Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
co stało się ze zleceniami Wojciecha Bogusza? 

Zlecenia zostały usunięte, a napisane teksty zostały w większości już potraktowane jako odrzucone bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Łącznie to już 9 tekstów. Sumując całość, która zapewne będzie odrzucona jest to kwota w wysokości około 100 złotych. Zawsze pisałem dla tego Pana zlecenia, wszystko ładnie rozliczał, a teraz zlecenia nagle zniknęły, po kliknięciu na nie pojawia się błąd, a w archiwum mam większość już odrzuconych.

Za jakiś czas sprawdź czy tych tekstów nie ma gdzieś umieszczonych.

Goodcontent.pl musi to jakoś zabezpieczyć na rzecz Copy bo zleceniodawca może teraz skopiować sobie tekst, odrzucić i zamknąć (anulować) zlecenie, a środki trafią na portfel w serwisie.

Edytowane przez noupe

Rachunki jakie copy dostają do podpisu gdy chcą wypłatę wskazują na publicystykę z przekazaniem praw autorskich. Nie powinno być kłopotu z utrzymaniem 50%.

Bo ewentualnie widzę jeszcze jeden problem:

1. jak nie będzie 50% to może oznaczać, że łapiemy się na zlecenie, a jak zlecenie to ZUS itp,

czyli tak trzeba popracować, aby nie było wątpliwości, że to publicystyka 

16 godzin temu, noupe napisał:

Za jakiś czas sprawdź czy tych tekstów nie ma gdzieś umieszczonych.

Goodcontent.pl musi to jakoś zabezpieczyć na rzecz Copy bo zleceniodawca może teraz skopiować sobie tekst, odrzucić i zamknąć (anulować) zlecenie, a środki trafią na portfel w serwisie.

To mam nadzieję, że właściciel to jakoś wyjaśni, bo to jest niedorzeczne. W tym momencie mam już 12 takich tekstów. Już raz miałem taki przypadek, że ktoś skopiował tekst, odrzucił go, a potem pojawił się na innym portalu i gdy napisałem go jeszcze raz w podobnym tonie (o pojawieniu się na innym portalu dowiedziałem się po powtórnym napisaniu tekstu) to administracja uznała, że dopuściłem się plagiatu i mi kolejny tekst odrzuciła. Z tym, że to nie było na Goodcontent. 

Dzień dobry,

Jeśli ktoś z Was spotkał się z takim działaniem na naszej platformie, proszę o informację (najlepiej mailową), kto zrobił coś takiego.

Nie bójmy się mówić o tym, że to zwykła kradzież - sprawdzę każdą przesłankę o takim działaniu.

Pozdrawiam,

Bartłomiej Tokarski

Założyciel GoodContent.pl

Mi się zdarzyło pierwszy, że wiszą dłużej niż kilkanaście minut :) Skoro mówisz, że tak bywa to ok:) Coś jak na razie status moich tekstów się nie zmienił. Innym również?

Edytowane przez aragornik
Dodane pytanie i nowe kwestie

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

No niestety dalej wiszą... To kolejne usterki techniczne w ostatnich dniach. Ogólnie ostatnio sporo rozczarowań, a uważam platformę za najlepszą w sieci. 

Najpierw znikające zlecenia (w minutę wszystkie) i 12 odrzuconych tekstów w bardzo krótkim czasie + brak odzewu ze strony zleceniodawcy, następnie brak przelewu przed świętami, do tego dorzucić słaby kontakt z administracją w ostatnim czasie, a teraz kolejna usterka techniczna.

Rozumiem, święta były, ale piszący też je mieli i muszą wywiązywać się ze swoich obowiązków. Nikt nie przedłuża nam czasu na napisanie zlecenia :)