Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat ja mam niemiłe doświadczenie z serwisem. Wykonałam zlecenie i po kilku minutach od sprawdzenia tekst został odrzucony przez klienta. Od administracji dostałam odpowiedź, że mam kontaktować się w tej sprawie z klientem, ale klient od 3 dni nie raczył odpisać. Co więcej, zlecenie dalej "wisi" pomimo dobrej stawki. 

Klient nie dał mi możliwości poprawy tekstu ani nie napisał co jest nie tak według niego. Zero ochrony interesów autora, tak nie może być, bo każdy klient może odrzucać teksty, bo tak mu się akurat podoba. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją.

Edytowane przez monis190
literówka

4 hours ago, monis190 said:

Akurat ja mam niemiłe doświadczenie z serwisem. Wykonałam zlecenie i po kilku minutach od sprawdzenia tekst został odrzucony przez klienta. Od administracji dostałam odpowiedź, że mam kontaktować się w tej sprawie z klientem, ale klient od 3 dni nie raczył odpisać. Co więcej, zlecenie dalej "wisi" pomimo dobrej stawki. 

Klient nie dał mi możliwości poprawy tekstu ani nie napisał co jest nie tak według niego. Zero ochrony interesów autora, tak nie może być, bo każdy klient może odrzucać teksty, bo tak mu się akurat podoba. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją.

Tutaj się zgodzę, że fajnie byłoby wprowadzić obowiązek napisania przez klienta dlaczego dany tekst z góry odrzuca, a nie kieruje go do poprawy. Podejrzewam, że miałam do czynienia z tym samym klientem co Ty:) Napisałam tekst i został odrzucony, mimo, że według mnie był całkiem ok.

To niekiedy problem, bo czasem klient odrzuca teksty z powodu własnego "widzimisię" lub po prostu dlatego, że chce sprawdzić, jak napiszą go inni. Czasami też nie precyzuje od razu swoich oczekiwań i dopiero po czasie sobie przypomina o pewnych rzeczach. Napisałam kiedy tekst o giełdzie towarowej, bo taki był temat, a dostałam odrzucenie. Zleceniodawczyni sobie przypomniała, że jej chodziło nie o giełdę towarową ogólnie, ale o giełdę towarową w Poznaniu... Moja praca poszła do kosza, a one zmieniła opis zlecenia....

• Like 1

Dzień dobry,

@kevin19x, @cinmar i @okazwłoka, wielkie dzięki! Polecam się na przyszłość ;)

@kluskaKRK i @monis190, czy mógłbym prosić o przesłanie mailem informacji, których tekstów dotyczy problem? Zaraz się z tym dokładniej zapoznam :)

Pozdrawiam,

Bartek Tokarski

Zespół GoodContent.pl

Dzień dobry,

@monis190 - faktycznie, teksty były dobre. Nie jestem jednak w stanie zmusić zleceniodawców do pokrycia kosztów tekstów, które im się nie podobają.

W każdym razie, środki za te dwa teksty znajdują się już na Pani koncie - pokryłem je z własnej kieszeni :)

Pozdrawiam,

Bartek Tokarski

Zespół GoodContent.pl

Potrzebny jest system, w którym teksty będą reklamowane - jeśli zleceniodawcy się nie podoba, powinien wskazać, co i dlaczego plus dać możliwość poprawy. Poprawiony tekst będzie dalej źle - może odrzucić ostatecznie. Teraz faktycznie zleceniodawca może sobie zobaczyć kilka tekstów od różnych autorów aż do skutku i zapłacić tylko ostatniemu. To lepsze niż korzystanie z próbki, tak można "nałapać" sporo darmowych tekstów i właściwie nie ma jak teraz wyciągnąć z tego konsekwencji. Może też nagle zmienić wytyczne i też tekst odrzucić. 

Rozumiem, że klienta nie można zmusić do kupna tekstu, który mu się nie podoba, ale każdy klient powinien wiedzieć jak działa umowa o dzieło. Skoro dostaje dzieło wykonane według wytycznych, to nie może tak po prostu go odrzucać.

Znaczy nie ma sensu tutaj pisać jak i na innych platformach, da ci pracodawca niby zetę nic nie mówiąc za co, a oczekuje usługi jak za dychę nic nie mówiąc co i jak 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Od rana nie mam dostępu do serwisu. ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

I ja chętnie wyrażę swoją opinię o serwisie, tym razem z punktu widzenia zlecającego. Na plus na pewno szybkość realizacji tekstów, nigdy nie czekałem na nie dłużej niż jeden dzień. Ale teraz do rzeczy, bo do napisana posta skłoniły mnie komentarze powyżej :) Samemu zdarzyło mi się odrzucić parę textów, co do których miałem pewne zastrzeżenia, ale szczerze mówiąc nie myślałem, że copy nie dostali za nie zapłaty. W serwisie jest napisane, że zlecający może odrzucić texty, które mu się nie podobają, ale nie ma informacji ze piszący nie dostanie za nie pieniędzy. Szczerze mówiąc sądziłem, że portal sam rozpatruje ewentualne reklamacje copywriterów i im placi za zrealizowane zlecenia. Majac teraz świadomość, że tak nie jest raczej będę od tej pory kierował takie teksty do poprawki, by dać możliwość copy ich korekty. Fajnie byloby zeby administracja jasno napisała zlecającym, że jeśli odrzucą dane zlecenie to copywriter nie dostanie za jego realizacje ani grosza. Pewnie ograniczy to proceder odrzucania textów, "bo mi się nie podobają" :D Zlecający, tak jak to było w moim przypadku, chyba nie zawsze zdają sobie z tego sprawę, a szkoda żeby ktoś pracował dla nas za darmo ;) 

• Like 1

No i jeszcze ten napis: "nie podoba ci się tekst, nie ma problemu. Możesz go odrzucić a na jego miejsce dostaniesz nowy". Po przeczytaniu komentarzy Pań powyżej, nabiera nowego wymiaru ;) Aha, zeby było jasne nie mam zamiaru oczerniać portalu, bo dobrze mi się z nim współpracuje, jednak może wypadałoby, zgodnie z prośbą copywriterów zmienić pewne rzeczy tak aby ta współpraca była jeszcze lepsza... w końcu to nie administracja odwala całą dobrą robotę, ale copywriterzy i także dla nich powinien być ten portal przyjazny. 

• 2 tygodnie później...

Mam pewną uwagę, mam zlecenia gdzie mam w 1 ogłoszeniu np. 20 tekstów, każdy na inną frazę.

Po tygodniu mam np. 17 tekstów napisane a 3 frazy nie leżą za bardzo piszącym i nie chcą pisać i takie ogłoszenie mi wisi - fajnie by było móc albo anulować to co wisi i nie jest realizowane. Albo jakaś opcja dodania kwoty do danej frazy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png