Skocz do zawartości

[Startup] GoodContent.pl - platforma copywriterska

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc pod uwagę jak niskie stawki proponują niektórzy zleceniodawcy, myślę, że warto byłoby dać im podgląd tego ile copywriter dostaje na konto.

Według mnie to nic nie zmieni. 

Co do samej platformy. Jasna i przejrzysta. Stosunkowo szybka rejestracja, bez zbędnych pierdół. Podoba mi się to, że można precyzyjnie opisać zlecenie i na nie odpowiedzieć. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie więcej ogłoszeń. 

Mam jeszcze jedną uwagę. Składam ofertę realizacji zlecenia. Zlecający może zaakceptować ją w dowolnej chwili, załóżmy, że tydzień po wysłaniu mojej oferty. Kiedy zostanie ona zaakceptowana, ja automatycznie staję się wykonawcą. Jednak za tydzień mogę mieć pracy po uszy i nie być już zainteresowana realizacją tego zlecenia. A najgorzej, kiedy jeszcze ta oferta ma krótki termin realizacji.

Czy można wprowadzić jakiś dodatkowy system akceptacji przez copywritera, żeby uniknąć takich sytuacji?

multikonto

@Eifer077, jakiś czas temu myśleliśmy nad wprowadzeniem tego typu podwójnej akceptacji. Po dokładniejszym przemyśleniu takiego rozwiązania odrzuciliśmy je, ponieważ dodatkowo opóźniłoby to proces rozpoczęcia prac nad teksatmi.

Rozmawialiśmy na ten temat z kilkunastoma zleceniodawcami i copywriterami, którzy byli takiego samego zdania. Co więcej, ani razu nie spotkaliśmy się z sytuacją, która wymagałaby zastosowania takiej zasady.

Oczywiście w razie sytuacji opisanej przez Panią zachęcam do kontaktu z nami, a po prostu anulujemy dane zlecenie po wcześniejszym poinformowaniu zleceniodawcy :)

Z poważaniem,

Bartłomiej Tokarski

GoodContent.pl 

• Like 1

Generalna ocena platformy jest ok, na siedmiu copywriterów w moim teście tylko jeden nie dotrzymał terminu. Jakość zależna od danej osoby.

https://projektlukas.pl/seo-copywriting-pisanie-tekstow-oraz-artykulow-na-zamowienie/

Zaletą jest to, że wiem kto mnie zawiódł i komu nie zlecać kolejnych rzeczy, tylko czy jeśli wybiorę copywritera, a ten nie zrealizuje zlecenia w zobowiązanym czasie, to można w jakiś sposób anulować, zerwać współpracę z danym copywriterem, aby zamienić go na innego w sposób automatyczny? Gdy ostatnio chciałem to uczynić, to nie znalazłem niczego takiego, a są takie zlecenia, w których priorytetem jest termin wykonania zlecenia.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

@Projekt Lukas, aktualnie nie dzieje się to w sposób automatyczny, jako że zleceniodawcy często zgadzają się na przedłużenie terminu - gdyby zlecenie było automatycznie odbierane copywriterom, powstałby dodatkowy problem w postaci potrzeby wybrania kolejnego copywritera do tego samego zlecenia.

Gdyby copywriter nie wywiązał się ze zlecenia, zawsze może Pan zwrócić depozyt - zazwyczaj rozpatrujemy takie wnioski w ciągu kilkudziesięciu minut :)

Z poważaniem,
Bartłomiej Tokarski
GoodContent.pl 

Super jeszcze jedno usprawnienie, pewnie dla niektórych copy się przyda.

Czy jako copy można by było ustawić minimalne wynagrodzenie za art.

Wtedy z automatu odsiane by były zaproszenia nie odpowiadające finansowo. Dodatkowo zamawiający wiedział by że ileś tam osób nie jest w ogóle zainteresowanych takim zleceniem.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 3 tygodnie później...

W jakim celu wysyłany jest tekst próbny, niezbędny do późniejszej akceptacji tekstów?? Tego nie rozumiem...

Też macie wrażenie, że stawki proponowane przez niektórych to jakiś - mało śmieszny żart? 

Zleceniodawca napisał mi ostatnio, że nie potrzebuje tekstu próbnego. Cóż z tego, skoro ja i tak muszę go napisać, bo tak funkcjonuje panel? Tekst próbny nie może też być częścią tekstu docelowego. To są drobne, ale jednak, utrudnienia.

Edytowane przez Inka22

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Kiedy są generowane faktury VAT?

Zleciłem napisanie tekstów 2016-01-03, wtedy też jakoś wpłaciłem pieniądze, a nie mam do pobrania faktur, więc nie sa one na bieżaco generowane tylko jakoś na koniec miesiąca czy jak ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/