieniądze dotarły do mnie w następny piątek czyli 21 lipca, powinnam zlecić wypłatę we wtorek czy też w środę? Sam proces to niby do 3 dni roboczych, jednak zależy mi właśnie akurat na tym terminie, przesunięcie na poniedziałek będzie niedopuszczalne.

Z tego co widzę, to użytkownicy chwalili sobie właśnie sam czas wypłat. To miło, że powstał portal przyjazny dla copywriterów. Myślę, że w Polsce nadal jest to słabo rozwinięty rynek.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

17 minut temu, Myszka napisał:

Jeżeli przykładowo chcę, aby pieniądze dotarły do mnie w następny piątek czyli 21 lipca, powinnam zlecić wypłatę we wtorek czy też w środę? Sam proces to niby do 3 dni roboczych, jednak zależy mi właśnie akurat na tym terminie, przesunięcie na poniedziałek będzie niedopuszczalne.

Moim zdaniem wystarczy, że zlecisz wypłatę w środę - u mnie już dwa razy pieniądze doszły w ciągu niespełna dwóch dni. ALE pod warunkiem, że masz na bieżąco dostęp do skanera. Dostaniesz na maila umowę o dzieło wraz z rachunkiem i będziesz musiała je podpisać, zeskanować i odesłać i to właśnie jest w całym procesie zlecania wypłaty najbardziej czasochłonne, więc weź to pod uwagę. A cała reszta idzie błyskawicznie, ja ciągle pozostaję pod wrażeniem działania serwisu i reklamuję, komu mogę :)