Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

A ja właśnie szukam na Good Content solidnego lub solidnych copywriterów do współpracy :) Nie chcę jednak publicznie na platformie publikować szczegółów zlecenia, więc jak z powodzeniem aktywnie działacie na GC, to odezwijcie się do mnie tutaj na prv i zaproszę was wtedy do zlecenia. Najlepiej też jak od razu podacie swój nick na Good Content oraz podeślecie jakiś link do swoich artykułów.

Obecnie jestem w stanie przerobić kilkadziesiąt tekstów miesięcznie. Tematyka głównie powiązana z prawem (ale nie chodzi o teksty prawnicze), ale nie zawsze i nie tylko.

Pozdrawiam,

Lech

P.S. Proszę się nie sugerować, że to mój 1 post. Mam tu konto tak stare, że na potrzeby tego posta łatwiej było mi założyć nowe konto, niż zresetować hasło na równie starego maila :)

Przychodzę z małym ostrzeżeniem.

Pewien Klient zamówił posty na social media i zażyczył sobie, by były w nich emotikony. GoodContent poinformowało mnie mailowo, że tekst został zablokowany przez system antyplagiatowy, a wcześniej jego większa część zniknęła, najprawdopodobniej z powodu wystąpienia niektórych emotikon. Opiekunka portalu odesłała mi tekst do poprawy, bym zobaczyła, czy jest kompletny - zostało tylko pierwsze zdanie. Dział IT ma pracować nad problemem.

Nie zrobiłam backupu tego tekstu, bo nie spodziewałam się takiej sytuacji. Jeśli piszecie teksty z emotikonami, uważajcie na to.

• Thanks 2

Kiedyś po odrzuceniu tekstu jako plagiat oraz akceptacji przez klienta nadal można było podejrzeć treść tekstu w archiwum. Tam też go nie ma w całości?

Edytowane przez sindirus

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

15 godzin temu, sindirus napisał:

Kiedyś po odrzuceniu tekstu jako plagiat oraz akceptacji przez klienta nadal można było podejrzeć treść tekstu w archiwum. Tam też go nie ma w całości?

Nie został zaakceptowany przez klienta (nawet do niego nie dotarł), bo większa część tekstu zniknęła ponoć jeszcze przed "wykryciem" przez antyplagiat. GC nie mogło "przepuścić" tego tekstu; odesłano mi go do poprawy i pole tekstowe było w większości puste.

Czy wynagrodzenie netto za tekst rzeczywiście musi być ukryte pod plusem? Nie wiem jak innych, ale wynagrodzenie za 1000 znaków interesuje mnie o wiele mniej. Wprowadzona dziś zmiana praktycznie uniemożliwia mi sprawne przeglądanie zleceń, które przecież i tak zabiera dużo czasu. Jest to zła zmiana :) !

Teraz, Baba Jaga napisał:

HIT.

"Artykuły wysokiej jakości" za 2,32 zł i 2,90 zł za 1000 zzs.

Brak słów.

Tak... Ten klient od dawna wrzuca zamówienia na "artykuły wysokiej jakości", wygodnie ustawiając typ "inny tekst". Wymagania w opisie są duże. Raz zgłosiłam nieprawidłowe przyporządkowanie kategorii.

• Like 1

Właśnie napisałem  z nudów jedno z tych zamówień, o kaloriach w pomidorze, lol. Zobaczymy, czy będą poprawki :). A problem, o którym pisałem wyżej, sam szybko zniknął - dziękuję.

No więc mam dobre wrażenia. 15 minut pracy, 8 zł, otrzymana 5,  bardzo łatwy tekst, brak poprawek, a przede wszystkim akceptacja tekstu w kilkanaście minut. Nie jest więc tak źle, a ta "dobra jakość" to może taki straszak tylko. (Sorry za posta pod postem, ale nie wiem, jak się tu edytuje). 

Kubski 145 - ja staram się nie pisać więcej niż 10-15 tys. znaków dziennie. Wolę dobrze dopracować teksty, kilka razy posprawdzać treść, dane, literówki, styl itp. niż klepać taśmowo. Owszem, czasami zdarzy mi się napisać więcej, ale staram się raczej rezygnować z takich maratonów. Kiedyś (na początku swojej przygody z copy) pisałam więcej, ale nie wspominam dobrze tego okresu, kiedy zleceniodawcy wymagali "nastukania" jakichś ogromnych ilości dziennie opisów do katalogów czy zapleczówek. Byłam tym już naprawdę zmęczona. Dla mnie taka codzienna walka z czasem i chęcią pisania coraz więcej i więcej, szybciej i szybciej była naprawdę wypalająca. Wydaje mi się, że tak się nie da na dłuższą metę, bo idzie zwariować ?Zawsze dziwiłam się i podziwiałam, jak widziałam, że ktoś na forum wspominał, że pisze codziennie po 50-60 tys. znaków :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry,
z przyjemnością informuję, że dzisiaj uruchomiliśmy nową otwartą stronę goodcontent.pl
Grafika została opracowana w oparciu o styl strony whitepress.pl. Dodatkowo uzupełniliśmy różne sekcje, np. bazę porad oraz FAQ.

Mam nadzieję, że się podoba ?

goodcontent.jpg

Edytowane przez pawelek
  • Like 2