Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Przybywam dziś z nieco innym pytaniem do piszących. Czy zdarza Wam się spontanicznie zrobić zakupy w sklepie internetowym, dla którego piszecie teksty? :D Odnoszę wrażenie, że copywriting pozwala mi poznać bardzo ciekawe marki lub produkty, o których istnieniu inaczej nie miałabym pojęcia, a które idealnie wpisują się czasem w moje potrzeby.

• Like 1

2 godziny temu, Ainee napisał:

Przybywam dziś z nieco innym pytaniem do piszących. Czy zdarza Wam się spontanicznie zrobić zakupy w sklepie internetowym, dla którego piszecie teksty? :D Odnoszę wrażenie, że copywriting pozwala mi poznać bardzo ciekawe marki lub produkty, o których istnieniu inaczej nie miałabym pojęcia, a które idealnie wpisują się czasem w moje potrzeby.

Zdecydowanie tak! Najgorsze jest to, że odkrywam dzięki temu zupełnie nowe potrzeby, których wcześniej nie miałam. 
Copywriting napędza konsumpcjonizm, nawet u autorów :)

• Haha 1

W dniu 23.06.2020 o 09:48, Ainee napisał:

Rzadko zdarza mi się opisywać towary/kategorie, więc nie spotkałem żadnego produktu, którego istnienie byłoby mi nieznane, tak samo jak nie robiłem zakupów w żadnym sklepie, którego asortyment opisywałem. Oczywiście zdarzało się, że podczas czytania zlecenia, miałem przebłysk "już myślałem o zakupie tego produktu", ale w tej kwestii raczej polegałbym na opiniach znajomych i wybrałbym konkurencyjnego dystrybutora. 

Copywriting to również dobre narzędzie, żeby sprawdzić politykę niektórych sklepów, co  ciekawsze w znakomitej większości - a przynajmniej moich zleceń - są to nowe działalności. Zapewne to zabrzmi jak nadgorliwość, ale zdarza mi się notować, które sklepy oferują jakie stawki i jaki mają stosunek do zleceniobiorców. Czasami odczuwam sympatię wobec konkretnej działalności i regularnie sprawdzam jej ofertę, ponieważ dobrze mi się z nią współpracowało, analogicznie zdarza mi się odczuwać szczerą antypatię, wszak jestem tylko człowiekiem. Dodam jeszcze, że w tej materii, stawki to zaledwie czubek góry lodowej. Marketing zaczyna się dużo wcześniej, niż większości się wydaje.

Po przekazaniu platformy w inne ręce dzieją się cuda. Po zmianie layoutu problem z logowaniem. Odzysk hasła nie działa bo nie ma konta. Po kontakcie z nimi i podaniu imienia, nazwiska oraz adresu email przyporządkowanego do konta od tygodnia cisza.

Kasa z konta, otrzymane wcześniej zrealizowane teksty i konto wyparowało. Nie były tam bajońskie sumy, ale bez żartów. Tak się nie robi. Przez ponad tydzień zero odpowiedzi, dziś wysłane ponaglenie co ze sprawą. Aby nie było, SPAM w skrzynce sprawdzałem. 

Gdyby ktoś chciał poznać moją opinię o goodcontent w aktualnej formie to powiem tylko tyle - porażka.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

3 godziny temu, Maksiulek napisał:

Po przekazaniu platformy w inne ręce dzieją się cuda. Po zmianie layoutu problem z logowaniem. Odzysk hasła nie działa bo nie ma konta. Po kontakcie z nimi i podaniu imienia, nazwiska oraz adresu email przyporządkowanego do konta od tygodnia cisza.

Kasa z konta, otrzymane wcześniej zrealizowane teksty i konto wyparowało. Nie były tam bajońskie sumy, ale bez żartów. Tak się nie robi. Przez ponad tydzień zero odpowiedzi, dziś wysłane ponaglenie co ze sprawą. Aby nie było, SPAM w skrzynce sprawdzałem. 

Gdyby ktoś chciał poznać moją opinię o goodcontent w aktualnej formie to powiem tylko tyle - porażka.

Dzień dobry

zapraszam do sprawdzenia wiadomość mail. Prawdopodobnie logował się Pan na zły adres.Jeśli nadal pojawią się problemy oczywiście będę starała się je rozwiązać.  

W dniu 23.06.2020 o 09:48, Ainee napisał:

Unikam ;)

Nie lubię się czytać. Zawsze mam wrażenie nazajutrz, że zrobiłabym to lepiej, coś zmieniła, coś dodała. I unikam ;)

Ale dziś — po raz pierwszy, odkąd piszę teksty, natknęłam się przypadkiem na swój artykuł na jednej stronce biznesowej.

Dziwne uczucie ;)  :)

Jaka była Wasza najlepsza dniówka? Good Content traktuję jako dodatkowe źródło zarobku i trenowanie pisania, dlatego nigdy nie spędzam poświęcam na pisanie więcej niż 2-3 h. Ale niektórzy z Was może tylko z tego się utrzymują :D

Jestem po prostu ciekawy ile można zarobić.

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.

• 2 tygodnie później...

Jak to jest teraz z tymi stawkami? Wcześniej były teksty wysokiej jakości od 9zł a teraz od 12zł. Nadal obowiązuje ograniczenie od 9zł dla najlepszych copywriterów dla wszystkich rodzajów tekstów?

Chciałbym zlecić tekst dobrej jakości ale 12zł to już przesada na moją tematykę.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Dzień dobry, 

najlepiej płatne zamówienia publiczne (o budżecie powyżej 9 złotych brutto za 1000 znaków ze spacjami) dostępne są tylko dla copywriterów, którzy:

- mają na koncie co najmniej 20 zaakceptowanych tekstów,
 -mają maksymalnie 5% odrzuconych tekstów (w porównaniu do sumy zaakceptowanych i odrzuconych tekstów),
 -mają średnią ocen (widoczną w zakładce „Finanse”) za ocenione teksty wyższą niż 4,75.

Opcja: Artykułu wysokiej jakości jest dostępna w rodzajach tekstu, podczas składania zamówienia. Jeżeli wybierze się tę opcję, to system wpisuje sugerowaną stawkę. Jest ona oczywiście edytowalna, progiem jest stawka minimalna. Stawka netto, to stawka, którą otrzyma po wszystkich odliczeniach copywriter.

Pozdrawiamy serdecznie,

GC

W dniu 4.07.2020 o 08:26, Marcink54 napisał:

Czy mogę zablokować klienta, który nie ma aktywnego zlecenia?

Dzień dobry, 

blokada jest możliwa w momencie posiadania jedynie aktywnego zlecenia przez Klienta.

Pozdrawiamy, 

GC