Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, sheena napisał:

Czy na GC już jest testowana opcja zaznaczenia ilości porzuceń przez wykonawców? Obecnie widzę tylko 2 strony zleceń, a jeszcze kilka dni temu było to 6-9 stron. Moja ilość porzuceń jest większa niż 5%. Czy po prostu jest tak mało zleceń? Trochę nie chce mi się w to wierzyć, że nagle aż tak zmalała ilość.

Ja mam 2% porzuconych tekstów, a też widzę tylko 2 strony zleceń. 

8 minut temu, Samina1986 napisał:

Ja mam 2% porzuconych tekstów, a też widzę tylko 2 strony zleceń.

Takie miejsca jak GC nigdy nie dadzą gwarancji, że zawsze będzie, powiedzmy minimum 5 stron zleceń. Jeśli pisujesz też u konkurencji, to wiesz, że mogą zdarzać się okresy, gdy zleceń jest 0albo skalują pojedynczo i są rozchwytywane w mig

Edytowane przez gosia-gosia

Godzinę temu, gosia-gosia napisał:

Takie miejsca jak GC nigdy nie dadzą gwarancji, że zawsze będzie, powiedzmy minimum 5 stron zleceń. Jeśli pisujesz też u konkurencji, to wiesz, że mogą zdarzać się okresy, gdy zleceń jest 0albo skalują pojedynczo i są rozchwytywane w mig

Wiem o tym. Chciałam tylko uświadomić koleżance, że zleceń po prostu jest w tej chwili mało. Bez względu na procent porzuconych zleceń. 

22 minuty temu, roq69 napisał:

Może na początku miesiąca pojawi się tego więcej?

wszędzie jest spadek liczby zleceń, nie tylko na platformach. Pokłosie sytuacji gospodarczej, politycznej i militarnej. Ciężko powiedzieć, kiedy będzie więcej zamówień na teksty. 

2 godziny temu, monis190 napisał:

wszędzie jest spadek liczby zleceń, nie tylko na platformach. Pokłosie sytuacji gospodarczej, politycznej i militarnej. Ciężko powiedzieć, kiedy będzie więcej zamówień na teksty. 

Oj tam, zleceń na GC niemal zawsze jest więcej, niż na TB, ale już raz "za moich czasów" (czyli od początku 2018 roku) było tu przez kilka miesięcy co najwyżej pół strony tekstów, a nie było pandemii, wojny w pobliżu, aż takiej inflacji itd. 

• Like 1

2 minuty temu, gosia-gosia napisał:

już raz "za moich czasów" (czyli od początku 2018 roku)

za moich czasów, czyli od 8 lat, teraz mam pierwszy realny przestój w liczbie zleceń od stałych klientów, poza platformami i na każdej stronie, gdzie zlecenia są publikowane. Przed 2022 nie było polskiego ładu, który ogranicza budżet przedsiębiorców na działania marketingowe i wojny, która nie sprzyja handlowi z krajami na wschód. Pandemia to był przy tym pikuś.

• Like 1

W dniu 28.03.2022 o 18:25, gosia-gosia napisał:

Jak widać u większości jest. Ktoś jeszcze oprócz Pani KamiX ma ten problem?

W ogóle u Pani to inaczej wygląda, niż u innych. Górny pasek jest biały na całej długości i oddzielony od reszty wyraźną linią . U innych jest tak jak ktoś już pokazał, czyli tak: 

Good Content: opinie, zasady działania i przewodnik użytkownika

Na WhitePress jest podobnie - też mają "Zaloguj" obok "Załóż konto", więc to raczej nie wina  jakichkolwiek prac GC.

Bez-tytu-u

Po prostu  strony są niedopracowane pod wszystkie przeglądarki. Sprawdziłam. Mam Edge i Chrome i na Edge właśnie jest tak jak na screenie, a na Chrome jest tak, jak być powinno. 

Zgadzam się, nigdzie teraz nie ma zleceń, ani tu, ani na TB. Na Whitepress zawsze coś jest, ale dostać tam zlecenie, do którego się zgłoszę to jak wygrać w totka... 

za moich czasów, czyli od 8 lat, teraz mam pierwszy realny przestój w liczbie zleceń od stałych klientów, poza platformami i na każdej stronie, gdzie zlecenia są publikowane. Przed 2022 nie było polskiego ładu, który ogranicza budżet przedsiębiorców na działania marketingowe i wojny, która nie sprzyja handlowi z krajami na wschód. Pandemia to był przy tym pikuś.

Mnie tam poza platformami wiedzie się identycznie jak do tej pory, czyli nie mam na co narzekać, ale trzymam za Ciebie kciuki

• Haha 1

Nie ma co narzekać, jeszcze nie jest tak źle. Pamiętam jak na wiosnę 2020 gdy zaczęły się lockdowny, potrafiło od czasu do czasu przez kilka dni być okrągłe zero zleceń. Choć teraz i tak mamy okres przedświąteczny, gdy handel jest wzmożony więc i marketing lepiej przędzie. Po świętach faktycznie może być tak jak było na początku pandemii.

• Like 1

W dniu 2.04.2022 o 04:07, Mariusz_K napisał:

Nie ma co narzekać, jeszcze nie jest tak źle. Pamiętam jak na wiosnę 2020 gdy zaczęły się lockdowny, potrafiło od czasu do czasu przez kilka dni być okrągłe zero zleceń. Choć teraz i tak mamy okres przedświąteczny, gdy handel jest wzmożony więc i marketing lepiej przędzie. Po świętach faktycznie może być tak jak było na początku pandemii.

Pewnie, że nie ma co narzekać, zwłaszcza że poleganie w dużym stopniu na takich platformach, jeśli chodzi o regularne  zarabianie na rozsądnym poziomie, jest po prostu... niezbyt rozsądnym podejściem do sprawy. Tutejsze zlecenia to dobra zapchajdziura, jak chwilowo nie ma nic innego do roboty, a ktoś chce kilka zeta dorzucić do swojej skarbonki, a nie jeden z głównych sposobów zarobkowania. Niepewność liczny zleceń to przecież jedna z głównych cech tych miejsc. 

Edytowane przez gosia-gosia